Заснеха с дрон Голямата базилика в Пловдив

Първите снимки с дрон на Голямата базилика в Пловдив направиха от датска фирма, която е наета по проекта.

Обратно в новината

Коментари - Заснеха с дрон Голямата базилика в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ не дават дарум пари.

дали някога сте има несто позитивно като коментар. наи-лесно е да се плуе кои каво направил или не направил. дано един ден позитивизма победи. искрено се надявам. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Столипиново с дрон - когаааааа?

Е то голямата новина. Вече си е стандартна процедура археологически обекти да се снимат с дрон. А защо датска фирма, при положение, че в България вече е пълно с дронове, а такъв има даже и Археологическия институт?

Защото българите сме си мърлячи и няма да я консервират като хората, а може и въобще да няма българска фирма, която да извършва такива дейности. А снимката с дрона в случая, май е просто повод да се разкаже за проекта. Досега, където са пипнали бълг. фирми, все има някакви проблеми, между другото.

Някой ще каже ли - защо е разрушена Черквата ? От фондацията? Да не би да е имало теологически непримиримости? След 383г. Щото по него време са разрушени още 1000 черкви в южните Балкани. В Ямбол стоят руините на Кабиле - съща епископски престол. Одрин е епископски престол. Сердика. Охрид. Доростол. Гали ба не са били баш правоюдославни...

Ариански са били черквите. Затова са разрушени. И накрая се дигнаха българите и заеха и долната земя Охридск

И защо датска фирма? В България няма ли дронове? А с какво снимаха кметските имения? Явно научихме датчаните как се дават рушвети!

С Решение на ОС Пловдив, 121 от 23.04.2015), Кметът Тотев се кани да обърне собствеността на терена, където е Голямата Базилика от публична държавна собственост в частна държавна собственост, в нарушение на два закона: Закона за културното наследство, според който: Чл. 2а. (Нов - ДВ, бр. 54 от 2011 г.) (1) Културните ценности, археологически обекти по смисъла на чл. 146, ал. 1, произхождащи от територията и акваторията на Република България, са публична държавна собственост, и Закона за държавната собственост според който: Имотите с национално значение, предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности от национално значение чрез общо ползване са публична държавна собственост - чл.2,ал2 от ЗДС. Защо? За да може да се разпорежда с него по-лесно ли, без участието на Държавата, да го отдава под наем, да го продава? Кой ще го спре в поредното беззаконие?

и кой е платил масрафъ ? Общинарите ама не с техните пари а с парите на пловдивчани. И кат са снимали какво от това ?

Само диви селяндури сте останали в тоя Пловдив.

и що бе коте се дразниш сега? С чужда пита помен правят общинарите. Кой е платил масрафа а? И хубаво де кат са направили снимка с фърчикоптера какво от това, за нещо ще послужат ли снимките ? Ние българите сме изключително тъп народ защото харчим средства за глупости! В града е пълно с дупки, мръсни улици, режат се дървета на поразия, правят се някакви вело алеи от които няма да има нужда или ще пречат щото заради тях тротоарите изчезнаха. Ккаво да каже човек повече?