Преименуват спирките на градския транспорт в Пловдив

Пълна актуализация на остарелите наименования на спирките в Пловдив ще се случи до края на годината, съобщи кметът Иван Тотев.

Обратно в новината

Коментари - Преименуват спирките на градския транспорт в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с гласа в автобусите е добре, но да се ползват грамотни хора с добра дикция, а не "някакви" момиченца които не могат да четат. Не може спирката да е "Камекс", а девойката да срича "Камеск"........

Не позволявайте това да се случи. Това го направиха изродите в София и исторически имена(на 100г) замениха с безумици.

Г-н Тотев сега ли разбрахте, че с испанската фирма се работи сложно ? Не смятате, ли че е по добре спирките да бъдат обозначени с адреса на който се намират ? Защото обектите с които сега се именуват спирките днес ги има утре ги няма??????? Гласът, който оповестява спирките е с китайски, а не с испански език и е много дразнещо ???? Не ги ли контролирате тези неща, а трябва да ставате за смях ????????

Всеки знае спирката при "Папараци", но никой не е свикнал да чува това име", коментира кметът. Как така всеки знае,но никой не е свикнал? Не ми стана ясно.

Да се преименуват популярни наименования, е пълна глупост. Хората така и няма да започнат да употребяват новите. Примерите са много- само си спомнете колко пъти назад в годините някой се опитва да преименува "Джумаята" или "Ортамезар"...? Това е така защото и Ботев и Вазов отдавна са..."изчеанали", но ние продължаваме да ги споменаваме.