Вземат колите на пияните шофьори?

Държавата да отнема колите на пияните шофьори.

Обратно в новината

Коментари - Вземат колите на пияните шофьори? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Gospoda Zakonosazdateli,prep zakonbite na Kanada-te horata sa si go izmislili i pri taz paplach koyato sme si rabotiat!

скъпи депутати,пак отчитате дейност но нещо май не сте го измислили както трябва.първо вие трябва да ходите пеша до народното събрание.вие освен да пиете и ядете друго май не правите.тази простотия изглежда че няма да хване декиш.искате да направите катаджиите още по-боагати ли?я по добре увеличете заплатите и пенсиите за да не ви псуват хората,вместода предлагате тази безмислица.или вие сте спокойни защото се ползвате с имунитет,и ако вас ви хванат че шофирате употребили алкохол,ще ви пръднат на оная работа.но вие сте недосегаеми.народът е казал:дай власт на простия и му гледаи сейра

ОТНЕМАНЕ НА КОЛАТА,НЕЗАВИСИМО НА КОЙ Е,ГЛОБА И ЗАТВОР.ДРАСТИЧНИ МЕРКИ ЗА ТАКИВА ШОФЬОРИ.ЗАЩОТО ЗАГИВАТ НЕВИННИ ХОРА.

Много пъти ми прави впечатление, че господата полицаи правят засади на много странни места из София, където най-голямото нарушение, което може да направиш е да си без колан. Примери мога да ви дам 10000, че вместо да стоят на оживени кръстовища, където масово се минава на червено, те се спотайват в малки улички, където с повече от 30 не можеш да прелетиш. Я да се изтапанчат на Цариградско... там мах скоросте 80, ама май доста хора си мислят, че е магистрала?!?! Случвало се е да карам с 80 в крайна лява - ей ще се скъсат да светкат и бибиткат. Чакайте, бе льольовци...ако искате да летите, не етам мястото. Тъпи Гъзари. Като минеш 1/2 Цариградско със 120 и си много напред....с бизнес делата!

Каквито и санкции да измислят, ако никои не ги прилага.....кел файда?!?!?

Да го направят както е в САЩ.Отнемане на книжката,глоба,затво и 6 месеца посещения за алкохолици.

Похвална инициатива, дано да намалеят пияните зад волана.

Изцяло подкрепям ШУМАХЕР. За пил шофьор, глоба 2'000 лева и ефективен затвор 3 месеца. При второ нарушение, двойно. Само че ще напълним кауша с политици и мутри. Преди това обаче, ченгетата трябва да са оборудвани с видео камери в online, за да не минава само с почерпка на мильовците.

а ония рязания депутатин, дето беше пре..бал закона и през двете корици спомяте ли си? то не беше червени сфетофари, не беше изпреварване по левия банкет, каране без колан, паркиране на място за инвалиди, ами бил имал семейни проблеми, за такива какви ще са санкциите??? иначе за алкохола и за наркотиците браво, но дано парата отнаво да отиде в свирката!

Аз съм със всички крайници за! Да няма пиян зад волана поради липсата на кола. Ама и хванат ли пиян ай бате слизай от колата и си давай документите ;)

V ponedelnik vidiah Maksim Stavriiski, na zimnia dvorec. Razhojdashe se taka, vse edno nishto ne se e sluchvalo. A i beshe s Toyota LandCruisercviat bordo. Ia kak stavat tia neshta

добре, лошо няма но моята кола е на лизинг как по точно ще стане?

О-ле-ле, тогава депутатите и НСО ще останат без коли. Отново бг тъпотии, дело на тъпи бг политици. Защото май в бг политиката, които обикновено са в повечето случаи едни плямпала, нищо, ама нищо умно не можещи да измислят. Всичката им мъдрост опира до конфискация, национализация.

Кой е по опасен един малоумник с голия врат дето челото му е два пръста или оня с двете водки.КАТ задръще изтинските нарушители моля ВИ!

da vi go bodna az si pia i si karam i kak taka 6te mi vzemat kolata tezi pomiari bre.Vie akal imate li.Maikoooo maloumnici.

ABE OSHTE LI SA JIVI TIQ OT TATOVO VREME ?

Камери навсякъде, легнали полицаи на светофарите и пешеходните пътеки, особенно на булеварди, провокиращи каране със висока скорост. Никакво глобяване на пътя от страна на полицаи. Те трябва да помагат на пътя, а не стоят като плашила. Видео-документирани нарушения - основание за тежки глоби. За хвърляне на боклука от колите да не говорим - такива гледки... - и тази информация не за пренебрегване. Таксиметрови спирки са за чудо и приказ в това отношение. Право на обществен достъп към архивите на нарушенията, може и Internet. Няма начин някоя от медиите да не следи тази информация отблизо. Но няма да стане. В тази държава със разум не става. Тъпото и кървавото пак ще надделее. А депутатите си приказват - не им пука за вас, хората!

Човекът е идиот! Щял да ми вземе колата! Тя не е моя, бе, вземай жената!

Дето рекъл циганина от вица : Ми то такъв живот за кво ми е нека и него да вземат!

ТОПЛАТА ВОДА Е ОТКРИТА ОТДАВНА.КАРАШ ПИЯН ГЛОБА 2000 ЛВ И 3 МЕСЕЦА ЗАТВОР ЗА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО,ВТОРИ ПЪТ КАРАШ ПИЯН 5000 ЛВ ГЛОБА И 6 МЕСЕЦА.КАРАШ 3-ТИ ПЪТ-ЗАВИНАГИ КНИЖКАТА И 1 ГОДИНА.А НЕКА ДА ПИЯТ И КАРАТ.САНКЦИИТЕ СА БЕЗ КОМЕНТАР,НЯМА СЪДИИ НЯМА АДВОКАТИ.ИМА САМО КРЪВНА ПРОБА.

Отлично предложение. Дай Боже да се приеме. Единствения начин да се повлияе на нашенеца е да му се вземе материалното. Разбира се в добавка трябва да се монтират камери по всички пътища+в колите на КАТ и прочее както са го измисли и практикуват например в Полша (това за инфо на питащите). А що се отнася до дискусиите чия собственост са колите, как ще се оформят нещата и прочее, отговарям накратко: дрън-дрън.

АЗ СЪМ ШОФЬОР И СЪМ СЪГЛАСЕН СЪС ТЕЗИ МЕРКИ СРЕЩУ ТОЗИ ТЕРОРИЗЪМ,

правилно !!!

Хайде пак да бягаме от отговорност. Еи, ако дадеш колата си на убиец и той убие с нея ти няма ли да си виновен? Ако не знаеш дали този на който си даваш колата е убиец или пие и кара не му я давай!!!! колко просто е а? Ако си сигурен тогава му я дай и си носи последствията ако не си прав. Ебаси много ви е страх да не ви се стовари отговорност и на вас на главата, мрънкате за всяка ситуация ама като опре до вас веднага рев. Така ще се научи всеки че всяко действие и решение е взаимно свързано. Всичко е свързано. Днес те хващат пил, цакаш на полицая, утре обаче пиян ти згази детето ореваваш варталъка. Айде малко отговорност от всички и си използвайте малко това кръглото на раменете дето му викат глава за да поглеждате малко по далеч от носа си понякога.

Първо депутатите трябва да останат без коли

A klite nas piqnite deputati da s eprodadat na turg i da se razpredelqt sredsrwata mevdu domovete za siratsi. Stiga sme gledali kakvo e navun. Shte si opravqme durjavata spored zora. Omruzna mi s tozi import na upravlenheski, obrazovatelni i zdravni modeli. Ozven tova kolkoto poveche importirame tolkova poveche zamqzvame na kolonialna durjava-s kompradosrska burjoaziya i vsichki ostanali ekstri

Ako e suprujeska imushtestwena sobstwenost da go dadat w sobstwenost na trezviq suprug. Na tazi kasapnitsapo putishtata trqbwa da se sloji karj.

Ебати тъпотията и ебати и тъпанарите, дето я подкрепят...

Идеята е лоша - никъде не се прилага и вероятно противоречи на закони за защита на частната собственост. Личи си че е предложена от някой който е по-ентусиазиран отколкото мислещ---По цял свят се отнема книжка и има солидни глоби и затвор , които са ефективни

Против!!! В каква полза на държавата ще идат тези коли?!?!?! Да ги продават депутатите и да печелят пари! По-добре като ги вземат да ги унищожават, поне така ще е В ПОЛЗА, а не отново да попаднат в неподходящи ръце!

A AKO KOLATA E NA NEMSKI LIZING KUKVO STE MI VZEMETE BE,OTVORKOVCI

Mnogo dobro predlojenie!Na tia deto ne im dreme da karat i da im vzimat kolite,kato paralii da si kupat nova i sledvashtia pat pak taka.Deeba i tupungerite deeba.ti mu kazvash che shte mu vzemesh kolata che kara pian,a toi vmesto da se zasrami che moje da ubie dete,ili drug chovek,toi mi vika shte si kupa druga kola.To zatova v tazi durjava niama opravia poneje e pulna s buklutzi!

Mnogo prosto, vseki 6te prehvurli kolata na jena si ili na maika si, za da ne mu ia vzemat kato e pian...

ми на пиян депутат кво ще му вземат. служебната ли кола?

Мирчев опомни се!!Тоя закон не върши работа.Ами ако някой вземе колата на свой познат и не му каже,че е пил две бири??Как ще отнемете чужда собственост??Вие като ходите на работа въобще мислите ли????А??

добро си е предложението.фирмит дето толкова ги оплаквате, ще могат по пътя на регреса да си търсят парите от пияния служител за колата, като му удържат от заплатката например...техни си отношения.същото и за коли на приятели и близки - има регресен иск пред граждански съдилища за стойността на колата. щом даваш кола на чужд човек, трябва да поемеш и отговорност. но и затворът и глобата трябва да се налагат паралелно с имуществените санкции.

Много странно изписано заглавие... ПРАВИЛН ЛИ колите на пияните шофьори? ДАЛИ ще вземат колите на пияните шофьори? НЕПРАВИЛНО колите на пияните шофьори? - изречението информира, а не задава въпрос... Господа журналисти и репортери, имам тройка по български и знам как да формирам изречение, колко ли имате Вие ?

Mnogo dobro predlojenie!Na tia deto ne im dreme da karat i da im vzimat kolite,kato paralii da si kupat nova i sledvashtia pat pak taka.Deeba i tupungerite deeba.ti mu kazvash che shte mu vzemesh kolata che kara pian,a toi vmesto da se zasrami che moje da ubie dete,ili drug chovek,toi mi vika shte si kupa druga kola.To zatova v tazi durjava niama opravia poneje e pulna s buklutzi!

Да взимат и колите и парите, и жените! Всичко!!! Чак като им бръкнеш на дълбоко в джоба тогава ще се осъзнаят..

Добре е да се отнемат превозните средства на пияните шофьори,даже и да не са техни а фирмени. Още по добре е да се криминализират далаверите на Милен Велчев, Симеон мошеника, Вълчев с далаверата по спедицията на безплатните учебни помагала и много други които ограбиха България ,грабят и бюджетни средства и не остават за заплати. Грабенето на бюджетни средства става с помощта на политици и министри и те имат пай от ограбеното.

podkrepjm Predlojenieto!!! Da se otnemat kolite,da se otnemat knijkite ,da se zabrani shofirane v sledvashtite/sled ustanovjvane na subitieto/ min.5 god. Daje i oshte po-strogi merki,kolkoto po-strogi,tolkova po-dobre.

Абе хора, вижте кой го дава това предложение. Ами тая склерозирала мозъчна кутия може ли да реши нещо друго. Посочете в коя демократична държава има такава простотия - това си е анахронизъм от татово време. Спомнете си, че имаше такива изцепки и преди, през социализма.Решение: първо да си оправят собствената къща, да озаптят колите на МВР и КАТ , които редовно и ежедневно правят нарушения пред погледите на гражданите и да си гледат работата съвестно. Аз не съм виждал жив полицай или катаджия да е там, когато и където е необходимо /изключвам случаите когато дебнат на гюме за някоя десетачка/.

боли ме сайдера за колата ще взема друга и кво пак ще се кара пиян и залян , не това е начина кат имаш пари всичко е ок дори и в съда щете оправдаят стига да няма публичност , но имали публичност просто ще отложат. абе шибана държава с шибани закони

predlojenieto naistina e dobro,no kakto vsi4ki znaem,tezi koli nqma da sa za darjavata...

Елате вище с какво бивш полицай /уволнен/ прави вилаети по пътя посока Дряново- Севлиево, срещу бензиностанция Шел. Човека не е на работа, но навярно доста е взимал, че има скакво да прави такива вилаети. Вижда го целия град , е и всеки вика от къде тези пари. Всичките полицаи с големи коли. И на тях ли са им малки заплатите. В България е така никой не си гледа работата, а гледа как да принуди държавата да му дава заплати, помощи без да работи. по отношение на пияните шофьори, не е необходимо да му се взема колата, той сам ще я продаде, като го лишат от правото да управлява преводно средство до живот. Тогава да си пие колкото иска, а ако и тогава го хванат да кара кола пиян и без право да управлява автомобил, когато е лишен от това право, тогава да му вземат и колата. За Българина трябват сурови наказания. ТАКА МОЖЕ ДА СПРЕ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА.ДОСТА СЕМЕЙСТВА СЕ ПОЧЕРНИХА В БЪЛГАРИЯ.

Да им ги взимат и без ПТП, това е най-добрата мярка!

До Rawsteel (Еlias) (03.10.2007 г. 18:10ч.) ОК, драги приятелю Rawsteel. Следователно според теб собственикът (различен от шофьора) следва да бъде наказан серозно затова, че негов автомобил е управляван от пиян шофьор. Такава отговорност е възможна само тогава, когато собственикът е виновен, т.е. знаел е или е бил длъжен да знае, че шофьорът управлява автомобилът му пиян (а това едва ли е обичайният случай). Иначе наказваме невинен (работодател, съпруг, семейство, близък) с тежко имуществено наказание, за престъпление, извършено от друго лице. А това, драги Rawsteel, е очевидно несправедливо и противоконституционн по-умерено с находчивите предложения. А сериозните наказания трябва да се налагат системно и строго на действителните извършители! ,, (03.10.2007 г. 18:06ч.) Заинтересува ме вашето становище и ще се опитам да ви противопоставя някои мои виждания... Прав сте че с едно изречение не трябва да се поставят някои изключения които давате за пример, но как така си давата колата на човек който знаете че може да направи това деяние, става въпрос когато колата е чужда собственост... за служебни коли които имат статут на фирмена собственост, това предложение няма да важи има и други санкции.. за семейството не сте прав, това са най близките, ако потърпевшия не е мислил за последствията, сори.... Използвам случая да повдигна и един друг въпрос - ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ - какво е това животно??? Това трябва да е застраховка за действия или бездейднвия на гражданина... колат сама няма да напрови нещо.... или почти. Кола без платена ГО не може да се движи???? Кола без ГТП, платен данък да не може да се движи - ДА Водач на МПС без ГО да не може да управлява каквото и да е....Това е нещо друго!

KAT shte vdigne mizata i pak shte si e sashtoto.

Отговор: Катаджиите

Гатанка: Кои са тези държавни служители, за които няма смисъл да стачкуват за по-високи заплати?