3,5 кв. м зелена площ се падала на жител в София

Със статуса си в момента, а и спрямо устройствения план, София не може да е Зелен град.

Обратно в новината

Коментари - 3,5 кв. м зелена площ се падала на жител в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно как ги сметнаха тъй като не се знае изобщо колко души живеят в София.Да се връща софийското жителство , че станахме град държава.Това е най-голямото село в Булгаристан.Вече се задъхва отвсякъде.София е постоера и планирана за около 1 мил.жители.

И по 10 м плочки на новоизградените преди две години спирки по Цариградско, където дежурната фирма унищожи зелената ивица между централното и локалното платно и направи 100метрови спирки, на които се качват по 2-3 човека.( алея Яворов, Ал . Жендов). Но важното е колко метра "Построихме." колко пари изпрахме по вече разпадашото се цариградско шосе.

Интересно ми е, какво казва статистиката за "Манастирски ливади" или за някой от другите новопостроени квартали в града?

Статистиката е о.оо5% м2 площ на жител, защото ливадите не са зелена площ, 40% озеленяване на сградите са паркоместа, а общината не е изградила нито един парк, или Детска площадка в района! Няма засадено 1 дърво, гарантирано от ГЕРБ.

При нас понятието за гето е свързано с мангалите,но всъщност това са квартали в европейските градове,където са живеели евреите.Понеже са били ограничени по площ трябвало да се презастрояват,с тесни улици,сградите на малки отстояния,без дворове.Разликата с Ман.ливади е,че там сградите са все още нови и цветовете им не са излинели.Новософиянците щастливо закупили апартаментите си в това гето полека лека ще разберат ,че бандата инвеститори,строители и община ги е измамила.

Някога табелета софия бе задраскана и с боя бе написано МОРДОР

Жестоко презастрояване, строителство в зелени площи, изсичане на дървета, издигане на небостъргачи. Всичко това се случва в южната част на града, така наречената "Витошка яка". Пълчища от селяци неспирно прииждат към града от всички краища на страната.

Да се спрат селяците има само един начин,... столицата да се измести в Сливен. Така селяците ще се пренасочат и Сливен ще живне малко.

А какво да кажем за клетите Нюоркчани, колко ли им се пада. Така е по принцип в големите градове, който иска зелено да отива на село, има колкото искаш.

Ти верно ли сравни София с Ню Йорк? По кой критерий, би ли ни осведомил?

То да беше само в Люлин. Целият град запада. Особено в т.нар. ж.к.

много им е

в този град и зелените площи падат!

Зелените площи ще стават все по малко не само заради архитектите,но и за автомобилите паркирани върху тях.Кмета на Люлин не го интересува,а инспекторите явно са малко и не могат да огреят навсякъде. Мисля че е време и КАТ да се поразшета из Люлин особено 6ти микрорайон!

за превръщането на изградените ж.кв. в лъскави гета основната отговорност е на архитектите - всеки работи на парче за да си получи бързо хонорара , но няма общ архитектурен вид на квартала, улицата....... Инфраструктурата се задъхва от променения стандарт в живота на столичани - новите козметични промени тук-там не вършат работа - необходимо е задълбочено проучване, непременно с широко обществено участие, за повишените нужди на живущите и въз основа на това да се преосмисли и промени съществуващата инфраструктура.

Добра хранилка си имате.Сега е момента да се борите със презастрояването.Какви са тези алчни архитекти,или толкова си умеят.Стига се гаврихте с хората в панелките.Не стига ,че нямаме друг изход, продължавайте да ни мачкате.