Пловдивчани играха хоро на площад ”Съединение”

Много пловдивчани и гости играха хоро на централния площад в града в подкрепа на инициативата "Хора за хората".

Обратно в новината

Коментари - Пловдивчани играха хоро на площад ”Съединение” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

общоградско увеселение! Пиши се "Много пловдивчани и гости играха хоро". Какво значи много? 100.000, 150.000, половината град или само стотина пиинали /щото нямало мач/

Тотев. Никаде в Европа няма спонтана демострация, редът на един град изисква всяка демонстрация да се разрешава. Това колкото и да е народно е демонстрация която се съпровожда от силна музика и брокиране на площад! Значи е своеволие и виновен е организатора за събиране на народа и озвучаването! Това не е селски мегдан или ромска сватба.

че общинарите са уведомени за това събитие и ако незнаеш то не се прави за първи път. А и какво ти пречи едно хоро бе драги? Колко време според теб продължава? Пречи на кого ? Така наречените европейски градове си имат бир фестове или местни фестивали или паради на определени занаяти. След това има здраво плюскане, напиване. целия проблем е че ГЕРБ са българофобска партия!

щом ми даваш Запада за пример, тогава - такъва анахия няма да видиш никаде, хрумнало им да поскачат на хоро. Добре - тогава да отидат в стадиона, да си платят наем и никой не ги спира ЧАСОВЕ НАРЕД. Без разрешение това се нарича: това своеволие е нарушение на общественият ред!

До "Гражданите на Пловдив не са" - Абе, ти май не си си пил/а дозата хапчета за днес. Аз съм служил в казармата в Пловдив и мога да ти кажа, че пловдивчани са най-прекрасните хора, които познавам. И, щом искат хоро - значи хоро...Глас народен!

ПЛОВДИВ 2019 НАПРЕД АМА С ДРУГ КМЕТ,ТОЯ СЕ ОСРА ТОТАЛНО,ТОТЕВ И КУЛТУРА СА ДВА ПРОТИВОПЛОЖНИ ПОЛЮСА,НЕ СЕ ВЪРЗВА НАРКОМАН И КУЛТУРА,РОКЕР И КУЛТУРА МЕТЪЛ И КУЛТУРА,ПОДАРЕНА ДИПЛОМА И КУЛТУРА,КЛЕПТОМАН И КУЛТУРА,ПИРОМАН И КУЛТУРА,ИМПЕРИАЛист И КУЛТУРА

селяндур

Хорото в Пловдив, подписките за референдуми за зелени площив София... Защо години наред не бяха повдигани подобни въпроси, ами сега нямолко месеца преди изборите? Има ли скрити политически цели и намеци? Кой си прави кампанията по този грозен начин? Какво цели с нея? Разумните хора ще си зададат въпроси, а троловете ще нацъкат минуси и опорни точки! Дерзайте!

Защото само покрай избори можеш да накараш властта да свърши нещо. В София лозунгът на Фандъкова беше "навлизаме в крайните квартали". След изборите крайните квартали отново бяха изоставени, до следващите изобри и следващия лозунг.

Що е българско да се забрани, да се затрие.... Ееееееех ако беше гейпарадче нямаше да има забрани... ПОЗОР!

Това ми изглежда на червена, ДС, партийна инициатива преди изборите. Пловдив е в икономическа депресия от 30г. Тотев не е цвете, помръдва по нещо, но така е навсякъде. Изглежда ми като "крадеца вика дръжте крадеца".

ама сериозно, значи тия дето искат да играят народни танци и да пазатя традииците ни са червени или ДС. Хахаха ама ти гербаджия ли си или някакъв българомразец. Проблема е че ГЕРБ за българофобска партия и един друг проблем за който досат хора не се сещат е че на близо е турското консулство и на турчалите не им е кеф под прозорците да им свиркат.

Пак си забравил да си пиеш хапчетата!

Хорото е добра репетиция за биене на шутове. Явно и кмета Тотев го е осъзнал щом го е разрешил! Сега е редно да не се изпуска парата, а както е тръгнал процеса да започнат Пловдивчани да искат отговори корекция и за другите безобразни и необмислени решения на кмета!

В продължение на столетия гражданите на Пловдив не са друсали хора по улиците. Ние сме град, истинските пловдивчани са с градски манталитет, центърът на Пловдив не е селски мегдан. Спрете с тази излагация, играйте хоро когато сте си на село, пред селската община.

по голяма глупост скоро не бях чел! Хахахах голям сеир! По твоите разсъждения Тотев не трябва да е кмет щот е от селски произход!

Хорото не пречи, атракция и за чужди туристи. Но най-грозното на площада ви е паркинга. Кой го е измислил и защо пловдивчани търпите тази грозотия, удобство за тузарите в Тримоната?

Гражданк на село раждани. Освен това народните танци са автентична част от фолклора на българите без значение дали са от града или от село. По-добре да се играе хоро, отколкото да се дусат гюбеци по масите

За твое сведение промит соросоиден мозък,не случайно в този древен град са съхранени народните традиции и функционират : АМТИ - Академия за Музикално и Танцово Изкуство в което се изучава и съхранява БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР; Етнографски музей с неговите богати сбирки; В стария град работят и се предават от поколение на поколение стари занаяти! ХОРОТО е част от българщината! ХОРОТО Е ВИЗИТНАТА КАРТИЧКА НА БЪЛГАРИЯ! Запомни го добре " гражданино"!

И кво? Саботирате единственото нещо което направи в Пловдив перлата в короната на ГЕРБ? Ходете си на село да друсате хора, а Тотев сам в Пловдив.

Защо пловдивчани не се обедините и не питате за: - стадиона - летището - къде отиват паветата - затворени улици с паркиран багер и никой не работи, само 1 фирма ли ремонтира улиците в Пловдив и няма хора и техника за всички започнати ремонти? Колко важни въпроси, а вие хора играете?!?!

Аааа, питаме, питаме! Но те се правят че не чуват, освен това късат връчените им официално петиции и ги хвърлят в кошчето за отпадъци, за да не замърсяват собствения си / т.е частния си/ град! Затова трябва да се заиграе някакво хоро....!