Безочие в Анкара, примигване в София

Два дни поред Турция отказва да информира ясно и цивилизовано дали е наложила забрана на двама български политици да влизат в страната, или такава забрана няма.

Обратно в новината

Коментари - Безочие в Анкара, примигване в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съдебен контрол, какво да контролира? Не всяка страна има съдебна процедура в това отношение, а ако има, това е работа на засегнатите граждани, не на държавата. Те не са пострадали от турската страна, че по дипломаточен път да се иска информация. Като искат да проверят да идат на границата и да видят дали ще ги пуснат, ако беше визов режима, дали щеше да се има кого да питат при отказ? Гражданите на Р.Турция влизат в Р. България с визи. Издаването на визи минава през няколко ведомства, едно да откаже и виза няма, няма съдебен контрол при такъв отказ. Тук идеята е друга днес Доган, утре друг, който преценят , че не им харесва, пък тези български граждани, които често ходят при роднините си да си правят сметка....

Разберете!: Не им пука за за двама български граждани! Не им пука за тъпите ви въпроси!!! Не се взимайте за толкова важни, хората си имат истински задачи за решаване!

Не ме занимаваййте с тези двамата. Аз не ги исккам в българския Парламент и в България. Ако Русия си ги прибере, България ще спечели най-много. А е въпрос на възпитание, когато някой не пуска някого у дома си, този да не ходи там. Неприязънта между Доган и Ердоган явно е взаимна. Аз не искам българските дипломати да се застъпват за личности с лоша обществена репутация. Те и много от българите не го искат Пеевски, май забравихте протестите от 2014 г.

ДПС мафиотите и Турция не ги иска, само ние ги търпим

За първи път в този сайт се появява нещо сериозно поднесено...Българските интереси не бива да се формират и налагат от чужди посолства, без значение дали са на държави от ЕС или други такива ... Видимо чупката в кръста на така наречените ни политиции и институции е станала сериозен елемент в обществения им образ

d4

чакайте малко... за позицията на Бантустана по въпроса следва да има инструкции от ул. Козяк. А такива до момента нЕма! Затова и намигаме...или примигваме. Митооооф - гелосан американски педал! Що нЕмаш позиция по казуса, бе???

За съжаление на българските псевдопатриоти - гмеж от алчни за власт плужеци, Доган се оказа много по-българин от тях.

НЯМА ЗАЩО ДА СЕ УЧУДВАТЕ,ПРЕДИ НА ПЕТГОДИЩНАТА ШКОЛА ЗА ПОЖАРНИКАРИ ПИШЕШЕ ИМЕТО,А СЕГА БЕЗ ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА НА ЗАВЕДЕНИЕТО ПИШЕ"ШКОЛА ЗА ПОЖАРНИКАРИ И МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛИ"

тия , когато и да ги свитнат все ще е късно, а те ни занимават с глупости!

Кои са Дебелян и Доган че държавата да ги защитава!!!Комшиите се чудят, дали са престъпници а 90% от българите са сигурни че е така.

Защо наричате Доган политик? Този се е скрил като сицилиански бос на мафията и ръководи партията си по неясни и неразбираеми правила . На всичко отгоре явно е подвластен на чужди сили! А този дебеличкия се дъжи като ковчежник на мафията. Никакви политици не са тези. Турците са прави, за това ,че ги третират като мафиоти!

За тези двамата сте абсолютно прави. Позволих си да си дам мнението за ситуацията като цяло. И за основното ядро на "елита" ни.

ами що не отидеш в Турция да ти потретират задните части....

Политици като нашите, и да им го натаковат - пак ще се умилкват. Какво друго са показали вече 2 десетилетия и половина! Видяхме безкрайна алчност, гледахме престъпното съсипване на държавата ни ... обслужване на чужди интереси, безкръвно обезкървяване на нацията - загубила 2,5 милиона работоспособно население заради изкуствено поддържаната мизерия. Скоро ще вкарат и вълка в кошарата, давайки първо небето под чужд контрол, а после всичко. Даже вече не са ни интересни фактите. Но НЕ Е ЛУД КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА, хора. Ние сме си лудите, хората, народа. Всяка власт има голям страх от народа. Явно народът е съгласен елитът му да е от собствената му утайка и екскременти. Нека да не се чудим на резултатите в този случай.

Статията е написана от Николай Големанов. Кой ли от Пеевските глашатаи се крие зад това име! Преди време Петьо Блъсков този псевдоним ли ползваше!

преди дни и аз забраних на едни ман..гали да ми влизат в двора ! дали им дължа обяснение , и в писмен вид ли да им го дам ? а на майчин език трябва ли да им го преведа ?

Дир май е превзет от ПрасПрес?Вчера поръчкова статия за, ,началото на края ма Борисов".Днес поръчкова статия за, ,лошата'' Турция и ,,примигващата София" Жалко за ДИР! Имаше трески за дялане,но общо взето беше добър сайт.Беше!Амин!

Всъщност това е отлична идея. Ако се забрани на всички български политици да влизат в България, страната може и да се съвземе.

Аз си мисля, че официалните власти в Турция се държат много правилно. Защо трябва да обясняват, че не са казали нещо, което е публикувано в някакъв турски жълт парцал? Това, че тук сме свикнали да коментираме всяка буква на жълтите парцали на Пеевски какво точно отношение има към реалността?

Фашистка Турция на фашистите Ердоган и Давутоглу отдавна се държат към България като с турска провинция, която те управляват, а не като със суверенна държава от Европейския Съюз със собствено правителство! Но за това сме си виновни ние и беззъбата българска политика! България сама се държи като турска провинция, а правителството като послушни чиновници на Ердоган! България трябва да реагира мигновенно и дори агресивно на турските провокации! Турция трябва веднага да бъде удряна през пръстите с всички възможноти на дипломацията!

Това смърди на поръчкова статия отвсякъде. Дори и да е прав автора, няма нормален българин, който да защити правата на тези боклуци, дори и за идеята само.

Това е копирано я от "Пик", я от "Борба", я от някой от другите жълти боклуци на Пеевски...

ТО БИВА ПРОСТАЩИНА И РЕЗИЛ ,НО ТАВА Е ЛАЙНАРЩИНА,ДА СЕ ПИШЕ ОТ ВСИЧКИ ВЕСТНИЦИ ,ТЕЛЕВИЗИЙ С ЦЕЛ ДА СЕ ИСКАРАТ ПЕЕВСКИ И ДОГАН ГЕРОЙ ОТ РАНГА НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ И ТО КОГАТО ОТ ТУРЦИЯ НЯМА НИЩО АМА НИЩО ПИСАНО

Толкова ли е трудно? намира се новинаря, дето първи е публикувал новината. (Това става лесно - всеки новинар, трябва да цитира от кого е взел някаква новина.) Принуждава се новинаря да си даде източника. Казва се публично кой какво е излъгал. Та да се знае от стадото - че поне на тоя ....... не трябва да се вярва.

книгите са :световна конспирация 1 и 2,тайните протоколи,светът под микроскоп,маските на величията,новия ред

прочетете книгите на Никола Николов и там ще разберете кои е виновен за всичко което става по света и у нас.

Ей, вие твм в парламента! Вместо да вдигате олелия за дребни глупости просто не регистрирайт ТУРСКАТА партия на агент Местан и това ще е на-достойният отговор на господата от Анкара.

Златките, купоните за берьозка вече сокол паша ли ви ги раздава? То бива да си въртиш Д-то, ама чак пък толкоз!

Май,че най си върти тлъстия гъз простия! Първо комунист,после мутра, царист,атлантико- европеец......,как ли ще го прави впандиза?

Е И КАКВО КАКВО КАТО НЕ ГИ ПУСКАТ В ТУРЦИЯ? ТОВА НЕ ЗАСЯГА БЪЛГАРИЯ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ И ДВАМАТА СА РУСКИ АГЕНТИ И МАФИОТИ, ТАКА ЧЕ ТУРЦИТЕ МАЙ СА ПРАВИ ..

мислех от заглавието ,че е нещо сериозно. турците взеха небето ни, ще ни събират отпечатъците и какво още,това е тъпотия

Е и каво като Доган и Пеевски не могат да ходят в Турция? През оная работа ми е.

между другото изтича информация за толкова важно нещо - България одобрява присъединяването на турция към ЕС!?!? Позор за нашите безродови бизнесмени-да се чете политици!

Да идат двамата да изпият по едно кафе в Одрин и така ще се спестят подпитванията, загатванията на службите и посолствата. След това веднага ще можем да преминем на "на следващото ниво" за коментари. А и на турските служби ще бъде отнета удобната роля на кибици.

ко ни занимавате с амуджи и тоя пискюл Пеевски? Мноо ма итересува секи да си гледа в канчето.

Някой много сериозно се е разпенявил. Само липсва знакът за платена публикация.

кам доган и пеевски отур сикиме бак исанбул

външно министерство е министерство с традиции - припомням неговата реакция/и нейната липса/ преди и при ареста на български медици в либия

В такива ситуации руснаците веднага гонят двама дипломати. Без обяснение.

защо се коментира нещо което не е факт?когато го напишат офицялно ще си има и ответен отговор.

Ето да видят нашата управа и българските турци що а стока е Турция! Ползва българските турци като маша, а пък нас ни смята за вилает! Затова бетонна стена по границата с нея и минно поле! Първи да го изпробва Ердоган!

Те Турците сами ще си сложат стената с нас! Само ний им трябваме, шепа безкадърници. Моля ти се не се излагай. Ние сме 3 пъти по малко от населението на Истанбул, ти с кого си тръгнал да се сравняваш? Стой си на село и се моли да не те пометат!

Просто Турция каза, че "царя е гол".

"А съгласни ли са в Брюксел страна като Турция да налага санкции на граждани на страни от ЕС поради изразени от тях политически мнения?" ха ха ха Що за нахалство от така наречения Големанов? Турция си преценява и не виждам как ЕС ще й заповядва! Ама стръв за шаранчета! Ако си мислите, че ЕС ще скочи да защитава Доган и Шиши...Отдавна им е ясно кои са тия двамата.

Които и да са Доган и Шиши / повръща ми се и от двамата/, не им е работа на чифутите да се месят. А Местан - вън от България пожизнено. Или в кафеза!

Има едно понятие Персона нон грата. Като ти го лепне коя да е държава, не можеш да ходиш там. И никой не врещи като журналистът Големанов тук - сякаш е станало драматично чудо. Значи държавата трябва да се обиди, че са засегнали правата на Доган и Пеевски? Утре може да се трогнем и че някой е обидил братя Галеви или Маргините. Или пък защо САЩ не дадоха виза на някой си "големец" с тъмно минало.

Цитатът: "В София засега не поставят истински въпроси за подигравката на Анкара, а примигват, едва ли не виновно. Именно такава реакция е чудната формулировка на МВнР, че в турския отговор имало известни противоречия." Коментарът ми: Външна политика се прави с топки! Извинявам се, но с мека кит... дума, не се втвърдя... не стоиш стабилно като външен министър!

И още нещо! Доган може да е турчин, но е нашият турчин! Доказал го е! Може да има грехове, сигурно има, към нас, но тези въпроси ще си ги решаваме тук! Няма да чакаме друг да наказва сънародник, само защото е изказал свободно мнение! Като доказателство за думите ми: НАП проверява фирми на Пеевски!

Критерий за истината е практиката. Ами да отидат до Капъкуле и да се опитат да пресекат границата. Тогава ще видят имат или нямат забрана.

Не ги харесвам и двамата (не харесвам и 99% от политиците), но това няма значение. Те са български граждани и съответно държавата трябва да защитава техните права. А после може и да ги изправи пред оная със завързаните очи.

Ето Тези продадоха България! Те облечени във власт, но без всякакво достойнство, гордост , чест и национално достойнство изпълват с омерзение всяко родолюбиво българско сърце! Те са нашите избраници, нашето правителство и парламент - "цветът на нацията"! Те не представляват мен!

Българските управници се държат като турски васали. Позор! В 21 век ставаме раи на ислямистите!

Айде и този сайт се оказа на Пеевски...

Абсолютно вярно! Виж си минусите!

Така е.Като правиш геройчни стойки и ти влезе внезапно,не ти остаеа нищо друго освен да примигваш глупаво

Съгласна съм напълно с автора. Бих добавила, че това е долна манипулация за популяризиране на Доган и Пеевски като антитурски настроени борци за свобода.

Авторът е много прав - за наглостта на Анкара и за безгръбначието на българската дипломация! Става дума за двама български граждани, които са свързани с българската политика. Ако не се научим да уважаваме себе си, НИКОЙ НЯМА ДА НИ УВАЖАВА. Така че, в случая не трябва да се концентрираме върху темата "олигарси с неясно как натрупани капитали", а върху ОБИДНОТО отношение на Анкара. Това не трябва да се допуска за български граждани!!! А най-важното в случая е, че Анкара по този начин дава аванси на Местан, опитвайки се да му помогне в краденето на електорат от ДПС за новата ПРОТУРСКА ПАРТИЯ ! Отваряйте си очите, драги сънародници, за ПРИОРИТЕТИТЕ !

Я не дрънкай на патриотична струна! Уважаваш ги щото толкова ти е акъла. Народа отдавна ги е преценил.

Абе "ru", плазмодията си ти, тия двамата били патриоти. Абе ти ги искара БОТЕВ и ЛЕВСКИ, верно че си с едноклетъчно мозъче!!!

Частните лица нямат значение в случая. Нито един от тези двамата не ми е симпатичен. Но, щом Турция ги наказва за пробългарската им позиция /а няма за какво друго/, то тя се ебава с България. Който не го признава това, е или загубеняк или предател.