Спешиха министър Близнаков да съкращава армията

Въпреки че военната ни мощ през последните години силно се стопи, България продължава да храни несъразмерно голяма за мащабите си войска.

Обратно в новината

Коментари - Спешиха министър Близнаков да съкращава армията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е да има съкращения но какво ще кажете за военните отдели към регионалнете сектори /бивши Военни окръжия/ те каква работа извършват като вече няма наборни войници,няма медицински комисий .А вземат заплати за несвършена работа.По цял ден четат вестници и се чудят с какво да си запълнят деня.Но като има съкращения трябва да се очисти и на по горно ниво-генерали дето си пикали в ботуша все още се натискат на службичките си.

Близнаков да съкрати зам. министрите си после да мисли за КВ защото те са пчеличките работачи а зам. министрите далавераджий унищожители на това което е останало. СРАМОТА...........

da izleznat tankovete...

ИНЕРЦИЯТА НА СОЦИАЛИЗМА В БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА. И ПРЕДИ И СЕГА, ПРЕЗ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, НАЙ-ДОБРЕ ПЛАТЕН Е РЕПРЕСИВНИЯ АПАРАТ НА ДЪРЖАВАТА - АРМИЯТА И ПОЛИЦИЯТА. УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ОСИГУРЯТ СПОКОЙСТВИЕ ИСИГУРНОСТ. ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ ОТ ЛЮБОВТА НА НАРОДА. ТАКА Е БИЛО. ПРОДЪЛЖАВА И СЕГА. ЗА НАУКА, ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ - ТРОХИ. ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖАТ ОТКЪСО - НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ И ПРЕНЕБРИЖИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ. НЕЩАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ. НО НЕ В АКТИВНОТО УЧАСТИЕ В КОМЕНТАРИИТЕ В ИНТЕРНЕТ ИЛИ ПРЕД ЧАША РАКИЯ. КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО.

Като чета глупостите във форума и почвам да се смея искрено. Който завижда на военните все още има шанса да се запише наемник. Или ще ме контрирате, че местата за мисиите в Ирак и Афганистан са свършили. Точно тези мисии източиха паричките на държавата и най-вече на военното министерство. Затова няма пари за гориво. Интересно с какво ще летят новичките самолети- може би с вода или други гадни неща от министър-председател Станишко? Та, който е против военните, моля има уникалната възможност да стане военен и да покаже какъв сепермен е!!!! Да, но шубето е голяма работа, особено сред днешните смотани мъже!!!!

абе то направо да се спука човек от смях като чете такива изказвания. Обществото диктувало дневния ред на управляващите. Бедни, бедни Македонски колко далеч, далеч от истината си. Като петел,който си мисли, че движи слънцето по небето като кукурига. Дребните пионки са участници в така добре скроена игра, че започват и да се вземат насериозно!!

Като гледам всички писания и веднага разбрах кои са на военните. Дааааааааа. В Българската армия има проблеми , но едва ли някой ги забелязва. Та значи всички се гордеят с професията си-това е добре. Почти никой не споменава държавата България-значи са си наемници(т.е могат да се бият за всеки който дава повече пари, атова не е много добре). Нооооооооо им липсва едно качество казва се толерантност, а то е свързано и качества като търпение и самообладание. Определено им липсват. Както и уважение към всички онези с чийто труд те се хранят(защото армията си е просто една държавна хранилка), тоест целият народ. Определено се считат за някакво независимо формирование, като малко от тях си задават въпроса какво ни коства издържането на тази армия/ в случая не засягам само заплатите им а преди всичко новата и недотам новата военна техника/. Ноооооооо се питам къде отидоха и къде отиват средствата от приватизацията извършена в същата тази армия. А средствата са наистина колосални. Визирам приватизираните военни имоти и военни предприятия, както и остарялата военна техника. Ако на някой не му е ясно става дума за няколко милиарда лева народна(моя и ваша пара), която потъна в нечии джобчета. Е те военните това не ги интересува. Те могат да псуват цивлната сволоч и да се правят на обидени и велики. Та задавам си въпроса българска ли е Българската армия? По това което е написано във форума - нула патриотизъм. Боли ме, за такива момчета и момичета-наистина ли са в състояние да защитават българския, а не собствения си интерес?

a daskalite kakvo praviat,piat kafe i iadat banici v 4as,da taka e deteto mi kaza,i iskat mnogo pari.SRAMOTA.

hrantutnik si ti ELFI,kakvo ima6 i za kakvo se gordee6,kakvi signali be ti fred li si ,ela pri nas v armiata ela ela.

sprete da pi6ete gluposti,to golemi zaplati vzimat,voennite,ami hodete i stanete i vie,idete i na misia i togava pi6ete,to otstrani mnogo lesno,galko za mom4etata,koito zaginaha,ne si e struvalo,a ostanalite sigurno sa milioneri,prosto e sme6no.

До (6666 (21.10.2007 г. 10:34ч.)! Аз ще ти отговаря защо България изпрати войски в Ирак! Всички западно европейски страни си изтеглиха войските от Ирак, останахме единствени ние - България, като последния мохикан. Защо?- задаваш ли си въпроса, защо България даде 2 милиарда народна пара да си издържа батальона. Поради престъпното безхаберие на управляващите и преди всичко гледащи не българските национални целокупни интереси, а своите лични джобни такива. Български батальон бе изпратен в Ирак с цел да умилостиви новите собственици на Иракския нефт - фирмите на Чейни и сие, да дадат правото на българските фирми там, бившите външнотърговски дружества от време Тошково, които сега държат активите на Иракския дълг и притежават концесии за добиване на нефт, да получат правото от САЩ да добиват нефт ! Обаче бъде сигурен, че парите от продажбата му няма да влизат в държавната хазна, а в личните и партийни сметки на БСП и другари. Така, както се случи с Либийския дълг вече!! Корупцията в най-високите етажи на властта от първите политици е издигната в ранг на НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА в България! Този вид корупция е най-страшната ,защото има и специален термин- ПОЛИТИЧЕСКА КОРУПЦИЯ!!!!

еи военни не се правете че взимате малко. ето и истинките заплати в бг армията: редник 350 -420 лв. сержант 480-600 лв : л-т 550 - 750 лв ст. л-т 680-850 лв: к-н до 900 лв : м-р 900-1200 лв полк и подполк до 1500 лв. тук говорим за чисти пари след удъргане на определените данъци. границите са в зависимост от стажа и брои дежурства през месеца и рода на войската. за това дето правят по цял ден неака народа прецени дали вземат малко. а кво правят :1. пият 2. играят карти 3.лежат 4. четат вестници 5. други несвойствени дейности като разказванв на вицове и псуване на учители.

Който иска да взима по 3000 лева заплата да стане полковник ама май не е толкова лесно. Ако стане генерал няма таван на пенсията а взима доста голям процент от последната си заплата. Така че дерзайте, прекарайте 4-5 от най-хубавите си години зад ограда вместо да ходите по купони, сблъскайте се с консервативност и простотия, запилейте се където ви прати армията из татковината и чакайте да станете половници(щото то не става извенъж, а често и изобщо не става). Въпросът е че от военните които ще бъдат съкратени не зависят нито бюджета на МО нито какво ще се купува като въоръжение.

Отдавна не бях виждал толкова озлобен комплексар- сигурен съм че нещо ти увредило мозъка ...жалко . Ако намериш ЕДИН ОФИЦЕР ОТ БА който НЕ МОЖЕ да си включи ПС-то ще те черпя едно уиски в шератон ......аиде бегай се гръмни сам или по добре живей си с омразата ......виж си коментарите не само за армията но и за учителите .....ти да не си футболист че нямаш гънки в мозъка си ? НЕЩАСТНИК

Да се съкращава ГЩ и МО ,че там има повече полковници и генерали и чиновници които само лапат мухи и за нищо не стават.Да се върнат хората от мисии и ето ви пари.Доколкото до учителите те заслужават много по-вече.

Не се страхувайте толкова от турската армия. България ни най малко не е необходима на Турция. Докато кюрдите им създават доста проблеми.

Брей наистина пишат много тъпи военни във форума! Данъци плащат само работещите в икономиката, а така наречените общо данъци на военните или държавни служители са имагинерно понятие на хартия и се поемат от държавата!!!!! Я по-добре споменете каква пенсия получава един полковник, защото струва ми се е около 500лв!?

Ако не се крадеше и не ходеха на мисии къде ли не, оцелелите военни можеха да са най-модерната армия на Балканите. Българската армия беше убита пре тези 17 г. и сега в нея са останали най-пъргавите овце, защото план намкоя си година, просто беше стрелба по овце в кошара. Дали ще ги въоръжават сега с каквото и да е или не няма значение. Сървайварите в БА са от тези които най-добре могат да залягат в окопа. Съжалявам господа мъжко д.. един път се е.. , а на вас ще ви е поне за 4!

Като гледам корупционните схеми, вихрени в Министерството на отбраната в закупуване на оръжие и поведението на екзекуторите им- политиците, като почнеш от Първанов(който ходи да урежда в Швеция сделката с хеликоптерите) и минеш през Сакса, Близнаков, Свиняров ще ти заприлича на поведението на един НОВ и с големи амбиции политик във властта Б.Б. На въпроса ми към него: Защо СИ БАНКА на Цветелина продължава да обслужва всички държавни плащания, вече като частна банка, той ми отговори: Ами това е заварено положение, банката е обслужвала всички държавни плащания още преди да бъде приватизирана като държавна/ общинска банка, нищо не мога да направя по въпроса! Така ми отговори бат Б.Б., само че не съвсем не е верно това!!! Той, като втори държавен глава след Министър -Председателя в тази държава, можеше да разпредели справедливо тези държавни плащания по другите частни банки и да не ги концентрира в своята банка само?! това е лицето на корупцията в България- издигната в ранг на държавна политика от политиът пряко във властта. Във всяка една западноевропейска държава такова положение се счита за висш израз на корупция във властта и се наказва жестоко. Също е забранено шуробаджанащината до десето коляно, независимо, че в българския случай Цветелина не му е жена пред олтара- и в тези случаи на Запад се отнасят до корупция. И това било НОВОТО лице на НОВИЯ бъдеш политик Б.Б във властта????Кого ще лъже, нима не се стреми сега към еврофондовте с участието си с такъв хъз в местните избори? Защото еврофондовте вече са разпределени да се харчат от областните управители и кметовете! Поредния самозванец в българската политика ! Предвиждам, че и той (като и СвинЯров и Близнаков) ще го сполети съдбата на Кобурга!

Всеки който говори срещу армията трябва да знае че, тези офицери в момента плащат данъци за разлика от многото писачи във форума. Нито един военнен не крие данъци и не точи безогледно ДДС от държавата. Не подкрепям голяма част от хората в армията защото наистина за нищо не стават. Но като се съкрати да ли ще има качество или както навсякъде ще останат нашите послушни момченца, а кадърните ще си отидат. Много им се иска на новобогаташите да назначат за охранители бивши военни или полицаи защото са сигурни в тях. Стиг сте говорили глупости ами да запретваме ръкави да работим повече за да сме добре ако само се плюем това е добре дошло за политиците да ни управляват както си искат. И стига писане от голобради момченца които не са постигнали нищо сами ами чакат на мама и тати. Хайде успех на всички да си намерят мястото в този живот и държава.

МИНИСТЪР БЛИЗНАКОВ НЕ ТРЯБВА ДА СЪКРАЩАВА АРМИЯТА, А ДА ВЪРНЕ КОМИСИОННИТЕ НА НАРОДА, КОИТО Е ВЗЕМАЛ ОТ КУПУВАНЕТО НА ОРЪЖИЕ. Обаче, това едва ще бъде разбрано и поискано от ОДС и депутатът от ОДС Мартин Димитров, които са от едно и също котило в кражбите с тройната коалиция!

Моля някой военен да ми обясни-Нашата много богата страна защо изпрати войници в Ирак и какво спечели от това!Защо по-богати страни не направиха това,а нашата богата армия беше една от първите!Сега вече е пред крах,но защо нали се биха заедно с американците!?Господ Първанов съм сигурна,че няма да може да ми отговори затова моля някой Военен за това!

Подкрепям Elf, colonel, офцифер, meri, бивш, kivkoS63, Марга, Дядо Йоцо, проповедника и всички които са разбрали, че армияпростотия и човешка глупост. Очевидно има компексари с полирани и промити мозъци като tc, СамСар, малкия, koleto75, поручик Ците за които основния смисъл на живота им е:- Эсть такая професия-защитать родину. Съберете се всички войнолюбци от целия свят и се бийте и защитавайте за собствена, а не за наша сметка. Когато разберете за каква глупост се биете и за какви каузи елате отново във форума да пишете за нещо смислено, а не за глупости.

СПЕШИХА ?!!

Тъпи форажки се пише :тъпи фуражки Както примерно ще трябва да напишеш:тъп редник,а не тъп редняк! Липсват ти някой качества и познания ,но дерзай-може и да еволюираш все пак(някога).

Правилно дедо Йоцо. Малка Финландия е 5,5 милионна, има 65 000 редовна армия или два пъти по-голяма армия от българската сега и дава от бюджета си също 2,5 % за военни нужди, като се има предвид, че стандартът е много по-висок, там средната заплата в бюджетната сфера е 2 500 - 2800 евро, заплатите на учителите и лекарите започват с 20% над тази сума, тъй като са приоритетни за държавата сфери. В огромните пари, които се въртят в българското МНО за заплати и закупувани на ново въоръжение се крие огромна корупция чрез корупционнната схема на посредническите фирми на българските управляващи и именно тази корупция трябва да стане обект за разговори в НС и обществото и за това трябва да се пита Близнаков, а не за заплатите на военните и големината на армията. Защото съм сигурен, че Близнаков няма да може да отговори къде отиват огромните комисионни при закупуването на френските корвети и шведските хеликоптери. А точно комисионните изчислени на 10-15% правят няколко стотина милиона, точно колкото е нужно за увеличаване заплатите на българските учители.

Алоо, мечтателите! Тази ли армия може да спре турската? Не това е най важното, а важно е да имаме малка професионална армия - което сега е невъзможно, защото наистина половината от офицерите не могат да си пуснат компютъра, а това наитсина спъва реформите. По повод заплатите, защо до сега нито един офицер не си е показал фиша като учителите? Някой спомена, че един кадрови войник получава 300лв. чисто. Явно е абсолютно вярно, че полковничите получават по 3000лв. БРУТО и за това подскочиха веднага. Не забравяйте, че това са 15 минимални заплати, а повечето хора работят за толкова.

Две години и петнадест дена от живота ми отидоха нахалос-кой ще ми ги върне ? Няма по-голяма глупост от това което се нарича армия. Влязохме различно умни, а излязохме еднакво тъпи. Армията е един ненужен цирей за нова България. Тя просто е излишна и не бива да допускаме да се използва за параван някой да краде средства от бюджета зад прогнилите слова за патриотизъм и родолюбие. Това са понятия които нямат нищо общо с онова което е армията/още повече съвременната ни/. Какви патриоти са момчета ни Босна, Косово, Ирак, Афганистан и коя България защитават. Те са си най-обикновени наемници, но получават парички от моите и вашите данъци. Аз нямам никакви интереси в тези държави и искам да ми върнат парите които са получили, а също и от онези идиоти дето са им купили оръжията пак с нашите парички/като са си отклонили и някое милиончета за лична употреба-ролекси, имоти и всякакви други благинки.

Виждам, че има доста информирани относно положенето в българската армия. Дори точната численост на армията е показана, а именно - 35 000 души. Нека сега някой от информираните писачи във форума да напише, колко са генералите и полковниците в българската армия, според мен ще бъде много интересна и полезна информация.

Възнагражденията в бюджетната сфера са/ ТРЯБВА да са!/ въпрос на ОБЩЕСТВЕНА Нужда на Обществото/Нацията/о съответната Дейност в тази сфера! Сиреч, ако българското Общество/Нация/ счита, че учителската дейност, като такава/ а НЕ на конкретен учител!/ е особено НУЖНА на Обществото/Нацията/, би трябвало Обществото/Нацията/ да покаже и докаже това чрез Оценката си за нужността на тази Дейност- сиреч, зрез ВЪЗНАГРАЖДАВАНЕТО й, чрез Заплатите/които идат от Днъкоплатците/! Аз лично, считам, ча Образованието трябва да е на ПЪРВО място по Нужда и по Оценка на Обществото/Нацията/! Всичко след Образовнието и в резултат на Образованието! При добро Образование- добри резултати! Но, да виним учителите, че искали по-високи заплати е все едно да виним емигрантите/икономич че напускат България ЗА СЪЩОТО! Аз НЕ виня емигрантите за бягството им, нито учителите/за стачките им/- те са Следствие, а НЕ Причина! По-добре е да виним Причината и виновниците за нея/ВСИЧКИ досегашни управници на България след 1989 г.!/, а НЕ потърпевшите следствие на Причината и виновниците за Причината! А, че виновниците за Причината се опитват да я представят като НЕтяхна вина/ а вина на емигрантите и на учителите ли?!/- това е нормално и естестено ! НЕнормалното и НЕестественото е да им повярваме в очевидната им ЛЪЖА! НЕ е най-важното Заплатата на военните в САЩ! Те малко ме интересуват- още повече, че много от тях са станали наемници заради други екстри/например, получаване на сащско гражданство, военна пенсия, да видят Свят, жени и т.н./!!! Думата ми беше за България и за УЧИТЕЛИТЕ в България! Те НЕ убиват- тях ги убиват/с мизерни заплати/ заради други/ на военните/ заплати и оръжейни сделки СЪС СЪМНИТЕЛНА И КОРУПЦИОННА СТОЙНОСТ!!!

Абе,зелени чорапчета що не се скриете някъде.Ако стане нещо вие първи ще избягате, ама лошото е че после няма да остане никой та да ви потърси одговорност.Тъпи форажки ....

КОГАТО ДЪРЖАВАТА КУПУВА ОРЪЖИЕ СДЕЛКАТА НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА ДА МИНАВА ПРЕЗ ПОСРЕДНИЧЕСКИ ФИРМИ! Това във всяка западноевропейска страна се счита за висш израз НА КОРУПЦИЯ и се наказва жестоко. НО, комисионните за фирмите обръчи на управляващите и корупцията е ИЗДИГНАТА ДО РАНГ НА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА в България!!!

Много сополи и лиги в този форум!!!! Въпрасът си е чиста проба отвличане на вниманието от истинското на случващо се в МНО-то. НЕ Е ВЕРНО!!! Едно Финландия има 5 милионно население и 65 000 редовна армия- 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ. Въпросът е в друго, ама от юнашко биене по гърдите тук на безмозъчни юнаци, не може да се види ИСТИНАТА.!!! А тя е, че България не дава 2,5 % само о БВП за въоръжение , а цели 11% и е страната в Европа с най-големия военен. бюджет. КУПУВА СЕ ОРЪЖИЕ В ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО чрез специално създадените ПОСРЕДНИЧЕСКИ ФИРМИ на тройката Свинаров/Сакса и Близнаков. Целта е КОМИСИОННАТА от тази продажба да отива в ненаситното гърло на мадридския мошеник !!!!!! ЕТО ТОВА Е ЛИЦЕТО НА ОГРОМНАТА КОРУПЦИЯ, ШИРЕЩА СЕ ВЪВ ВЛАСТТА. Защото при обикновена бизнес сделка на закупуване оръжие посредникът получава минимално 10 % комисионна, но той не е обикновен посредник А ПОЛИТИК ВЪВ ВЛАСТТА. Във всяка една западноевропейска страна, такова ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВЛАСТТА ЗА ЛИЧНО ОБОГАТЯАВНЕ Е ИЗРАЗ НА НАЙ- ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ!!! Но в България това е обикновено нещо, а народът седи и безучастно гледа от страни ДА ГО ОГРАБВАТ ВЛАСТИМЕЕЩИТЕ! Защото това са народни пари , от залъка на хората, за това заплати не се повишават и народът български стои в кенефа на Европа по доходи и УМИРА!.

Прекрасно знам колко струват и снарядите и ракетите но на всички войнолюбци и комплексари бих отвърнал с една руска анархистка песничка от началото на 20 век : Зачем вам пушки(оръдия), зачем вам танки,когда вас любят на Молдованки(улица в Одеса)? Да парите за такива глупости са пари за луксозни глупости - същността на живота е съвсем различна. Унищожаването на себеподобните(другит хора) е едно от най-изкривените проявления на човешката глупост. Самото понятие АРМИЯ е излишно в човешкото съществуване. Трилионите дадени за милитаризация са забавили човешкото съществуване със стотици години и са изкривили ЧОВЕШКАТА история. Не говоря и за вредите, които са нанесли на природата и климата на планетата. Силовото решаване на проблемите само ги е изкривявало, но никога не ги е решавало. Така е и в нещастна българия - заради силовото решаване на проблемите територията ни е три пъти по-малка от реалната, милиони от българите вече са гърци, турци, румънци, руснаци, сърби, македонци, украинци, молдовци и напоследък американци, испанци, англичани,италианци и т.н. Нацията ни се топи от собствената ни глупост и от недоказали се комплексари, които избиват компексите си на гърба на всички нас. П.С. Бюджета на армията за 2007 г. е 1 милиард и 7 милиона, а за образование 305 милиона - това дори не е престъпление - по-голяма глупост от тази е нямаше дори и при бай Тошо.

Tva sa nai golemite lainovozi :) non-stop sofri i nakraq edna shapka pari.

pi4 gurtsia si e dala guza i tia. biah na krit predi dve godini i nai-gioliamata postroika be6e imenno amerikansakata baza, ta stiga ste govorili na izust. bulgaria e vu6ka i nezavisnimo kolko armia ima drug 6te i re6ava sudbata. iraq ima6e 400na armia i v moneta se bori za su6tesvuvaneto si na partizanski na4ala. sigurno edin den i te 6te si imat bai to6o partizanina.

pi4ove, iskarah edin mesets na liato v costa rica. presidenta premahva armiata ot 1949 i ottogava predvidenite sredstva za poddurjane na armiata preminavat kum obrazovanieto. ta costa rica pi4ove makar 4e sa v tsentralna amerika, baia sa ni minali. vie jiveeite o6te vuv vremeto na balkanskite voini. evropeiskiat suij prie nov dogov, v koito ne se govori za narodi, a za grajdani na evropeiskia suij. v momenta u4a v usa i vsi4ki profesori nabliagat na fakta 4e do 50 godini niama da ima natsionalnosti, a edinna grajdanska pronadlejnost i tova 6te bude evropeiskata. i tova 6te stane nezavsimo dali vi haresva ili ne. taka 4e bulgaria koi znae dali 6te ia ima. vie si biete glavite edin drug i mejdudrugoto si zadaite vuprosa, koe e po-vazno da mrete ot glad ili kolko kala6nika ima v edna durjava.

Има ли смисьл да коментираме вьобще?

и още нещо за деншната армия. ми то все едно да вземеш един шахматист да му сложиш боксови ръкавици и да го изправиш срещу майк таисън. в случая шахматиста е бг-армията, а тайсън всяка друга. КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО СЪКРАТЕТЕ ТАЯ АРМИЯ , НЕ НИ ТРЯБВА.

еи хора армия не ни е необходима. ми погледнете каква е съвременната воина. партизанска. вижте в босна, в сърбия, в хърватска, в ирак. ми такива машини итехника за млн. долари не са ни необходими. и военните също. имаме полиция 70000 бр. ако се наложи тях ще използваме. а военните са пияници и продохи. те само такива оставиха след съкращенията. армия не ни трябва това щом сме в НАТО. щом там си плащаме такси поне и за заплати на ненужни военни да не даваме.

цивилната сволач да мълчи ,тя няма думата PS: да бе знам тук си дават мнението нереализирани военнин или плод на военна чикия държаваармия а другото е бля бля

И като се сравнявате Бг армията с гръцката ,я кажете,защо Гърция не изпрати войски в Ирак?Нито пък дава бази на САЩ,че и безплатни?И за какво на такава държава като нашата изобщо и трябва армия?Да ни пази от Турция ли?Че коя партия е мандатоносител сега-нали турската?

do- vili4ka . bat Sali vie neste v dvijenie oba4e da mahat kolko o6te ciganite stanaha pove4e ot voennite daje.

Турция и Гърция са в НАТО и можеш да се убедиш сам как не си пазят територията една спрямо друга. Прави си само по-нататъшните изводи!

Да има ли армия или да няма ,туй е въпроса.

Към коментар (и други подобни): Ами защо не си станал военен, нищо да не работиш и да получаваш космическа заплата. Сигурно е елементарно. Аз съм военен и мога да ти споделя, че никак не ми е било леко. Загинаха много колеги и приятели, оставиха вдовици, сираци... В цял свят е така - има военни, има учители, лекари и т.н. Но и за да бъдеш военен се искат съответните качества, лишения... Но е безсмислено да ти обяснявам, твоята оценка е продиктувана от озлоблението, а не от реалната представа, за това по-добре мълчи! Долно е да изразяваш подобно отношение.

воененпаразит

ха станете полковници и вземайте 3000лв. заплати-някой да ви е забранил