Почина отстраненият от съда главен архитект на Пловдив

Главният архитект на Пловдив Румен Русев, който бе обвинен за съборения тютюнев склад и отстранен от длъжност от съда, е починал.

Обратно в новината

Коментари - Почина отстраненият от съда главен архитект на Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той си отиде, но на наследството му ( архитектурното ) ще се " радваме" 100 години. Пловдив заприлича на виетнамско гето.

Бог да те прости Румене! Ще се молим за теб.

би повярвал, че от сладурчестите комсомолченца, пионерченца, чавдарченца мръсните пари изсипващи с епо нашенско ще направят пишман "масони" за толкова кратко време??? Една позната отказа работа като главен архитект в една от най-мафиотските и най-печеливши общи ни у нас просто, защото знаеше, че ще я направят на маймуна мафиотите-инвеститори и правилно направи!

Има вероятност да са му помогнали да се отправи във вечните ловни полета... Еврейската гнида Тотев трепери от свидетели, от признания...

Мир на праха му и съболезнования на близките му, но от длъжността Гл.архитект му остана само неприятности,жалко ....

Една крадлива отрепка в града по малко !!!!

няма ли млади, не много разбира се - щото ще ревнат - те без опит, но няма ли по-млади, начетени, креативни та само старци със здравословни проблеми се избират на отговорни постове или те са бушони. Много удобно.

като е имал сериозни здравословни проблеми що се вре на този висок пост, от който зависи до голяма степен облика на Пловдив. Не мога да повярвам че само така, щото е убеден че тези складове не са лицеприятни е дал карт-бланш за реконструкция ли събаряне ли - не се разбра. И понеже са забъркани големи богати фирми е много близко до ума и за други размисли. Сори.

как тъй почиват всички които има какво да казват

Не знам , кой реши , че тези жалки складове са историческото величие на Пловдив. Другаря Гергов заграби 18 къщи от Стария град, но това май не е важно.

и аз се чудя какво им е красивото на тези грозни сгради? но не това е въпроса. един обикновен човек не може да спре мафиот, който е решил да прави нещо.

Тази зима след снеговалежите, тютюневите складове ще паднат, ще се отървем от тези мишкарници. Дано се построи нещо модерно и съвременно за децата за Пловдивчани. Жалко за човека, че е починал, защо го е взел толкова навътре. Лошото е че ще препишат цялата далавера на него и ще прекратят делото, а истинските бандити ще ги скрие прокуратурата.

В действителност, нито покойният арх. Русев, нито Община Пловдив имат вина за изгорелите тютюневи складове - паметници на културата. Те безспорно са запалени от "честните" частници, а не от бездомника срещу който в момента се води дело. През м. ноември 2016 г в Интернет беше публикуван макет на жилищна сграда но 6 етажа с магазини, разположена върху терена на изгорелите складове на дарителя Кудооглу - от ул. Г.М.Димитров до ул. Ив.Вазов (сигурно за децата на Пловдив!). Трябва да търсите причината за това безобразие още в 199 и ... година в БУЛГАРТАБАК и....Съветвам Ви първо да проверявате фактите, а след това да обвинявате!

Бог да може да го прости. Доста незаконни и абсурдни разрешителни за строежи е разписал. Дали под натиск от Тотев, или не, вина голяма. От това се се е поминал...

На тия които праскат минуси, предлагам да отидат на две места и видят с очите си абсурдни разрешения за строеж: 1. На бул. "Цар Борис ІІІ", след колелото на панаира в посока колелото на Брезовско ш. на 3-4 м. зад спирката на градския транспорт в градинката се издигна няколко етажна сграда, точно пред лицето на панелния блок пред нея, на отстояние около 5 метра, и закри цялата фасада на блока. 2. На 10 м. зад сградата на Областния управител на ул. Младежка, на мястото на бившия ресторант- пицария, собстевност на бившия окръжен прокурор, бивш началник на следствието в Пловдив и сега председател на Адвокатската колегия на Дафчев, на 8 м. от съседна кооперация, на 2 м. от масивна къща, запушвайки изхода на къща с двор, на незаконен парцел издига 7 етажа блок!

Пълен провал на политиката по опазване на културното наследство на Пловдив. Пълна липса на Държава, пълна липса на Община. В Закона за културното наследство е записано, че КМЕТОВЕТЕ на общини организират и координират осъществяването на политиката по опазване на културното наследство, Общинските съвети приемат стратегия за опазване на културното наследство, а общинските администрации поддържат местните архиви на недвижимите културни ценности. В Пловдив липсва и политика,и стратегия, и регистър. Общината е вдигнала ръце от задълженията си и от години нарушава ЗКН? Как може да не знаят кои сгради са паметници на културата, още повече когато става дума за емблематични сгради като Тютюневите складове? Вина носят и частниците, които не са добри стопани, а далавераджии, но и цялата Община, начело с Кмета.

Много е жалко, но и категорично - опасно е, когато кмета на един град говори с опорни точки. Хвърля в публичното пространство клевети към други хора - политици, журналисти и 5г.говори за проекти. Тотев е патологичен лъжец. Може би има нужда от специализирана лекарска помощ дори. Струва ми се, че е време съвсем сериозно да поставим въпроса дали този човек е способен от медицинска гледна точка да изпълнява публичен пост. Може би трябва да бъда освидетелстван и да бъде пенсиониран по болест.Тотев е не само зависим, той е в такава степен неспособен да вземе собствено решени и да води собствена политика, че е опасен за Пловдив. Тотев е много изплашен. Няма вече външна подкрепа. Опитва да балансира вътрешния натиск в ГЕРБ. Тотев е наясно, че в момента, в който не е на власт - отива в затвора. И помнете, че няма да се спре пред нищо, пред нищо - за да го постигне. Тотев ще окървави Пловдив, така както го ограби и подпали.

Този човек почина заради Тотев!Тотев го караше да подписва незаконните документи ,като строителни разрешения и др.!Тотев го застави да подпише разрешението за събаряне на склада на Одрин 8! Заболяването му е провокирано от това ,че този който го е заставял да подписва незаконни документи го изостави и той щеше да бъде осъден!Такава съдба очаква и другите лакеи ,помагачи и съучастници на бандита Тотев!Това са Илиян Иванов,Кацарски,Велев ,Роз.Петков ,всички районни кметове и др.!Навреме избяга само Държиков защото разбра ,че при Тотев всичко е маниполации и кражби!Мир на праха му!

Този кмет излезе голям бандит.

Няма да е зле, ако написаното тук разкажеш с по- големи подробности и на друго място.

Няма как. Там ще трябва да го докаже. Тук може да говори каквото си иска. Да злобее и клевети анонимно.

Хайде сега да не го оневиняваме тук напълно - и той е виновен, мир на праха му. Могъл е да напусне и да работи като архитект навсякъде, могъл е да сигнализира правителството / прокуратурата за оказван натиск или изнудване, могъл е дори умишлено да направи нарушение и после да изтипоса всичко каквото е ставало там пред медиите... Истината е че И ТОЙ Е БИЛ В ИГРАТА.

ти обаче си напълно невинен