Изцяло затварят булевард „Васил Априлов“ в Пловдив

Пловдивският булевард "Васил Априлов" се затваря изцяло за движение заради основната му реконструкция, предаде Дарик.

Обратно в новината

Коментари - Изцяло затварят булевард „Васил Априлов“ в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам какво прави общината с паветата след като ги премахнат от улиците - най-вероятно ги прибират фирмите които асвалтират. Аз бих предложил да се полагат за алеи в междублоковите градинки. Също може да се нареждат на паркоместата пред блоковете, вместо бетонните блокчета. Основното предимство на паважа е, че през него попива дъждовната вода и се поддържа почвата подходяща за дървета и растения.

Паважът не е за натоварени улици. Големия трафик и тежките машини го повреждат много бързо. Поддръжката му е трудна и забавена. Да не говорим че шума от него е много голям и не на последно място - опасен е при мокро време. Да красив е и създава носталгично/романтични чувства, но не е практичен. Става за пешеходни зони или най-много за вътрешни, малко натоварени улици.

Това не е точно така - по павираните улици, беше разрешено да се движат танкове, а по асфалтираните - не! Поддръжката е лесна и евтина - става с кофа пясък и чукче. Булевард "В. Априлов" е на 100 /сто/ години, без да е ремонтиран! За сравнение бул. "България" е строен някъде 1972 г. и преди 3-4 год. беше ремонтиран основно! Интересно, как в Австрия, Белгия, Холандия и др. - не им друса и не им пречи...? Че си и плащат, за да го имат !?

Да оправят регулацията и на онова педалско(обратно) кръгово до ВМИ! Чудя се малоумника дето го е регулирал още ли е жив?!

А по паважа на бул."6 септември" ако покараш,може да пропаднеш в някой кратер и да се свестиш в провинция На Друм Пад-нал в южен Китай.

Цитат: "...Пловдивският булевард "Васил Априлов" се затваря изцяло за движение заради основната му реконструкция, предаде Дарик. ..." ?? Тези от Дарик и тези от Дир-а да вземат една карта на Пловдив и когато я разгледат ще разберът що за простотия са написали! Все пак аз да ги попитам: От кръстовището на Пещерско шосе и Гладстон до р-т Стадиона на тази лунна отсечка как и е името или мислите че това не е част от бул Васил Априлов ? :) Еййй тия журналя няма да се научат да правят справка за учебийни неща! Къде е казано че в онази отсечка ще се спира изцяло движението за да напляскате простотията че по булеварда се спира изцяло движението

През времето на краткия си живот видях изграждането и съсипването на ресторант "Стадиона", а и на самия стадион. Вече 10 години такъв ресторант няма, колкото и да гледам картата на Пловдив

Когато стрижа овцете не ми пука какво мислят. Айде обратно на работа.

Как е възможно навсякъде по Европа да се запазват старите настилки и това, че паважът е вечна настилка стига да се поддържа, а тук затова, че някой от управляващите иска да се облагодетелства като негови фирми вземат поръчка да "реконструират" изцяло пътната настилка и после продадат паветата в Европа за 1 евро парчето.. а след 6 месеца асфалта да се нагърчи... ДОКОГА ПЛОВДИВЧАНИ ще търпим ни ограбват и да ни увещават, че е за добро, за чие добро питам аз - със сигурност не на народа

Има хора, дето не обичат да се возят по паважа.

Така е - всяка настилка иска да се поддържа. Паважът - също. В случая се използва само стойността, а не трайноста му.

Паважът е настилка за каруци от римско време. Булевардите се асфалтират за по-добро сцепление на гумите на АВТОМОБИЛИТЕ, които минават по тях. Кой те е ощетил, че са махнали криво нарязани камъни, които са предпоставка за катастрофи, инциденти и разбити бъбреци? Не мога да ви разбера хората, които милеете по тия павета.

та това е из цялата ни родина бре. Ти що не питаш тез велощуротии дето ги направиха за какъв ни са ?

Ти шофьор ли си? Не си ли забелязал, че спирачният път на паваж е три пъти по-дълъг отколкото на асвалт, шумът е много по-силен. За друсането да не говорим. Що за мазохист трябва да си за да искаш паваж?

Просто е от ония, които мрънкат за всяка промяна, независимо добра или лоша. Мрънка си по форумите, човека. Както една мрънкаше, че имало много нови сгради, които загрозяват общият фон на панелките.