Почина Манук Манукян

Видният бургаски общественик и еколог Манук Манукян е починал. За кончината му информира неговият син – диригентът Левон Манукян.

Обратно в новината

Коментари - Почина Манук Манукян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вечна му памет будител

Отиде си един от последните честни хора на прехода и в СДС, мир на праха му! Хората от Бургас го познават, нищо,че не сте разбрали всички статията....беше честен и истински демократ ...

Що е сито печат? И така не разбрах какво точно е направил за Бургас господина? А най- ми хареса определението"талантливия диригент"!

Авторът на статията се е помъчил да напише нещо в памет на починалия, но за съжаление не е успял, явно толкова са му възможностите и силиците. Що се отнася до ситопечат, това е технически термин, означава отпечатване /щампиране/ на изображения и десени /сега им викат "принтове"/ върху плат, картон и др. материя с помощта на фино сито, опънато върху рамка. Отворите на ситото за запушени, отворени са със специални методи само там където е изображението и през тези отвори преминава печатната паста, който попада върху плата или др. материал. Могат да се използват няколко сита за по-сложни изображения и наслагване на цветове. Ситопечаътт може да бъде ръчен, но може и да е машинен. Работи се с отровни багрила и химикали и това евентуално може да е довело по-късно до заболяването на г-н Манукян.