Двама българи в екипажа на потъналия ”Експлорър”

Двама души от екипажа на потъналия вчера в Антарктика круизер "Експлорър" са били българи. Това съобщава специализираното американско месечно издание "Марийн лог". Корабът потъна след удар в айсберг на 1000 км от бреговете на Чили.

Обратно в новината

Коментари - Двама българи в екипажа на потъналия ”Експлорър” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо несе връзва, кораб проектиран да плава в тези води, не трябва да потъне от толкова малки пробойни. или са били банда некадърници или е станало нещо по-сериозно,което се потулва. Титаник е бил с пробойна в пъти по-голяма и се е задържал доста време на вода. Има и мн др кораби, при това товарни с по-сериозни пробойни, които не са потънали. А за непросветените в корабоплаването да кажа, товарните кораби са с по-занижени характеристики на живу4ест, пасажерите корпусите им издържат натоварване 2 пъти пове4е. Това са х-ки, които не позволяват да се потъне от 2 малки пробойни. Плююс имат двойни дъна и редица други защити. стига сте повтаряли като папагали. Излезте от кутиите

Браво на Станко! Харесва си професията. А беше казал, че няма да пътува :))

Цели двама! Абе то и един щеше да е достатъчен за да го потопят.

Пак ли са били огняри в трюма на черно и не са вписани никъде че са били там??? Мишоци

Така съм се смяла на този който, тропна лафчето активно прост, Браво! Направо ме Доби. Иначе Боби е прав това си е еко катастрофа.

Браво на норвежците, на капитана, на екипажа и на пьтниците. Много е важно в такава ситуация да се запази присьствие на духа.

Мнението на Едно чиче Х 2 (Едно чиче0 > Две чичета00)

Kadeto ne ni seyat tam ponikvame,kato bureni sme,zdravo seme!

Кораб потъна след удар в айсберг - виновен е Иван Костов.

Они се клетва заклеха на круизер да се не качват ,на круизер , на лайнер и на Боинги,оти са они калпави ,калпави още опасни.А сал на свойта каручка ,со Марко,кротко магаре.

То не ми били наш офицер и съпругата му,а най ми били нашенски пенсионер и бабата му от Горно Уйно село големо,празнували си златната сбатба на оня ми ти круизер загубен,загубен още потънал.

Нека ви светна малко.Аз работя на големи супертанкери и да ви кажа че корабното гориво е мазут.За този случай не съм чул имало ли е някакъв разлив,но е възможно от горивото да се е разляло.Но ако такава катастрофа стане с някой голям танкер и да се разлее товара му,това вече е голям проблем,понеже кораба на който плавам товари 300 000т.петрол.

Извинчвай пич, ама сутринта бех малко сънен и малко съм се олял. Те не били 650 тона мазут , а били 65 тона корабно гориво. Не умрели три кита , а умрели 7 пингвина. За птиците съвсем съм се объркал , те само прелитали наблизо.

ама си активно прост. това не е танкер. олигофрен.

Ти пао отде научи медиите като крият.

Zashto ne e otrazeno v nashitemedii?

Наш офицер и съпругата му са били на кораба по време на инцидента

Леле като си помисля колко пъти съм минавал от там и съм си спал спокойно в корабите....

Медиите крият, че от тоя кораб са изтекли 650 тона мазут. От екологичната катастрофа са умрели три кита от много рядък вид и най-малко 25 000 птици.

Медиите крият, че от тоя кораб са изтекли 650 тона мазут. От екологичната катастрофа са умрели три кита от много рядък вид и най-малко 25 000 птици.

Абе защо когато падна парче от ледник върху руски кораб тук се изля толкова пумия върху руския капитан и екипаж и се изписаха толкова глупости а сега цари едно мълчание? А може би днес е събота и дежурните писачи имат почивен ден? А иначе евала на Чилииците , че са евакуирали успешно толкова народ!