Стачката спира при 3х20, родители се жалват в Страсбург

Стачката ще бъде прекратена, учителите ще се върнат в класните стаи, но ще запазят стачна готовност. Всичко това ще стане, ако се подпише споразумение и в него е фиксирано поне 20% увеличение от 1 октомври 2007 г., от 1 януари 2008 г. и от 1 юли 2008 г.

Обратно в новината

Коментари - Стачката спира при 3х20, родители се жалват в Страсбург | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, Никифоров, ти малоумен ли си или си просто тъп? Правата на децата не били нарушени, защото били уведомени??? Ако аз утре те уведомя, че ще те гръмна и наистина го направя след това, значи няма проблем с правата ти, а? Ти се моли ние, родителите, да не заведем дело срещу вас за нанесени щети. И особено онези родители, които като се върнат след края на стачката на работните си места, шефът ще ги привика и ще им каже да си търсят нова работа, защото на него не му пука, че няма кой да им гледа децата! Но явно пилешкият ти мозък не може да асимилира такива сложни процеси. Я родителите да се организираме и да осъдим синдикатите! Щели да съдят премиера, егати наглеците сте станали!!! Вас трябва да осъдят!

ако така я карат май ще ми извият нещо друго.

Ако не ви харесват заплатите намерете си такива каквито ви харесват в частния сектор. Защо не го направите? Да видим някои ще ви дава ли 600, 700 лв или повече. Особено в провинцията. Дали ще можете да си намерите друга работа за повече от 300 лв? Сами го знаете и затова си стойте в даскалото. Хем има на кого да извивате ръцете, хем ви плащат повече от колкото бихте намерили на друго място, хем дълга отпуска и т.н.

Лапаница! Само апелирам към всички като дойде дългата гладна и студена зима да си спомните добре с какво започна всичко!

Толкова е просто и за медицинските сестри и за учителите и за ред други неща ако щете. Докато бяха за съжаление - съжалявахме ги!! И то много. Па като се поосраха после и никой вече не ги съжалява. Като станат 600 лева заплатите на учителите, какво искате да им кажат тия които вземат 500 лева примерно?? Така, че не задавайте въпроси със предизвестен отговор, а се опитайте да помислите. Поне малко. Учители сте все-пак.

Госпожо, не се възгордявайте! Написаното от Вас предизвика интереса ни, защото упреквахте грамотността на пишещите против стачката, а Вие самата имахте пропуски. За каква любов говорите и за каква признателност. По думите Ви, въпреки че сте напуснали работа, сте получавали обаждания за празниците. Какви празници през този кратък период? Едно дете може да Ви обича, затова че сте добър човек, а не защото сте добър специалист. Кадърният учител буди уважение.

здравейте!не желая никого да плюя или хуля,всеки си има причина за постъпките,но ме притеснява това че докато спорим ние възрастните децата ни висят пред телеивзора(в по- добрия случай)или са по заведения.кога ще сварят да вземат целия материал,че да го усмислят,че даже и да запомнят нещо.не ми се мисли за кандидатстващи и първолаци.

Люси,защо не вземеш да си качиш една снимчица да видим твоята физиономия , килата ти

Предлагам рефирма в парламента от от 240 депутати да бъде съкратен на 120 по този начин ше се спестат много средсва!

Аз поне не се страхувам да си напиша името. И не разбирам как от моите думи проумя, че родителката ще съди учителите?! Казах, че след като пробва да осъди Янка Такева и удари на камък, в което съм 100% убеден, следва да осъди конкретни учители или правителството... но дори и да спечили - няма да платят те, а държавата. Спомняте ли си началото на годината, когато нямаше едни сайтове за торенти и тогава хора от ГДБОП казваха: Ако щеш ме съди, много ми пука. Най-много да осъдиш държавата, а на мен лично нищо не можеш да ми направиш! Е, при това положение, защо да не мисля, че ако не успее с Янка Такева, после ще осъди държавата и ние ще плащаме. Освен това не разбирам как реши, че съм учител, като казах, че не съм, но съм доволен от учителите на моя син?! Май ти не поиска да прочетеш или чете по диагонала, защото щеше да прочетеш основното, че ако им вдигнат заплатите да има много строги санкции и който не работи - да си ходи! Ето това ще е истинска грижа за образованието, а не стачки или седенки. Да, но и двете страни нямаха диалог един месец, за който вече и аз не знам кой е виновен.

Лекари! Спрете да работите! Заплатите ви са подигравка - колкото на чистачка в училище! От къде държавата има пари за безумно високи заплати в съдебната система. Там отвсякъде лъха на корупция и е най критикувана от европейските институции. Срам за една държава е лекари и учители да вземат смешни заплати в пъти по ниски от заплатата на чистачка в съд и ли банка. Справедливо ли е това управляващи мафиоти?

Не знам колко са Ви предпочитали, но вземете да си оправи грешките в писанията. Интервал се слага след препинателният знак. Само за информация. После давайте акъл кое, как да става. А щом Ви върви в бизнеса, браво. Не се ядосвайте, че за малко сте изпуснали голямата заплата за половин работен ден и няколко месеца ваканция. Те сега учителите, след тоя цирк, надали ще могат да гледат децата в очите и да не изпитват неудобство. И аз смятам, че трябва да ви се увеличат заплатите, скъпи учители. Но е хубаво сега, някой от вас да излезе и да обясни точно какво искате и най-вече колко. И да вземе някой да се извини на тия деца. Все пак, май не те са виновни, нали?

Nadyavam se che sa malko balgarite, koito zhelayat stachkata da ne uspee. E vsyako stado ima marsha. Naposledak mnogo kritiki se izlyaha za kachestvoto na srednoto ni obrazovanie. Snoshti v Panorama imahme vazmozhnost da chuem mnenieto na 3-ma mladi uchiteli (anglichanin, amerikanets i ispanka) za nego. Te sa uchiteli u nas, nyako dosta otdana. Napraviha otsenka na nasheto uchilishte. Kakvo chuhme. Vapreki vsichki napani do sega da se reformira tezi trima mladi uchiteli smyata:1. nashite detsa za mnogo umni 2. Srednoto obrazovanie za dobro i na po-visoko nivo ot tyahnite 3. uchitelskiya trud za mnogo truden i otgovoren 4. nashite uchiteli sa mnogo nisko plateni 5.Otnoshenieto na obshtestvoto kam tyah neadekvatno 6. Nezavisimo che obichat stranata i naroda ni ne mogat da ostanat v Balgariya, zashtoto ne mogat da zhiveyat s tezi zaplati. Ne e li dostatachna tazi harakteristika, napravena ot kompetentni hora ot van, no dobre poznavashti neshtata otvatre?!

Напротив и на вас може да ви е добре но вие сте алчни и искате още и още.Какво в 650лв заплата не ви устройва.За какво някаква мангалка дето уж трябва да чисти в училище ще взима 400лв заплата вие и за тях ли протестирате или за вас?

За вас важи една приказка-Я не сакам я да съм добре!Я сакам Вуте да е зле!Никъде по света няма такова чудо-Такава злоба и гняв за това,че някой иска да живее по-добре от вас!Преди щяхте да ги разкъсате лекарите и мед.сестрите!Хубав пример за тази злоба са и Сестрите в Либия!Докато бяха в затвора всички /почти/бяха за тяхната свобода!Освободиха ги,почнаха да им дават пари,апартаменти и др.-Край с добрите чувства към тях/от вас/вашата злоба и гняв заеха местата си!Не може те да са по-добре от вас,макар и толкова страдали в затвора!Затова Б-я е на път да се заличи от Земята/заедно с нас/Бъдете щастливи!

Bravo! Molq ne piskaite novi komentari. Neka vsichki prochetat za g-ja LAZAROVA.

искам някой най-накрая да каже колко часа на ден и колко дни годишно РАБОТЯТ учителите.

Хора, не разбирате ли? Всички Вие губите! България губи! Учителите ще се върнат на работа. Кадърните много скоро ще се махнат, а вие ще продължите да си говорите за тебешири и повишаване на качеството в образованието и занапред. Заставайки срещу учителите днес, вие заставате срещу децата си за утрешния ден! Вие подкрепяте некадърността, защото само един некадърен учител ще остане на работа срещу 450 лева чиста заплата / за юли 2008г /. Погледнете в бъдещето и се борете да бъде такова, каквото искате!

Абе ей, защо се хващате толкова лесно на всяка въдица, пусната от правителството? Госпожата, дето се изживява като загрижена родителка щяла да съди синдикатите! Ами не ви ли е ясно, че правителството ви баламосва по всякакъв начин? Не разбирате ли, че мотаят и настройват хората - печелят време и подкрепа чрез платени журналисти! Де ги недоволните от правителството родители, хич ли няма такива, нещо за тях да сте чули?

Хора, не разбирате ли? Всички Вие губите! България губи! Учителите ще се върнат на работа. Кадърните много скоро ще се махнат, а вие ще продължите да си говорите за тебешири и повишаване на качеството в образованието и занапред. Заставайки срещу учителите днес, вие заставате срещу децата си за утрешния ден! Вие подкрепяте некадърността, защото само един некадърен учител ще остане на работа срещу 450 лева чиста заплата / за юли 2008г /. Погледнете в бъдещето и се борете да бъде такова, каквото искате!

ТЪЖНА КАРТИНКА Е ТАЗИ ГОВОРИЛНЯ/ФОРУМ/... ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ ОБАЧЕ НЕЩАТА ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВАТ ЕДНО КЪМ ЕДНО..ЗАЩО УЧИТЕЛИ ,ЛЕКАРИ И ДРУГИ ДА НЕ СТАЧКУВАТ ? ВСЕКИ СИ Е ИЗБРАЛ ПРОФЕСИЯ И ЩЕ Я ЗАЩИТАВА И АКО НЯКОИ ИСКА ТЕХНИТЕ ВАКАНЦИИ ДА СТАВА УЦИТЕЛ...ЗАЩО ГОСПОДА НЕ СЪДИТЕ ТЕЗИ КОИТО ВИ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ 1000 ПРОЦЕНТА,ЗАЩО НЕ СЪДИТЕ ТЕЗИ КОИТО ПРАВЯТ ПЪТИЩА УБИЙЦИ,ЗАЩО НЕ СЪДИТЕ ТЕЗИ КОИТО НАПРАВИХА ТАКА ЧЕ Е ПО-ХУБАВО ДА УМРЕШ ОТКОЛКОТО ДА ИЗЛЕЗЕШ В БОЛНИЧНИ...ЗАПИТВАЛИ ЛИ СТЕ СЕ КАКВО ВЪЗПИТАНИЕ ЗА 7 ГОДИНИ СТЕ ДАЛИ НА ВАШЕТО ДЕТЕ ЗА ДА СЕ ДЪРЖИ НОРМАЛНО ОТ ПЪРВИЯТ СИ КЛАС В УЧИЛИЩЕ,,УЧИТЕЛЯТ НЕ Е ЗВЕРОУКРОТИТЕЛ И ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ДЕЦАТА ИДВАТ В УЧИЛИЩЕ С НИСКО ВЪЗПИТАНИЕ В СЕМЕЙНАТА СРЕДА...ИМА ЛИ ОСЪДЕН РОДИТЕЛ ЗА ТОВА ...НЕ ЧЕ НЯМА НЕДОБРОСЪВЕСТНИ УЦИТЕЛИ, НО ПОКАЖЕТЕ МИ ПРОФЕСИЯ БЕЗ ,,МЪРША В СТАДОТО,,-НЯМА НИКOЙ ПРАВО ДА СЪДИ ХОРА КОИТО СЕ БОРЯТ ЗА ПРАВАТА СИ..ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ И ТЯ НЕ СВАРШВА С ДЕПУТАТСКИЯТ ИМУНИТЕТ НИТО ПЪК С ТЕХНИТЕ КЮФТЕТА....

Как не ви е срам - бездарни колеги. Аз не стачкувам, защото не искам да се оприличавам на тези гадни, мръсни пияници които видяхме всички по площадите. Вие господа не сте никакви учители. Вие сте паплач, лакомници и бездарници. Искам да знаете, че истинските учители не стачкуват. Те и в момента са по работните си места и преподават на свойте ученици. За съжаление останахме твърде малко. Дивия капитализъм и шуробаджанащината вкара в нащо съсловие такива гадни типове - лакомници. Тяхната цел са ПАРИТЕ и нищо друго. Учениците им са последна грижа. Познавам колеги, които пристигат пияни на работа. На тях никои нищо не може да им каже, защото имат солидни връзки. Те сега са лидери на стачниците. Те не се срамуват как ще погледнат децата в очите, защото ги третират като животни. Родители! Много добре гледайте и мислете на кого повелявате децата си!!!

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ИМА ЦЕЛИ УЧИЛИЩА И ОТДЕЛНИ УЧИТЕЛИ, КОИТО НЕ СТАЧКУВАТ! АЗ ЛИЧНО ПОЗНАВАМ ТАКИВА. ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ НИКОЙ ОТ ЖУРНАЛИСТИТЕ НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА ГО ОТРАЗИ И ДА ПОПИТА ТЕЗИ ПЕДАГОЗИ (ЗАЩОТО ТЕ НАИСТИНА СА ТАКИВА) - ЗАЩО НЕ СЕ ВКЛЮЧИХА В СТАЧКАТА... НЕ ЗАЩОТО СА ПРЕДАТЕЛИ И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КАКВИ, КАКТО ГИ НАРЕКОХА ОЗВЕРЕЛИТЕ ИМ КОЛЕГИ - СТАЧНИЦИ, А ИМАТ СВОЕ МНЕНИЕ. ЗА МЕН ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ ПОВЕЧЕ, НО НЕ ЗАЩОТО СА В ЧАС ПРЕЗ ТЕЗИ СЕДМИЦИ! ТЕ ИЗГЛЕЖДА СА ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИ И МОЖЕЩИ, ИСКАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ, НО ИСКАТ И РЕФОРМИ. МОЯ СЪСЕДКА Е ОТ ТЕЗИ СТАЧКОИЗМЕННИЦИ И ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО МИ КАЗА? НЕ ПОДКРЕПЯ СИНДИКАЛНИТЕ ЛИДЕРИ, НЕ СЕ ВПИСВА МЕЖДУ ОНЕЗИ СИ КОЛЕГИ, КОИТО ГЛЕДАХМЕ ОЗВЕРЕЛИ ПО ПРОЩАДИТЕ, НЕ ЖЕЛАЕ ДА ВЗИМА НАРАВНО С ТЯХ, ИСКА ПО-НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД! И НАЙ-ВЕЧЕ - НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ОСТАВИ СЕМЕЙСТВОТО СИ И ДЕЦАТА БЕЗ ПАРИ ТОЛКОВА ВРЕМЕ. ЯВНО ОНЕЗИ ДЕТО ДЮДЮКАТ ПО ПЛОЩАДИТЕ СА ДОБРЕ ОСИГУРЕНИ И НЕ МИСЛЯТ, ЧЕ ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ ЗАПЛАТИ! КАКВО РЕВАТ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ ТОГАВА? НАЙ-МЪРЗЕЛИВИТЕ И НЕНОРМАЛНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТОВА СЪСЛОВИЕ ИСКА ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ ... НО НЯМА! МИНИСТЪРЪТ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА НЕ ИМ ДАВАТ НИЩО ПРЕДИ ДА НАПРАВЯТ РЕФОРМИ И ДА ГИ ИЗРИТАТ ОТ УЧИЛИЩАТА!!!

Предлагам родителите да имат възможнвост за гласуване в интернет по въпроса за завеждане на съдебни дела в Страсбург и Хага срещу малоумните синдикати.

ГЛЕДАХ ИДИЛИЯТА ПО КАНАЛ 1. АБЕ, ДАСКАЛИ, КОЛКОТО И ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА РОДИТЕЛИТЕ ДА ВИ ГОВОРИ СЪС СМЕКЧЕН ТОН, ВИЕ СИ ЛЪСНАХТЕ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ С ВАШИЯ БЕЗГРАНИЧЕН ЦИНИЗЪМ. АКО ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ СА КАТО ТАЯ, ДЕТО В СТУДИОТО ИСКАШЕ РЕФОРМИ, ЧЕ СА ЗАКЪСНЕЛИ, ПОСЛЕ ПЪК КАТО РАЗБРА, ЧЕ РЕФОРМИТЕ МИНАВАТ ПРЕЗ СЪКРАЩЕНИЯ, ВЗЕ ДА СКИМТИ, ЧЕ НЕ ИСКАЛА РЕФОРМИ, ИСКАЛА 102% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТАТА, ТО РАДВАМ СЕ, ЧЕ НЕ СЪМ МАЛЪК И НЯМА ДА МЕ УЧАТ ДАСКАЛИ, КОИТО НЕ ЗНАЯТ СЪРБИ ЛИ ГИ, БОЛИ ЛИ ГИ....... АЛОООО, ДАСКАЛЯТА, ЦЯЛ МЕСЕЦ ЗАБЛУЖДАВАХТЕ ОБЩЕСТВОТО, ЧЕ ЕДВАМ КРЕТАТЕ СЪС ЗАПЛАТИ 200-250 ЛВ. СНОЩИ ОБАЧЕ ЛЪСНА ЦЯЛАТА ИСТИНА. МЪНКАЩАТА ДАСКАЛКА ЛЕКА ПОЛЕКА СИ ПРИЗНА, ЧЕ ВЗЕМА 520 ЛВ........ АМО БИЛО БРУТО..... МА ДРУГАРКО, В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ ??? ДА НЕ БИ ВСИЧКИ ДРУГИ БЪЛГАРИ ДА ПОЛУЧАВАТ В БРОЙ БРУТНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ..... ЕСТЕСТВЕНО Е, ЧЕ СЕ УДЪРЖАТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ... ИЛИ МОЖЕ БИ, ПОНЕЖЕ ВИЕ СТЕ НАЙ-ВАЖНИТЕ БЪЛГАРИ, ТРЯБВА ДЪРЖАВАТА ДА ВИ ПОЕМЕ И ЛИЧНИТЕ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ ! БЕЛКИМ ТОКАВА КАНДИСАТЕ И СПРЕТЕ ДА ЗАМЪРСЯВАТЕ СТОЛИЦАТА С ПРИСЪСТВИЕТО СИ. СРАМ И ПОЗОР ЛЪСНАХА ОТ НЕЖЕЛАНИЕТО ВИ ДА КАНДИСАТЕ И НА ТОВА, КОЕТО НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ - 650 ЛВ - ПОВЕЧЕ ОТ МНОГО ДРУГИ ПРОФЕСИИ, КОИТО СЕ БЪХТЯТ НАЙ-МАЛКО ПО 8 ЧАСА, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС И НЯМАТ ТЕЗИ ТРИМЕСЕЧНИ ПЛАТЕНИ ОТПУСКИ И ДРУГИ ПРИВИЛЕГИИ, КОИТО ВИЕ ИМАТЕ. И ДРУГОТО, КОЕТО ИЗУМИ СНОЩИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ - ЗА ВРЕМЕТО НА СТАЧКАТА ВИ, ПО ЗАКОН НЕ ВИ СЕ ПОЛАГАТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ, ЗАЩОТО НЕ СТЕ СЕ ТРУДИЛИ, А СТЕ КЛЕЧАЛИ ПО ПЛОЩАДИТЕ . ЗА СЪЩИЯ ТОЗИ ПЕРИОД ОБАЧЕ, ИКОНОМИСАНИТЕ ПАРИ ПОСТЪПВАЛИ ВЪВ ВАШИЯ ФОНД ЗА СТАЧКИ, А ТОЗИ ФОНД ПЪК РАЗДАВАЛ ТЕЗИ СРЕДСТВА ТОЧНО ПО ВРЕМЕ НА СТАЧКИ !!!!??????? ВИЕ ЗА МАЛОУМНИ ЛИ ИМАТЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ???

Хора, не разбирате ли? Всички Вие губите! България губи! Учителите ще се върнат на работа. Кадърните много скоро ще се махнат, а вие ще продължите да си говорите за тебешири и повишаване на качеството в образованието и занапред. Заставайки срещу учителите днес, вие заставате срещу децата си за утрешния ден! Вие подкрепяте некадърността, защото само един некадърен учител ще остане на работа срещу 400 лева чиста заплата / за юли 2008г /. Погледнете в бъдещето и се борете да бъде такова, каквото искате!

AKO OBRAZOVANIETO I NIVOTO NA UCHITELITE BESHE KACHESTVENO, NJAMASHE DA IMA NUJDA OT CHASTNI UROZI. NA KAKVO OSNOVANIE TEZI UCHITELI ISKAT 100 % UVELICHENIE ???? SMJATAM, CHE I TOVA, KOETO IM SE DAVA E PREDOSTATACHNO. IMA MNOGO DRUGI VISHISTI RABOTESHTI ZA PO 300-400 lv NA MESEZ. OSVEN TOVA IMAT NUJDA OT PERIODICHNA PREKVALIFIKAZIJA, A NE DA SI KARAT SAS ZNANIJATA OT PREDI 20-30-40 GODINI.

Той бе категоричен, Той бе категоричен, че правата на децата не са нарушени, защото че правата на децата не са нарушени, защото те са били уведомени - Никифоров учителс синдикати до последно се гаврят с децата ни, идем и на той да му тегла една, ама май ще по-добре да му врътна един...

Оооо малоумни българино, чети внимателно коментарите и гледай с очи новините. Ротителка ще съди определени хора а не всички даскали. И защо да страдат децата за които казвате,че правите всичко?На селските даскали им стигало а на градските не!Е видяхте ли се каква гад сте,всичко е за парите.Забравихте за реформите защото някой трабва незабавно да си тръгнат....... айде ми почервеня клавиатурата от яд.

Учителите на ОУСв. Ив. Рилски бяха обучавани на 13-14 септември тази година от небезизвестната от телевизиония екран Вяра Лазарова. Обучителката, представляваща Асоциацията за Родителска Активност показа двете си лица само за период от 4 седмици. Омръзнаха ни нейните изяви във всички телевизионни предавания, в които по недвусмислен начин тя се опита да настрои обществеността срещу учителската гилдия. Тя, обучителката, която с гордост заяви , че за 2007 г. е обучила 4 000 учители. Тя, жената, която заработва по 30 лв на час, обучавайки класни ръководители. Тя, жената, която си тръгна с банков превод за 600 лв. от нашето училище за два дни, вторият от които ни отдели 2 часа от скъпоценното си време. Тя, Вяра Лазарова недоволната от нашите безобразни щения за увеличение на мизерните ни заплати. Е, питам се, Вашето недоволство Лазарова дали не се корени в това, че вече 4-та седмица бизнесът Ви е замрял, защото тези, които обучавате са на улицата, борейки се за своето достойнство?! Напад и обвинявайки българското учителство, Вие се превърнахте в персона нон грата за учителите в Перник, а защо не и за колегията в България? Книжките, които любезно ни продадохте нямат цена на гърба си, но Вие прибрахте по 5 лв за всяка от своите курсисти. А касови бележки не издадохте Лазарова! Защо? Колективът на ОУСв. Ив.Рилски чака от Вас извинение за телевизионите Ви прояви, в които унизихте и обидихте учителите на България-многократно Изпратете ни касовите бележки. За нас е въпрос на чест да си ги поискаме.

сегашните учители не са педагози. А трябва да работят и с душата си. Дъщеря ми заекваше и по тази причина учителите не искаха да се занимават с нея. Учителката и по математика и казала, че не става за нищо.Пишеха и слаби оценки - нямали време за нея. И така до 6 клас. Съвсем случайно попаднахме на учител, но от старата генерация. С адски труд измъкна детето ми от това състояние /отказа и пари/. И висше образование завърши. И там е трагедия - който преписва има отличен. В момента дъщеря ми учи магистратура /с-во и финанси/в Англия. Но там те оценяват по знанията.Така, че има все още и качествени педагози и съм на мнение да има дефиренцирано заплащане.

TAZNA KARTINKA E TAZI GOVORILNJA/FORUM/... IMA PRAVO NA MNENIE OBACE NESTATA TRJABVA DA SE KAZVAT EDNO KAM EDNO..ZASTO UCITELI ,LEKARI I DRUGI DA NE STACKUVAT ? VSEKI SI E IZBBRAL PROFESIJA I STE JA ZASTITAVA I AKO NJAKOI ISKA TEHNITE VAKANCII DA STAVA UCITEL...ZASTO GOSPODA NE SADITE TEZI KOITO VI VDIKAT CENITE 1000 PROCENTA,ZASTO NE SADITE TEZI KOITO PRAVJAT PATISTA UBIJCI,ZASTO NE SADITE TEZI KOITO NAPRAVIHA TAKA CE E PO HUBAVO DA UMRES OTKOLKOTO DA IZLEZES V BOLNICNI...ZAPITVALI SE KAKVO VAZPITANIE ZA 7 GODINI STE DALI NA VASETO DETE ZADA SE DARZI NORMALNO OT PARVIJAT SI KLAS V UCILISTE,,UCITELJAT NE E ZVEROOKROTITEL I VSICKI ZNAEM CE GOLJAMATA CAST OT DECATA IDVAT V UCILISTE S NISKO VAZPITANIE V SEMEJNATA SREDA...IMA LI OSADEN RODITEL ZA TOVA ...NE CE NJAMA NEDOBROSAVESTNI UCITELI, NO POKAZETE MI PROFESIJA BEZ ,,MARSA V STADOTO,,-NJAMA NIKOI PRAVO DA SADI HORA KOITO SE BORJAT ZA PRAVATA SI..TOVA E DEMOKRACIJA I TJA NE SVARSVA S DEPUTATSKIJAT IMUNITET NITO PAK S TEHNITE KUFTETA....

Синдикатите си сложиха таралеж в гащите с тази стачка. Приемането на системата за делегирани бюджети ще ги лиши от възможност за влияние върху съсловието. Част от учителите ще получават зам.-министерски заплати, други просто ще си отидат. От стачката ще спечели правителството, защото доволните от заплатите си няма да стачкуват, а недоволните вече няма да са учители. Какво ще стане обаче с другите социални групи, които дебнат от засада и чакат своя ред? Ще разберем скоро.

България пак ще се прочуе. Представям си заглавие в европейски вестник: Български родители съдят българските учители, защото учителите стачкуват за 300 евро месечна заплата. Съмнявам се, че мнението ми ще види бял свят, защото не изнася на dir.bg

Форума е огледално копие на народонаселението в тази/не моята държава/.Съжалявам за това че проявих наивност и малодушие и не напуснах тази държава навреме.Сега децата и внуците ми ще плащат ,ако не поправят грешката ми.Благодаря на /актуално нали/.Ставаме двама.

в4ера про4етох един родителски коментар за лелките в дет. градини и съм напълно съгласна,.Вярно е 4е у4ителките след обяд пият кафета и пушат,децата са сами,пълен хаос и безобразие-какви пари искат те,като не вършат нищо,особено втората смяна ,от нея няма нужда-съкращаване му е майката,до кога ще гледаме едни да работят,други се скатават-ами директорите-врръзкар в пове4ето слу4аи са още по нагли и мързеливи особено в провинзиален град като Мездра -за тукашните дет.град.трябва само един директор,няколко добри у4ители,малко лелки и край,стига с тези некадърни млади директорки,каквато е на моето дете,вероятно е не4ия любовница -цялата система е гнила-никакви високи заплати,не ги заслужават

Mnogo sym nedovolna ot povishavaneto na zaplatite da typite daskali. Te ne zasluzavat i tova, koeto poluchavat. Vyn i bez zaplata za vsichki tezi xora-bokluci!!!

v germania edin u4itel polu4ava tri puti po-goliama zaplata ot edin deputat XAXAX Zashtoto te schitat,che e po vajna roliata na ucitelia!!!!!!!!!!!! E TAKA

Много са тези пари,те не ги заслужават а и като им се дават пове4е пари и им се дигне заплатите образованието няма да се промени щте си остане същтото и пак няма да има нужното образование каквото трябва да има попринцип,а те щте си взимат парите и това си е тези скапаняци не заслужават тези пари които им давате....Не да ста4куват кво искат да правят не трябва да им се дава толко като не въспитават децата как си трябва и ги заплашват 4е 6те ги остават на поправка и т.н и ги псуват,какво право имат те така да се отнасят та на това образование ли викате ми кажете само......У4ителите са пълни тъпанари и без отговорни лаинари е това са те нищто друго,така възпитават децата те....

Чудя се кога учителите ще се извинят на децата ни?

До Мутрата Абе Мутра не знам как как четеш , не ти и трябва , ама май сметките ти са на принципа - дал ми е - взел съм му , так че ти за даскалите нямаш думата. Изобщо неси в час брато, карай си джипа смъркай коката и тръшкай проститутките е това е стадарт.......

Всичко е като в онзи скеч, в който всеки като говори, останалите го бият по главата...

Подкрепям учителите! Знаете ли какво ще може да се купи със 700 лева догодина през юли? Защото сигурно чак тогава заплатите ще стигнат това ниво.

po4ti vsi4ki u4iteli sa marzelivi, nekompetentni, nizkointeligentni. Rabotqt nai malko ot vsi4ki drugi, daje sega smaka gi udarjat 8 4asa v u4ili6te a nqkqde i gi zakliu4vat. A davat 4astni uroci po 30-35 leva no danaci ne pla6tat, naro4no ne u4at decata va u4ili6te ta da vzimat uroci. I rabotqt i drugo, a samo revat. Nastroivat gi politici, to4no predi izborite. NE ZASLUJAVAT TOLKOVA GOLQMO UVELI4ENIE, I ZABELEJETE 4ISTO792 LEVA BEZ RAZNI UDRAJKI T.E ZAPLATA 0KOLO 100-1200 LEVA????? kade go ima tova????

С повишаването на заплатата пенсионерите ще бъдат заменени с млади и способни хора.Мисля, че това трябва да ви радва.

нека не бъркаме валутен борд и стачката. На мен вече ми е писнало от тази стачка. Защо не си реформират системата и тогава ще им станат заплатите по-големи

V na6to u4ili6te 4ista4kite ne znaiat kak se darji metla , a ohranata e 2-ma 80 godi6ni starci s vodni pistolet4eta. Skakvo zaslujavat te 412lv pri uslovie ,4e vtoroklasnicite 6te svar6at po-dobra rabota?!?

Предлагам да спрем коментарите по тази тема. Вместо това идете на сайта, който дир.бг посочват ( www.iffhs.de ) за избор на най-популярния футболист в света и гласувайте за Бербатов.

kogato u4itelite sta4kuvat, u4enicite otivat ''pri maikite i ba6tite si''. Ako roditelite sta4kuvat da ne da pratiat u4enicite b daskalo.6toto togava 3ta sta4ka 6te ima.:)