Строят четири нови завода край Пловдив

Четири предприятия започват да се строят около Пловдив на територията на "Тракия икономическа зона" (ТИЗ), съобщи съуправителят й инж. Пламен Панчев.

Обратно в новината

Коментари - Строят четири нови завода край Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пловдивчаните да не се хващат да им работят за по-малко от 1000 лева чисто, робовладелският строй е свършил преди около 2000 години по тези земи.

Ей, без заводи - лошо. Като чета коментарите, със заводи - пак лошо. Какво искаш народе? Май накрая ще ни трябват места с надпис: "Arbeit Macht Frei" че да се научим на работа!

Браво на Пловдив. Града на заводите. По - добре да сте доволни, защото можеше и нищо да няма. Ха да ви е честито. Копайте.

явно искаш вечно да има беднотия в България. 850лв. е брутната. Има една табличка с минимални заплати които трябва да се дават в всеки бранш и ще видите истината.

Табличката е за осигурителни прагове, а заплатата може и минималната да е. Така се заблуждава народа.

точно за същото. Ако си спомняте когато дойде първото правитество на ГРОБ финансовия министър как се изрази БОНУСИ. Тва понятие го няма в фонд работна заплата. И малко по късно се разбра че нападнаха няколко държавни фирми че получавали ДМС и ги изкараха тия същите работници грабители на държавата. КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!

и ако незнаеш с оглавяването на Борисов 2 отново се допуснаха овшорките да участват в държавни поръчки.

Прочети се и виж какво си написал? Хаха само на заплати ли трябва да кара тая държава? Че каква е файдата да имаш производство и да остават само заплатите? Истината е че това са овшорни фирми и почти нищо не остава в България. То за това винаги ще има недостиг на средства в бюджета.

И марсианците да дойдат, пак 400лв.

Защо да е тъп човека.Прав е че заводите и капитала не са български.Само прислугата ще е българска.Мечтите и семейното богатство ще си останат на запад .

хаххаа сигурно е много готино да работиш в завод, представям си на поточната линия хахах, през комунизма е било много "готино"

1. Нямаше комунизъм 2. По тогавашно време Ани в България нямаше безработица. 3. Поточните линии са измислени в капитализма 4. По тогавашно време работника живееше много по-добре и имаше права 5. СЕГА БЪЛГАРСКИЯ РАБОТНИК Е РОБ!

Те и затова са работили така ефициентно. Знам аз как се работеше едно време. Отделно, че всеки гледаше да открадне, каквото може, защото е общо.

Поздравления

Наистина Пловдив дръпна, но помислете и за Северозапада, защото само с цветни метали не става.

Там много пиете бе. Ще изпиете антифриза на машините.

Третия по размер град и втората по размер област на 5 -6 място по заплати в България. Поне чети статистиката на НСИ. Има и едно друго Евростат. Иначе Пловдив е дръпнал по усвояване на еврофондове.

Айде, айде да се поизравни малко стандарта София с/у провинцията. Бизнеса и индустрията ще събудят интереса и кадри ще започнат да се появяват. Самите фирми също ще си произвеждат кадри.. колелото да се върти, това е важното!

таман се научихме да не работим, а само да мрънкаме, айде пак обратно в заводите. Ама всяка сряда ли ще се работи в тия заводи?

Поздравления!!! Това е пътят.

Абе най-добре без бачкане да ги дават парите. Бачкането е за германците.

тая легенда за германците, че са точни и работливи. Още през 90г. на миналия век тая легенда умря. С появата на социалната държава!

Същите заводи плащат в Германия 2 000-3 000 евро. Заплатите трябва да почват от 1500лв.

Тъпанар ! Ако бяха задължени и тук да дават високи заплати нямаше да дойдат а, да си стоят у немско ! Ти какво предпочиташ ? Хляб да дъвчеш или въздух ?

Не става само с хляб. Трябва и масълце и салам. Докато сте готови да работите за 400лв....е, никога няма да ви дадат повече

А стига бе майна! Ще ти бачка някой за толкова пари... Аз тука не ми ли направат заплатата за пазач на завода да е барем 5000€ , то предпочитам да си пия кафето на главната и да бройкам мадами. Ай ще им работиме тук за без пари. При живи родители дето пращат от чужбина ... ;)

бреййй то тоя Пловдив стана голяма работа бей задмина и София. Обаче като обиколиш магазините и наблюдаваш какво се купува и по колко и ще разбереш за заводите и за овшорките и за голямата работа и за очакванети 4.5% ръст на кражбите в българия за тая година както вика. Гладна Менда просо сънува!

Ей, аман от завистници и песимисти!

Стига заводи. Барове и къщи за масажи трябват на тази икономика. По-добре на колене пред бара, отколкото прав пред струга.

Абе те бежанците бягат от България ,те комунистите от властта чакат инвеститори.

Гладен Бойко Борисов кокошки сънува.

Верно ли мислиш, че с неговите 130 кила е гладен?

Завод "Химко"- Враца започва производство. КЦХ "Мизия"- Мизия започва новата стопанска година. Завод "Пионер"- Бяла Слатина набира 1000 шивачки за новата производствена линия. 18 земеделски производители от областта набират работници за пролетно-лятната работа и механици за общо 1400 селскостопански машини.

Ами 1 до 4 блок на АЕЦ козлодуй,вече са на скрап.

Ще ги изградим на ново с 3D пъзел

Ще ги изградим на ново с 3D пъзел

Явно пишат селяни от прованса и софията!Алооо - в тези, новите предприятия, минималната заплата е 850 лева.

До Редактора: Снимката е от индустриална зона Раковски!!!

След 1-2 год вече няма да се намират хора да работят за 400 лв

Дай Боже, Пловдив да дръпне много и бързо напред, за да останат децата ни в града и в Бг.

Супер! И отново подигравка с пловдивчани с ниското заплащане, което тези заводи ще предлагат.

Айде на 400лв. заплатите ! Нападай народе ! В цялата околия е пълно с балъци дето рабоят за 400лв. чисто.

Супер,силни фирми са,а около София кога ще има подобни инвестиции?

...когато почнете да работите за 400лв. катo Пловдивчаните :) Идея си нямаш за кви мизерни заплати работят там и серадват....

Интересно, аз взимам 2300, ама то май кой за каквото учил а ?

Около София не трябват заводи. Интересното е че се разрушиха нашите заводи а сега се строят с чужди пари. На България и трябват български инвестиции а не чужди, за да остават парите в държавата