Оплакват депутатите ни - по-зле платени и от еврочистачки

Европейският парламент е пълен с абсурди. Един от тях са заплатите на депутатите. Те всички работят една и съща работа, имат еднакъв мандат, участват в едни и същи заседания, но границите, в които се движат техните заплати, са толкова големи, че това дори е и срамно.

Обратно в новината

Коментари - Оплакват депутатите ни - по-зле платени и от еврочистачки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да има дават по 100 120 лева заплата тогава щевидят неблагодарници там за пари или работа да вършат ....

Нищо лично нямам към теб, моето момиче!

Миличка, няма нужда да си толкова злобна. Гражданско общество има тогава когато всеки си изпълнява задълженията, работи. Не те знам с какво се занимаваш, а и не ме интересува, но явно си доста комплексирана за да ме наричаш аутсайдер. А за това дали се спасявам поединично, ще ти кажа че давам работа на 5 човека, и ако това ти се струва малко, можеш да опиташ и ти. Само имай в предвид че българина на думи е много силен, но стане ли въпрос за работа, по мързелив от него няма. Когато пишеш, пиши за себе си, а не в множествено число. Ако искаш нещо лично да ме засегнеш, остави си телефона и ще ти се обадя да ми го кажеш!

Нема кво да ги жалим - те и там работят, колкото и тука, затова толкова и получават!

Като виждам всички дето пишат тука по кое време пишат, ми става ясно че не работят, а само реват. Аз излизам в 6 и 30 и се прибирам сега, нямам време през деня за интернет, работя, карам БМВ 5серия, имам вила, естествено имам и проблеми, но не хленча. Хванете се и работете здраво бе хора, гледайте себе си и бачкайте по 15 часа на ден, 30 дена в месеца и няма да ви остане време за надничане в чуждите паници!

gorkite nashi horitsa... pak sa pretsakanite.. ts ts.. ts..

Студенте,вероятно под хайдалберски имаш пред вид хайделбергски студенти ,от прочутия Хайделбергски университет?

Всекиму според труда, всекиму според способностите ! Конкретната разлика тук е, че едните серат лайна, другите ги бършат. Има справедливост и в заплатите!

ДА ДОЙДАТ НА СЕЛО. ИМА СВОБОДНИ МОТИКИ. ДА СИ ИЗКАРАТ С ЧЕСТЕН ТРУД ЗАПЛАТИТЕ,БЕЗ КЛИМАТИЦИ И КЕБАПЧЕТА

Аууу, горките, как ли я карат. Ще им изпратя на всички по 20 стотинки за носни кърпички. Нали са сополанковци...

До отговорилият студент.Питах от чисто любопитство и защото на истина ме интересува.Интересув се от законните положения и малките вратички,а не от престъпници и мамини синчета,които уж учат в най-престижният Германски университет.Имам причина да се интересувам,защото синът ми след пет години ще завърши и искам да учи в Германия.Не съм и помисляла да наскърбя някого.Просто не знам дали тогава ще имам възможност да го издържам на пълно.Виждаш как стоят нещата в България.Искам предварително да съм подготвена.

КОГАТО НАШИТЕ ДЕПУТАТИ НАПРАВЯТ ПЕНСИИТЕ НИ ПОНОСИМИ ЗА ЖИВОТА, КОЙТО ДОСТАТЪЧНО ТРУДЕН СА НИ НАПРАВИЛИ - ТОГАВА МОГАТ ДА ПОМИСЛЯТ И ЗА СЕБЕ СИ

Защо не вземат да погледнат минималната БГ заплата? И като я оправят първо нея и я изравнят с европейските то тогава да погледнат за своя джоб!!!!

Аууу, горките, как ли я карат. Ще им изпратя на всички по 20 стотинки за носни кърпички. Нали са сополанковци...

Пак аз, който писах до Тони. На депутатите в ЕП затова им плащат и за асистент (ка), за да им разведрява бедния живот в Брюксел! За съжаление са, (ако не се уредят с подходящи асистент ки!)

Ох, живи да ги оплачеш! Да дойдат в България и да живеят с минималната заплата.

Ако им е малка заплатата защо не се откажат, а толкова се натискаха да станат евродепутати.

Тони, отговорът е от мен, дето съм писал в 12:48. Чак сега видях, че някой колега е писал в 14:55. Дори не съм му прочел поста. Така е, Тони, не на едно куче в България казват Шаро-много сме! Аз ти отговорих. Колегата от 14:55 да ти отговори за себе си, ако иска.

abe vie maloumni li ste, statiata e na edin harvatski vestnik, a ne, 4e samite evrodeputati se oplakvat ot zaplatite si...to 4ovekat e naistina stadno jivotno, pone da bqhte pro4eli ot kade e statiata i koi q pi6e...a ine4e na6te evro deputati prosto ne zaslujavat komentar...

Тони, сега е ваканция, драги! Взех си лятната сесия до средата на юли. Университета отваря отново на 1 Октомври. Студентската бригада-хамали имаме график и се редуваме, кой, когато няма занимания. Само хайлазниците-студент в България не работят. Така е и в САЩ, ако не знаеш! Ако германците учат по 24 часа 365 дни, те затова са и по...А ти, Тони си най! Аз пък знам , че исторически в Германия е имало и има вечни-Хайдалберски студенти! Как ли го правят?! Кой ли ги храни?! Държа да отговориш, Тони.

Леле как се оправят тези хора с мизерните си заплати. Освен, драги читатели, да основем една фондация и да събираме пари, че горканчовците ще вземат да заслабнат.

Toni tozi student v Germany e magiosnik. Pravi magii i jivee s 500 EUR super...:-)))) Blaj sa vqrvastite....:-)))

На който не му е добре -да се маха!И да почва работа при мен!

Kakvo im e zle?po 300 dnevni malko li e?Plus tova poluchavat po niakolko hiliadi ot samia evroparlament..stava vupros che dopulnitelnata zaplata ot bg parlament e malko..no te opredeleno ne triabva ot tova da jiveiat

А какво да кажем ние с гайдите?

О горкичките те!Живи да ги ожалиш! А какво да кажат обикновенните работници и служители в нашата бедна държавица дето и като обикновенни евро чистачи не вземат и са се обърнали на факири за да закърпят месечния бюджет!!!!

ami da otidat da rabotiat v druga evropeiska strana, za da poluchavat evropeiski dohodi saotvetni na obrazovanieto, kvalifikaciata i intelekta im !!! he he he :)

ГОРКИЧКИТЕ ! С ВСИЧКИ КОМИСИОННИ И ДР.ПОДОБНИ СИ ДОКАРВАТ ДОХОДИ, на които онези могат да им завиждат. Пропорционално на броя НА ДРУГИТЕ ПАРЛАМЕНТИ ТРЯБВА ДА СА: СРАВНЕНО С КИТАЙ -19;С ТУРЦИЯ - 50 БРОЯ И Т.Н. ДО КОГА ЩЕ ГИ ХРАНИМ ТЕЗИ ДЕБИЛИ ДЕТО И НА РАБОТА НЕ ХОДЯТ А САМО СИ УРЕЖДАТ ДАЛАВЕРИТЕ, ЗАЩОТО СРОКА НА МАНДАТА Е КРАТЪК И ТРЯБВА ДА СИ УРЕДЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО ЗА ДЕСЕТ ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД. САМО ЗАЩО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ НАРОДА Е ТОЛКОВА ТЪП И НИЩО НЕ РАЗБИРА.

СТУДЕНТ,как го правиш,драги?В Германия студентите нямат право да работят,освен по преценка и то само 10-дни от годината в не учебно време и само по определен брай часове и на определени места,където заплащането не е особенно високо.А там дори общежитията не са много евтини особенно в северната част.А квартирите са доста скъпи,дори да съжителстваш със секвартирант.Държа да ми отговориш.

Ami s tiq mizerni zaplati po-humanno bi bilo da se izbiqt za da ne se ma4at milite!!!!

като не са доволни да яхват метлата и да се махат.Скоро ще си изберем ново правителство и нови евродепутати.А за тях ще създаем нова програма по заетоста...по метода на Шулева и ще работят за точки за пенсия..

Олеле горкичките ! Как щели да мизерстват. Работниците от всички сфери на живота в България вършат не по-зле същата работа от колегите си в Европа, но какво получават ? А цените се покачват стремглаво и ще продължат да растат, докато не се изравнят със западните. Щом ние можем да живеем така, ще могат и те. Още повече,че и това са супер условия. Въобще не се подвеждайте по тона на тази статия. Ще им плащат жилището, храната и самолетни билети бизнес класа отделно. Отгоре на това им идват гарантирано 600 евро, а чрез различни машинации и няколко хилядарки могат да си докарат. Аз съм студент и от две години уча и покрай това работя в Германия. Сам си плащам наема и всичките разходи, сега включително и таксите за обучение - 1200 евро на година. И всичко това успявам да направя със доход от 500 евро на месец. Пукнат цент не ми остава, но не се оплаквам. Живея си като волна птичка. А това да ти поемат всичките разходи и да ти плащат такава заплата отгоре, ами то така направо би било рай да се живее в Западна Европа. Казвам ви го като очевидец. И хич не ми правете тия сравнения със чистачките. На чистачките никой не им плаща хотел, храна,самолет и пари за асистент. А освен това нашите депутати е ясно че само ще си търкат задниците в пейките и ще изучават децата си в чужбина. Събитията от последните години, като войната в Ирак и аферата в Либия показаха, че нашите политици не са държавници и не са никакви играчи в международната политика. Те служат само за подлоги, когато се броят гласовете. Пращаме там 20 човека, които няма да защитават интересите на родината, а ще гледат собственото си благополучие и само ще натискат копчетата по пултовете за гласуване, в зависимост от това накъде духа вятъра. Спрете да публикувате такива поръчкови статии, които имат за цел да манипулират хората. Надявам се, че съм успял да разоблича нечистите мисли, криещи се зад такива писания.

Като не са доволни да стачкуват или да напуснат.Преди да ги изберат ,не знаеха ли каква е заплатата?

Браво Живко-прав си! Мъка ми стана за горките ни депутати Ама що не си дойдат-да се не мъчат там

i bez zaplata shte si stoia u parlamenta, i na diavola zadnika she celuvam samo da sam tam, pri kelepira.

Оплакват депутатите ни - по-зле платени и от еврочистачки да вървят да стават чистачки. Но от чистачката искат работа, а тия само знаят да лежат, крадат и лапат

Ах милите наши депутати. Да ги оплачиш горките. А тези, които ви избраха как живеят знаете ли. Мигър ви интересува. Някои от вас даже не са се изказвали нито веднъж вече втори мандат, което иде да покаже колко много ви вълнува народната мизерия.Аз предлагам тези от депутатите, които нямат мнения- не се изказват да напуснат парламента със заповед на неговия председател. те стоят там и само топлят банките и трупат пари. Я да не се оплакват, нима не се занимават с биснес, комисионни и какво ли не още...те крадат и циганите в българия правят същото. така е у нас.

Абе както гледам всички много ги обичаме депутатите ни.Готови сме на кол да ги побием.

ЕЙ, ДОПЛАКА МИ СЕ. ДАЙТЕ ДА НАПРАВИМ НЕЩО. НЕ МОЖЕ ТАКА. СРАМОТА Е. АМИ ДА ОТИДАТ ДА ЧИСТЯТ В ЧУЖБИНА. МОЖЕ ПО-ДОБРЕ ДА ГО ВЪРШАТ. КАКВИ ДЕПУТАТИ. ТО ТОВА Е СБИРЩИНА ОТ ............... ЩЕ ОБИДЯ НЯКОЕ ЖИВОТНО АКО ГИ СРАВНЯ. НЕ, ПРИЛИЧАТ НА ОНЕЗИ ГАДНИ ЧЕРВЕНИ ПЛУЖЪЦИ ДЕТО ЯДАТ ВСИЧКО НАРЕД И НАКРАЯ СЕ САМОИЗЯЖДАТ

Да не ги оплачем с блага пшеница скоро ....

и на мен не ми стигат Към кого да се обърна

Ще се кандидатирам за сервитьор в ЕП. Ще поднасям кафенце на нашите евродепутати. Само ще гледам да не объркам захарта със солта, че тогава от сладко да не им стане солено.

След като нашите депутати не са удовлетворени от заплащането на квалифицирания им труд е по-добре да се явят на конкурс за чистачки,сервитьори и бармани в Европейския съюз.Интересно е ,дали ще бъдат конкурентноспособни на пазара на труда?Като не са доволни да си подадат оставките и да се махат.Никой не ги е накарал насила да се кандидатират за депутати.

Пълни изроди!!!!!!!!!! Мамицата им

Нали тези депутати са гласували минимална заплата в България 180 лева. Мизерни политици -мизерна държава.

заплатите се определят от търсене, предлагане, производителност на труда и от самият човек колко находчив е и за какви пари би се навил да работи. А кой определя УСЛОВИЯТА за търсене, предлагане, производителност на труда... и ред други фактори като макроикономическа стабилност и условия за инвестиране!? Защо не кажеш на шивачките, работещи по 12 ч. на ден, 6 дневна работна седмица и при ужасни условия за 200 лв. че са мързеливи и да се пазарят с работодателя си и дали имат някаква алтернатива в региона? Защото много народ поради тези причини емигрира и се обезлюдиха цели райони! Това според теб нормално ли е и кой носи основната отговорност за демографския срив?! Аман от демагози!!!

ПОЛУЧАВАМ ОКОЛО 1000 ЛВ. КАТО ДЕПУТАТ СЪМ ГОТОВ ДА РАБОТЯ БЕЗ ЗАПЛАТА. АКО ИМА КАНДИДАТ ЗА РАЗМЯНА ДА ПИШЕ.

АЗ БИХ ПРЕДЛОЖИЛ ДА ИМ СЕ ДАВА САМО ПО ЕДНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА.ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ НЯМА ДА ИМА НАПУСНАЛИ ДЕПУТАТИ.НАПРОТИВ ЩЕ СЕ НАТИСКАТ ПАК ЗА МАНДАТИ.ТО Е ЯСНО ЧЕ ТИЯ НАРОДНИ ИЗМАМНИЦИ НЕ РАЗЧИТАТ НА ЗАПЛАТАТА.ТЯ Е НАЙ-МАЛКОТО ПЕРО В БЮДЖЕТИТЕ ИМ.