До 5 г. затвор за задържаната в Турция българка

Задържаната в Турция българка от кюрдски произход Мира Яшар и нейният приятел британецът Джоузеф Робинсън отиват на съд за тежки престъпления.

Обратно в новината

Коментари - До 5 г. затвор за задържаната в Турция българка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМА ТЯ НЕ Е БЪЛГАРКА!!! Откъде на къде вие медиите ще правите такива неверни внушения и манипулации. На всичкото отгоре и във вреда на националния интерес на България да поддържа добри отношения със съседите си, в това число и с Турция. И то поне да беше българка, а тя очевидно не е. Не знам каква е, туркиня ли, кюрд ли, но не и българка. Престанете да лепите етикет на всякакви малцинсва в чужбина, извършили там някакво нарушение или престъпление "българка", "българин". МОЖЕ ДА КАЖЕТЕ "БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ", АКО ЖИВЕЯТ У НАС И ИМАТ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ! НО НЕ И "БЪЛГАРИ" ЗАЩОТО ТЕ ТАКИВА НЕ СА. НЯМАТЕ ПРАВО ДА ПРОВЕЖДАТЕ НОВ "ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС" И ДА СМЕНЯТЕ НАСИЛСТВЕНО НАРОДНОСТТА НА ТУРЦИ, РОМИ И ДРУГИ. БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ МОЖЕ ДА СА, НО НЕ СА БЪЛГАРИ!!!

с кюрски корен. къде, бе, мило си тръгнала. знаеш как стоят нещата с Турция и кюрдите, а колкото и странно да ви звучи кюрдите са навсякъде по света-Щатите, Германия и сие имат фирми, наемат работници от БГ, за някои са добри, за други строги, наша близка гледаше преди много години майка на кюрд и идвайки си в БГ, дано да е умряла, синът й, който имал над 20 жилища, никъде не работил, издържал се от наемите и пр., НО... единственото, което и е направило впечатление(госпожата беше от Харманли, с висше образование , завършено преди 1989, сега може би е на 54 г., но по същество) , че ТОЙ/те КЮРДИТЕ много са държали на родителите си, по всяко време е било страх да не се оплаче от нея и да я изгони, а дечицата, които беше оставила в БГ бяха не много малки, тревожеше се за тях, първи курс английската, а щерка й... и въпреки всичко ни каза, ще направя всичко възможно да ги измъкна от БГ и го стори, ПО-ДОБРЕ СТРОГ СПОРЕД МЕН И НЕ ГЛАДЕН, отколкото ОБРАТНОТО както е в БГ. Започваш работа, изритват те на някоя определена възраст над 40 и ни напред ни назад, е това ли му е хубавото, а навън, ако не одобряваш дадена работа, напускаш, отиваш там където ти е уютно, а в повечето случаи , дори и да решиш да напуснеш , те умоляват да останеш.........., а тук никога няма да се оправим с тая лакомия отгоре, олио пикаят, а останалите кръв... бай митрю в.търново, пиша от банкя

Барман ( нерегистриран ) 08.09.2017 22:35 Тези дето плямпате злобно против Турция да знаете че още повече ще загубите в бъдеще. Турския народ не е така злобен към българите. Доброто винаги побеждава злото.,,,,,Барман има 30017 + са ,не що невиждано в дира досега

Турците не си поплюват!!

Така, първо честит 9-ти Септември !!! Успех на ПКК в революционната борба за свободен Кюрдистан, и новата създаваща се държава на хоризонта ! Успешен преврат ! Свобода за всички онеправдани ! Да живее революцията !!!

И Фидел Кастро заяви че ПКК е организация която се поддържа от империалистическите сили и служи за тях. Не е нищо друго.

9 септември е ден на руската окупаци в България причинила невероятни щети на българския народ като цяло. Като за начало избити 30 хил. ( българската интелигенция ) и след това вкарване на България реално във войната и дадени 150 хил. български жертви докато 600 хил. пияни мужика тероризират мирното българско население. Проклети да сте всички антиБългари които си честитите този най-мрачен ден в новата българската история !!!!!!!!!

Прост, по-прорст, най-прост и Журналист ......... не трябваше ли да се каже българска гражданка от кюдски произход, това на снимката не мяза на българка със сигурност ! Някакси е обидно, всяка мангуста да я пишете като българин !!!!!!!!

Че какво и е на момичето?

тази, че трябва да е на бааб си .... е ясно! как така изтърсака, който не говор български и й е баща е преподавател в СУ?!!!

Да се сключат военни съюзи и да се поеме курс към приключване на тая мръсна османска кочина и освобождаване на Константинопол.Като начало заедно с Гърция можем да затворим всички пътища на мръсните османски манафи към Европа.

тази "османска ко0чина" ще приключи европейския кокошарник в близко време и без много усилия, защото кокошарника се е разложил напълно

за да приключиш с османската кочина първо трябва да приключиш с путистанския кенеф който я поткрепя и въоръжава ! Трудно разбрано, ама фаКт !!!!!

Защо никъде няма в главните новини каква дата е днес ? Какво е това премълчаване на една от най-светлите дати в историята !

И каква дата е днес ?

Днес е 9-ти Септември !

българите са жалък народ не струват защо ли вместо да помогнем на кюрдите и да смачкаме жалките турци които са ни тъпкали 5 века ния нищо не правим жалък народ не струва и стотинки

ами да си ги мачкат! кюрдите са също толкова прости и противни, колкото и турчулята!

Глупави:"Врагът на моя враг е мой приятел"

Кюрдите за Турция са това което са циганите за България.

Кюрдите са по-бели от турците, и нямат нищо общо с ци,ганските турци....

NE E JALAK NARODA, JALAK SI TI.

тая е точно толкова българка, колкото боце тиквата е космонавт!

9 СЕПТЕМВРИ - ОКУПАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ И ПРЕВРЪЩАНЕТО И В САТЕЛИТ НА СССР.СЛЕДВАТ ЛАГЕРИ И УБИЙСТВА НА ЦВЕТА НА НАЦИЯТА.

следват лагери и убийства на криминални престъпници и всякакъв друг вид човешки боклук.

и няма да отида в Турция по какъвто и да е повод, след като гледах на времето филма "Среднощен експрес". На американски туристи на границата се подхвърлят наркотици, вкарват ги за това в затвора. Вижда се ужаса в турските затвори, и двадесет години не могат да излязат от там, кошмарна работа. Пълна трагедия е целият филм, и вярвам, че показаните събития са достоверни.

Филмът е художествена измислица базирана на истински случай в който обаче никой нищо не е подхвърлил,а осъденият си е чист наркотрафикант,който бива задържан при третият опит когато трафикира хашиш.Същият получава малка присъда за страна като Турция,но тъй като смята,че трябва да бъде освободен обжалва и получава 30г. затвор.За негово щастие успява да избяга и не излежава присъдата си.

паметта ми изневерява за точността на събитията, било е преди много години, все пак си мисля, че има верни неща в този филм.

Та подобни неща са се случвали и могат да случат на всеки и в България, стига да е изгодно на "органите".

Верно ли бе лигльо няма да отидеш??? Иди в Несебър или в Слънчака. Освен че ще те ограбят може и да те наеб..т.

Защо нашите служби не я измъкнат от Турция?

Нашите служби са я измъкнали от ареста, тя е на подписка, даже мисля, че е заради "приятеля" на Ердоган Борисов. А тя е отишла на гости на роднини, естествено че ще подкрепя кюрдите, тя самата е такава, но призиви към насилие няма за разлика от приятеля си.

Нашите служби направиха достатъчно още повече,че не за първи път отива Турция,а преди последното си влизане е била официално предупредена да не го прави предвид дейността,която са извършвали с приятеля си.Няма държава в света,която не наказва призиви за сваляне на властта с насилие,а тези двамата са извършили много повече престъпления по НК на Турция.Майка им която нямаше съпричастност към престъпленията им отдавна беше освободена.

Ами може и да не е извършила престъпление на територията на Турция, но турчилята няма да ги чакат. За съжаление, щом са им в ръчичките, няма какво да се направи. Сами са влезли в устата на лъва.

Кюрдка, с приятел англичанин, живеещи в чужбина! Какво българско има в нея, освен гражданството? Отдала се на кюрдската кауза и в същото време отива на почивка в Турция! Аз ли не разбирам кво става или?

Има майка българка.

Такава красива жена, трябва да ни я върнат.

Тази снимка е обработена с фотошоп за постигане на по европейски черти.Гледах я по SKYPE и си е чиста кюрдка,мургава с арабски черти.

ша и направят трета дупка :)

МИРА Е БЪЛГАРСКО ИМЕ,защото майката,Веселина е българка.Бащата е кюрд.Британецът се е сражавал в кюрдско формирование срещу ИДИЛ. Ердоган Султан върло преследва кюрдите и организациите им. На никакво ердоганско"правосъдие"не вярвам след 16г.Десетки хиляди хора бяха репресирани в Турция от тогава.Лекари,учители,журналисти,общественици,полицаи,военни....без съд и присъда-директно в занданите по "подозрения"във връзки с Гюлен.ПОЛИТИЧЕСКИ САМОРАЗПРАВИ с медии,личности,обикновени хора.Перманентно Извънредно положение в страната и утвърждаване на еднолична Власт-тоива беше целта на мероприятието. ББ заяви,че България не се меси в процеса,само го наблюдава...... България трябва активно да се намеси,по отношение на това,Мира да има един обективен и правов съдебен процес и да бъдат защитени правата й на българска гражданка.

браво, кеф ми е! тука вой, да спасяваме "българката". Намерила си квот търсиш, небългарска гнидо. пий сега алкохол в дубай.

Всъщност е все едно е да те съдят в Дубай, защото си постнал снимки , че си пил алкохол в България. В България ПКК не е забранена. Не може да позволяваме в Турция да съдят наши граждани за нещо, което е извършено в Европа И НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ТУК.

sps_hrsf@abv.bg

верно ли тва? мутраагабанскалията ВРЪЩА хора поискали политическо убежище в България. А Турциа съди хара с "балгарски произход" за нещо дет не е престъпление тук, но е престъпление ТАМ. КЪДЕ Е ДЪРЖАВНОСТТА ИСИЛАТА? КАЗВАМ, ЧЕ ТРЕБВА ДА СИ ОПИЧАШ ЪКЪЛА ПРЕДИ ДЕЯНИЕТО И ДА НЕ ОЧАКВАШ ЗАЩИТА ОН ИЛЮЗОРНИ И СЛАБИ СИСТЕМИ. ТА, българката има да пие алкохол у дубай до живот. Красъците тук са само за медийна употреба и то неубедителна.

Май ще продължавам да избягвам Турция като дестинация за почивка. Всички пропускате един основен факт - жената ще я съдят за нещо, което В ЕВРОПА НЕ Е ПРЕСЪТПЛЕНИЕ, А ТЯ Е ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИН. Утре може да реши Ердоган, че рекламата на употреба на алкохол е престъпление и всеки българин със снимки на маса , постнати във Фейсбук да бъде съден в Турция. В такива случаи ако Турция е приятелски настроена към Европа би следвало да екстрадира , а не да съди.

Напротив в много държави в Европа е престъпление,например Испания и Великобритания затова и приятелят и британец не живее там.Да не говорим,че престъпленията им визират точно държавността в Турция и в момента,в който стъпят на тяхна територия прокуратора и съд са длъжни да се задействат.

Проповядването на въоръжена смяна на властта си е наказуемо престъпление и у нас. Няма нищо учудващо. Просто гледайте как се съди в сериозна държава. Понеже е българка, може да я поошлевят малко и да мине по- леко, но в такъв момент комшиите са доста възпалени и едва ли ще се сетят само за ошлевяне. Пича, обаче ще го отнесе, понеже е нагъл и тъп да ходи в Турция и да им се остави да го хванат. Няма турчин, който да се хване, че са били на почивка, докато в останалото време проповядват насилие против турската държавна власт. Тия ще бъдат осъдени за тъпотия по- скоро, отколкото за престъпна дейност.

Българска граждзанка с кюрдски произход, а не българка. Българките са български гражданки с български произход. Аман от недоучени журналисти и соросоиди

Кой си ти бе МАНГАЛ да определяш кой български гражданин има повече права според раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Такива като тебе трябва да си получават урока всеки ден.

Ердоган очисти американската и натовската агентури. Сега ще управлява като Сюлейман Великолепни до когато си иска. Бойко ритна 3 проекта в Турция и Гърция и сега България се дупи за газ, а утре за ток на Ердоган При комунизма беше обратното.

Убаво е детето... Но... А, относно гражданството - когато са сложени, където им е мястото - са българи, а, когато злоупотребяват с правата и свободийте/свободите/ си - са турчеещото се малцинство! Аре у кофите и новините и родоотстъпниците!

Убаво, ама просто бе човек. Такова трябва да се осъди за тъпотия.

marto

може да има паспорт, ама с това лице прилича на Шехерезада

Да живее свободен Кюрдистан, долу чалмите ердогански.

Ти гледай България остави да мислиш за ционистки "кюрдистан".

дупка голяма точно толкова,колкото полза да има...

А Надежда Михайлова(Нейнска) какъв к...р дири в Анкара !? Нали за това е посланик,да защитава българските граждани от произвола на фашиста ,направил си сам преврат !

На Надежда Михайлова ако й покажат нейна снимка няма да познае кой е.

Тези дето плямпате злобно против Турция да знаете че още повече ще загубите в бъдеще. Турския народ не е така злобен към българите. Доброто винаги побеждава злото.

Аз видях само 1-2 коментара срещу Турция или турците като цяло, останалите са срещу султана им.

Турския народ да пусне българката

+4800 на коментара на Барман ?!?!?! Ало, модератора, да не носиш чалма или турските хакери са ви пробили сайта ;-)

май.ната ѝ

Най-вероятно ще бъде осъдена. Какво може да се направи оттук нататък? Да се поиска да си излежава присъдата в България. След това президентът да я помилва. както с медиците.

Аз нямам против да е при мен под домашен арест и да излежава присъдата. Разполагам с белезници и вериги.

Огромен проблем за Мира е че има български паспорт , ако беше американски , френски , руски гражданин отдавна да си е във вкъщи !

А англичанина защо не е в Англия,отворко.....!?

Човека каза американци, французи, руснаци. Не е споменал англичани.

напротив, в Турция е все тая с какъв паспорт си. Лежали са не малко англичани в техни затвори.

Да му мо'ам у муцката на Ердоган паша и на сите му подръжници!!!

Искаме свобода за нашата сънародничка !Какво прави външно и приятеля на турския диктатор-нищо. Колко ноти изпратиха за освобождаване на тези млади хора станали жертва на една ненавистна диктатура?За германските журналя нашия направи пътека до Анкара ,а сега ни вопъл ни стон.

А нашите първи ръководители се прегръщат диктатора на Турция ! Значи признават режима и неговия терор над свободата !

Горките хора. Дано някой да им помогне, но явно е че това ще дойде от Англия. Нашите гъзолизачи само козируват на турците.!Никога, ама никога, нормален човек трябва да стъпва в тази държава.

Свобода за Мира Яшар ! Турците (османлиите) са убийци и терористи ! Кюрдите са хиляди пъти по-свестни и от най-хрисимия турчин ! Смърт за турските терористи и насилници, свобода за Кюрдистан ! Да пребъде независим Кюрдистан ! Скоро от смрадливата помийна османска яма нищо няма да остане ! Братя и сестри кюрди, ние сме с вас !

Смърт ще има и за такива като тебе ако продължавате да защитавате терористите. Простаци, роби.

Манаф сплескан!!!

Чудя се колко глупави и наивни хора може да има на тоя свят, които да не си дават сметка като ходят някъде какво може да им се случи. Не мога да си представя с кой акъл някой може да се е забъркал с кюрдите и след това да отиде на почивка в Турция. Това не е даже нахалство, а пълна липса на вещество в междуушното пространство.

То и за нас турците са терористи, но никой не действа по въпроса.

Явно не знаеш какво е това терорист. Терористите убиват военни, полицаи, работници, учители, инженери, жени, деца и старци. Ех простако нищо не знаеш Република Турция никога няма да позволи турците да станат терористи. Бъди спокоен.

а дано да я осъдят...тая т.нар българка,използва само паспорта и нищо друго...

Хайде бе!!! Каква българка.Имала българско гражданство ? Какво от това . Да не би като чуе за Ботев или Левски да и трепка нещо в сърцето.Получила е това гражданство по стечение на обстоятелствата,кой знае колко ни псува нас българите ,а ние сме тръгнали да я защитаваме за това ,че е извършила престъпление. Че тя е потенциален опасен терорист за нашата страна използвайки нашия паспорт.

Напротив, в фейсбук си е постнала цитати на български революционери. Като гледах интервюто с нея това момиче уважава България.

НЯМА ДА ЗНАЕ КОИ СА ! НЕ Е БЪЛГАРКА ДИРА ПИШАТ ГЛУПОСТИ!!!НАЙ ТЕЖКАТА ПРИСЪДА ЗАСЛУЖАВА !

То на тебе много ти трепка....!? Лицемерка !

Тия са били или много нахални или са били много глупави При положение че преди са имали работа с властите пак да ходят в Турция Има къде по добри държави за почивка Сега ще си сърбат попарата

турски талибански бокл,уци, това момиче не отива на съд точно заради измислените им престъпления, а точно заради кюрдския си произход. И там имало свобода за малцинствата.....

М? Кога е било това? Свободата на малцинствата в Турция, имам предвид. Би ли се конкретизирал?

НЕ Е НИКАКВА БЪЛГАРКА,ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ,И ЗАСЛУЖАВА НАЙ ТЕЖКАТА ПРИСЪДА

И сега що ще направи Баце?Със сигурност нищо.Няма да протестира.Нали направо предава нарочените на сатрапа.

.НИКАКВА БЪЛГАРКА НЕ Е ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ

Според мен заслужено получава присъда

Според мен заслужено получава присъда