Дават на съд изборния туризъм на 28 октомври

Опозицията в Народното събрание е събрала над 50 подписа под искането си, с което ще сезира Конституционния съд за промените в Закона за местните избори.

Обратно в новината

Коментари - Дават на съд изборния туризъм на 28 октомври | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И Хан Тъпку пак ни осветли с огромния си интелект! О Хане Тъпанаре благодарим ти че ни разясняваш нещата!

И Хан Тъпку пак ни осветли с огромния си интелект! О Хане Тъпанаре благодарим ти че ни разясняваш нещата!

Ще ви напомняааа, ще ви напомня!!! На другия ден след изборите ще ви честитя опулените физиономии и ще започна да внасям червена боя в България. Много ще се търси !

И Хан Тъпку пак ни осветли с огромния си интелект! О Хане Тъпанаре благодарим ти че ни разясняваш нещата!

До Хан Тъпку - ти нали си в чужбина, какво толкова се интересуваш и изказваш?Аман от спецове като тебе! Сигурно и на чехите им раздаваш безплатни и експертни мнения и те те обожават, а ?

Другарко бинбилистанка, много ме кефи когато комуняга ми каже, че съм предател. Това за гражданството в Турция не го твърдя аз, а твоите съпартийци, които прикриват истинското намерение на клекналия (уседналия) закон. Ако ти наистина си за това да се свърши с тандема БСП+ДПС нямаше да ме плюеш така жестоко, защото аз се опитвам да отворя очите на нежелаещите да мислят. И понеже допускам, че може и да не си червена шапчица, а само куха лейка ще ти обясня с две думи къде е проблема. В седналия закон ролята на контрола се дава на бюрократични институти, които са пълни с комунисти и верни на ДПС кадри. Ако ще да се посерете от плюене ня хан ПуТку, точно тоя закон ще осигури изборната победа на ДПС+БКП. А за двойното гражданство другарко бинбилистанка не си ми го ти давала, та да разсъждаваш какво ще направя с него. Ако някой спечели от премахване на двойно гражданство, на първо място това ще е пак Доган. Ако не вдеваш защо, потърси по стари мои коментари да разбереш.

ДО ХИПИ: НАПЪЛНО ПРАВ/а/

Уважаеми Дедо Йоцо. Вие пишете: Стига некомпетентност и простотия! Електоратът в България си заслужава управляващата фекалия и помия. След като сте толкова компетентен и умен, защо преиначавате истината. Вие наистина плащате данъци за недвижими имоти, то тези данъци са нищо в сравнение с онова, което плащат останалите българи в България. Вие не плащате ДДС, който е 20 %, не плащате и ДОД, който понастоящем е много над 10 %, не плащате и косвените данъци за телефон, отопление, електрически ток, вода, лека кола, не плащате и трите вида застраховки: здравна, пенсионна и против безработица, и какво ли не още. Така че не се опитвайте да заблуждавате останалите в България българи и не се правете на герой. И не мислете, че останалите в България българи са простаци, докато Вие не можете да се отървете от интелигентност.

По-големият проблем от екскурзиантите е фалшифицирането на изборните списъци. В селца със 100% турско население и 50-тина реални жители гласуват по документи поне 500. Отдавна починали, изселени и пр.

По-големият проблем от екскурзиантите е фалшифицирането на изборните списъци. В селца със 100% турско население и 50-тина реални жители гласуват по документи поне 500. Отдавна починали, изселени и пр.

Глупако хане, защо лъжеш, че българските турци нямали турско гражданство в Турция. Нали благодарение на него техните деца, без да знаят бъкел български, заемат без изпити студентски места у нас. Ти, разбира се, си срещу премахването на двойното гражданство, защото самият ти си толкова българин, колкото аз съм бинбилистанка. Ако някога бъде премахнато двойното гражданство, за да се въдвори най-сетне справедливост, ти първи ще хвърлиш българския си паспорт, защото за теб няма по-сладка работа от това да ближеш чешките кенефи. Каквото си писал досега е било писано или от идиот, или от предател. Хайде избери си това, което ти отива.

Niakoga Alexandar Makedonski dovede ziganite v Evropa ot India.Predstaviate li si i ako ot tam doidat texni rodnini koi s kakvoto moje da glasuvat? Daje tezi 18 miliona navodnenite????? Turzite pone sa rabotllivi i 4isti i ne vsi4ki sa nagli i nahalni kato Dogan i Emel Etem...

До, Fant0maS (03.08.2007 г. 09:26ч.), Искаш да кажеш, че емиграцията и гурбетчиите ни не плащат данъци ли ? Всички имат недвижимо имущество в България и плащат данъци и такси за него! Освен, че изплащат на родители и близки пари да преживяват!? Аз миналата година съм платил 200 лева данък сгради ,още за смет, ток вода и прочее общински данъци, изпращам всеки месец на родителите и семейството на брат ми да преживяват в България! Стига некомпетентност и простотия! Електоратът в България си заслужава управляващата фекалия и помия!

Евалла готин, сега разбрах, че съм тумор на обществото! Бе има нещо вярно, но когато тумора се отдели от тялото, то тялото оздравява. Тук обаче ситуацията е обратна. Ние туморите си живеем, а вие здравите клетки загивате, точно защото ни отделяте и не ни искате. Желая ви да гласувате за здравите сили на партията кърмителка.

оседналот -моседналос трябва да гласува този ,който плаща данаци. Всички тумори на обществото нямат право до участват тва е!!! Искам аз да си определям кой ще ми харчи паричките!!!! :))

До , ДАНЪКОПЛ.НЕ ТУРКИШ (03.08.2007 г. 06:25ч.)Много лесно го казваш това ПРОСТИЧКО И ЯСНО, аз ти гарантирам , че след идващите местни избори България ще стане все по- турска и БСП арска и ДПС и БСП те ще завладеят всичко окончателно. Защото в България нямате електорат, населението е 68% възрастово, сиреч пенсионери и малцинства. БСП/ НДСВ/ДПС притежава обръчи фирми, от тях получават стотици милиони левове помощ за избирателните си кампании.От друга страна притежават държавната власт и бъркат с широка ръка в държавния бюджет и резерва за свои нужди. С този малцинствен и пенсионен електорат в България нищо не можете да направите! Младите, умните и потенциалните бъдещи извършители на истинските промени са навън- в редовете на българската емиграция и гурбетчиите. Точно на тях отрязахте възможностите да гласуват в България, защото на гурбетчиите постоянния адрес е в България , но те не могат да си направятекскурзия като колегите им от съседката( ето на къде е тя , на метри от нас?), за гурбетчиите над 1 милион от Западна Европа е трудно и скъпо да дойдат и гласуват в България, а къде е ИНТЕРНЕТНОТО ГЛАСУВАНЕ, въведено в 60% от страните в ЕС???? Ако въведете и тази уседналост за парламентарните избори, честито нов Булгаристан! Срам за вас , мислещите и недалновидни родолюбци- простотията ви гони!

ПРОСТИЧКО И ЯСНО: -КОЙТО СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ ТУК В ТАЗИ ДОГАНОВА БЪЛГАРИЯ, ДА ИМА ПРАВО НА ГЛАС ЗА МЕСТНИ И ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!?

Много комунистически емоции! Много ОФ лозунги! МОЛЯ, ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА СЪС СЪРЦЕ И УМ ! Светът свършва, а ние още си пишем...

по света има държави които ги наричаме бананови а нашата е Доганова

Sled kato i goce priznava idiotiata na izbornia zakon, ostava samo da priloji konstitucionnoto si pravo (zadaljenie v sluchaia) na veto. Vmesto tova, toi v obichaen za nego stil drakka kato furnajiiska lopata zabraviaki che e prezident a a ne lukova glava. vijte gi na kakvo prilichat: upravliavat, pri tova s nezakonni i antikonstitucionni aktova. kritikuvat se samite sebe si kato che li sa opozicia... s dve dumi, palna lipsa na darjava. prodaljavaite da glasuvate za komuno-chengesarite i da se pravite che ne ne znaete koi sa i che vi manipulirat medii i sociolozi za opravdanie i ostavate bez darjava. bravo, bulgari yuinaci!!!

Много ми се гласува в Кърджали. P.S. Българин съм.

Само така, ашкооолсун! Давайте на Доган ефенди тесно дупе. И не сакайте вазелин. Така по-яко се натега...

Стига с тези турци!!!!!!!! Не искам цял живот тези, които не милеят за България да ни определят съдбата! НЕ! НЕ И ПАК НЕ! Не желая дори да чувам за тях!!!!!!!!!!

Не плюйте ,а вземайте пример!Хората от Анадола се вдигат,пътуват и гласуват,а вие се назлъндисвайте .Трябва да се гласува,трябва да се мисли,да се работи,да се действа.Иначе загиваш.Комунизмът отдавна свърши

Изборите не променят нищо!Ако променяха щяха да ги забранят!

Sega se kanite da glasuvate,no v denya na izborite,shte ste piyani,a sled izborite nasrani.

А според мене трябва да изисква задължително гласуване,тогава българите маже и да надделеят

знаем ги ние тия исторически екскурзии до виена. много здравословен туризъм, няма що!

Do koko; Ne sme vi dirjali pod robstvo,niye minahme ot BILGARIA,na pit za VIENA.Taka ce nyama robstvo a ,,prisistvie'',dem na gosti.Spravka nov procit na istoriata.

Я стига сте плакали! То и досега нищо не е зависило от вас - когото и да изберете все ви лъже и граби. Единственият начин нещо да се промени е всички българи да прехвърлят цялото си имущество на олигархията и да се оттеглят като отшелници в планините. Но и там вече ги чакат бариери и такса на час. Така че май единствения изход е небесното царство.

Меди пак ще оправи серГЕЙЧО, Гоце и Цара и няма да има изискване за уседналост. ВЕРВАЙТЕ МИ !

Към ХанТутку- Хане, разбираш ги нещата. Тази система в данъчното е толкова мудна и закостеняла, че тя собствените бакии не може да си оправи, че ще тръгнат да изкарват списъци за платили ДОД ли??? ОООооо, не, аз която си плащам редовно, ще вземе да ме изкара, че не плащам, нямам вяра аз на тази система. Просто е хубаво всеки да си даде вота, а не да се ядосват на двойното гражданство или на тия дето живеят извън БГ. Щом живеете в БГ всеки трябва да си даде вота. Аз съм БГ туркиня, милея за тази държава и си гласувам. Ядосвам на всички наши управници, като всеки българин, но щом живеем в тази държава всеки би трябвало да отива да гласува, а не постоянно да плюе, оплюва, недоволства и да злобее. Всичко добро!!!

he he... pak starite nomera... mnogo sa deini v parlamenta..

glasuvaite vmesto da revete vkysti po pantofi

Браво, момчета и момичета! Поздравле за всички, които се канят да гласуват. На останалите- дано са ви удобни фесовете и фереджетата. Ще ги раздават по ведомост в комплект с ... вазелин.

Neboyse Jore,tebe samo ke te obrejem,i ke te vkarame u pravoto veroyu!!!

лелеее... тоа с кипърскио десант и тука дойде. на всеки форум се слага с архиепископо. аре метлааааа!!!

Нашите толкова горещо обичани от народа политици, пак по станал им навик се наведоха и надупиха на Доган. Всичките от No1 до Михаил Миков.

Сега, докато конституционния съд се сбере, докато реши дали делото е допустимо, назначи докладчик, събере становища на заинтересованите инстанции и се произнесе, изборите ще са забравени и избраните кметове ще правят вече 90-та си далавера. Така и ще си я караме по нашенски. Като изсере някой лайно то ще да си миреше до първия силен порой, който ще го измие и пак отново по старому.

Това дпс и всички турци като не им харесва в България да се качват на автобусите заедно с дуган и да си тръгнат за турция. В целия свят се спазват правилата,в която страна пребиваваш,а тук и новини на турски,завладяха горите,взеха най-апетитни министерства и много други нередности и безчинсва от страна турските депесари.Дуган си гледа само неговия интерес,изопщо не го интерисува за лектората си,а под строй ходят до урните.Конституцията е в нарущение.Управляващ за процес в Хага.Всичли до един трябва да слезат от престола си,защото те от преяждане и друсане изкрейзиха и само глупости говорят.Този плосък данък е отново рекет за сметка на народа,който е на ръба на пропаста.А сега и с тези увеличения всекидневн и става истински бум и глад.Този фарс трябва да свършва.

ВОЛЪТ РИЕ, РИЕ, ПЪК НА ГЪРБА СИ ХВЪРЛЯ. ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЩЕ СА МНОЗИНСТВО ДПС(ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ТОЗИ ВАРИЯНТ) Е ТОГАВА ЩЕ СИ СПОМНЯТ И ЧАСТ ОТ ВИНОВНИЦИТЕ В СЕГАШНИЯ ПАРЛАМЕНТ. ЩЕ ИМА ВОЙ. НИЕ ПО-ДОЛУ СМЕ СВИКНАЛИ НА ВСЯКАКВИ НЕСГОДИ, НО ТОГАВА ЩЕ ГЛЕДАМЕ С УДОВОЛСТВНИЕ, ЗАЩОТО НАЛИ СЕ ЗНАЕ: НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ДОБРЕ - ИСКАМ ВУТЕ ДА Е ЗЛЕ.

Не би трябвало за местни органи в България да гласуват българи, които не живеят на дадената територия! Иначе, защо да гласуваме ние по места и защо са ни списъците по места, щом мястото е цялата планета? Или, които живеем в България в деня на изборите трябва да си ходим до родните места, а тези, които са забравили България, могат да гласуват и по пощата от САЩ например, или да пристигнат с автобус от Анадола. Е, много добре ни управлявате, господа!

Защо сега медиите не пратиха кореспонденти във всички области на Б-ия да направят анкета дали хората приемат поправките в закона за изборите?? Къде са социологическите агенции, които да ни кажат в % как се приема закона?? Няма ги - всички са на море. И Гоце е на море - нали е разписал указа 8-5-3...

Не ми говорете. Много са начините, но няма президент в тази държава. Или по скоро има, но играе по гайдата на този или онзи. Той просто няма позиция по отношение на държавата и народа. Цените скачат. Защо Станишев не излезе пред телевизията и обесни защо. Защото не му стиска... А Първанов, защо не сложи вето на закона за изборите. Стига толкова години да ни командват тези, които са ни държали под робство повече от 500 години. А историка Първанов добре знае повече подробности... Да, ама не, няма да е президент, ако има позиция. А за депутатите да не говорим. Алеко Константинов хубаво го беше писал и магарето да си плати и то ще стане депутат. Ето, че дойде това време.

БРАВО, СЕГА ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ ИМАМЕ ИСТИНСКИ И НЕЗАВИСИМ СЪД В БЪЛГАРИЯ, КОЙТО НЯМА ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР!!!!

Запитвал ли се е някой от вас драги форумци,защо от парламента не се въвеждат домовите книги. Например аз попитах служители на мвр,които ми отговориха, че вече две години проекто законът стои в архивите на парламента и те не искат даго приемат? Защото ще обидят г-н Доган. Защото при налична регистрация няма да се налага да се приема глупостта улегналост, при наличие на домови книги всички,които живеят сега в столицата и Бог знае къде спят ще трябва да се регистрират и ще гласуват в столицата,а не както досега никъде и ето това използва Доган-безпринципната политика на управляващите. Защото, казахаот МВР, ако търсим някого ние няма да имаме проблеми. А сега какво: не знаеш кой и с каквацел влиза в блока, вратите на много ж.к. са вечно широко отворени и т.н. Властта няма нужда от ред в държавата. Безредиетонай-лесно решава лични проблемии конфликти!

Идеално - щом като 29,10,2007 е почивен ден значи ще могат да гласуват и в Кърджали и в Момчилград - за по-сигурно ще пуснат по два гласа. А иначе идеята за уседналост е добра. Само, че на политиците не им изнася. Имам и друга идея - право на глас да имат тези които плащат Данък общ доход тук в страната. Държавата няма нужда от паразити, които определят живота на населението което се труди и си изкарва хляба тук а не по чужбина. Тогаз ще умрат от списъците както и туските изселници, така и българите заминали в испания преди 5 и повече годни. Ама определено няма да се хареса на политиците идеята. Само се чудя след като ДПС- може да организира една безплатна екскурзия от Турция. Защо останалите политически партии не организират вкупом по една от Гърция Италия и Испания.