Хлябът гони границата от 2 лв./кг

Хлябът в София поскъпва с 20 стотинки от днес, съобщи председателят на Асоциацията на хлебопроизводителите в България Георги Попов.

Обратно в новината

Коментари - Хлябът гони границата от 2 лв./кг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, тия не виждат ли, че идва нова 1997 година ....мамка му...пак ли да преживеем тоя ужас. Или да деблокират от резерва, или да субсидират. Защо ми е този излишък в бюджета, след като мизерствам. Може такава инфлация да предвидена в бюджета, но в моя - не...То сега едва оцеляваме, а с тези цени, направо умирате...ще ни затриият ейййй....

tova koeto si govori toia ministur sa pulni prostotii. kakva spekula be chovek, lichi si ,che si niamash i nai-malka prestava ot ikonomika (sramno e che v Bulgaria ima takiva ministri). Cenata po evropeiiskite borsi w Momenta e okolo 215 Euro za ton. Ili e prost ili i az neznam. Ako niakoi si misli, che v bulgaria moze da spekulira sus zito, e mnogo v greshka. Prekaleno malka i neznachitelna durzava sme, che da pravim takova neshto. Ako zitoto navun e 2 puti po-evtino, shto ne hodite da kopuvate otvun i da prodavate v Bulgaria. Mnogo hora govoriat bez da misliat.....

МАФИЯ!!!!!!!!

Само БСП, ура.................

пастичките сега са по 1 лв. и нещо, а като се вдига хляба ще се вдигнат и пастичките, ха, ха, ха..... Щом търпим всичко това, друго трябва да ядем.......

и 5 лв. да стане. Щом избирате социалните......

Като няма хляб,ще папкаме пастички!

ДО Н-АМ КОЙ СИ: КАКВА ИСТИНА. ДАНО НА БЪЛГАРИНА НЕ МУ Е КЪСА ПАМЕТТА И СИ СПОМНИ ТЪЖНАТА 96-97 ГОДИНА, КОГАТО НЯМАШЕ ХЛЯБ, ДОЛАРА СКАЧАШЕ ПО 3-4 ПЪТИ НА ДЕН, ПО РАФТОВЕТЕ В МАГАЗИНИТЕ ИМАШЕ САМО КЛЕЧКИ ЗА ЗЪБИ И НА МНОГО ХЛЕБОПРОДАВНИЦИ ПИШЕШЕ ---- ХЛЯБ ИМА НА ПОЗИТАНО 20.

Хлябът трябва да се ограничи,защото е вреден.

Триглавата ламя благополучно ни докара до Дай ляб ма... от Смирненски.

ПЕТ ЛЕВА ДА СТАНЕ ВИЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА БКП

Shte vniasiam rabotnitsi ot gertsia!!!

shte davate 1 euro za hliab ..goliama rabota. kvi europeitsi ste vie be revliovtsi....

Стига с тоя хляб бе,яжте пържоли.

До Дебил Дебил:Ти на течение ли спиш ? Или си Роман Абрамович??? Моля,те отговори ми!

Да внимаваме,че освен министерство на продоволствието,скор да не ни направят и министерство на разкладката.

Преди години пътувах във влака с една сръбкиня.Това беше по времето когато те водеха война.Тогава за мен това беше пълен абсурд.Попитах я защо го правят,не се ли страхуват.А тя ми каза,че можели да умрат до един,но ще знаят,че един ден децата им ще живеят по-добре от тях.Много ме впечатли и го помня до ден днешен.Ние явно сме пропаднала нация и за това ще ни затрият.Защото сме страхливи и всеки гледа да се спасява по единично.А явно не ни е грижа и какво оставяме на децата си в собствената си родина.Защото когато няма сигурност в една държава никога не се знае какво може да ти се случи,днес си добре-утре много зле.Примери имам много пред очите си.

Реколтата на пшеница не е толкова слаба - 300-350 кг. от декар е, какво баламосват хората. Журналистите май до един са поръчкови- те правят скандалите, гушкат кинтите и сис гледат кефа.

Драги управляващи, купете пшеница от Бразилия и ударете спекулативните цени на зърнопроизводители иначе ще се чудите как да спрете спекулата, покровителствувана от Мин на Земеделието и Продоволствията! Ще ни съсипят! Пилета, хляб, сирене, а пазарът е пълен с тия стоки. Нали цените се определят от търсене и предлагане?! Кой ще яде мухлясъл хляб, вмирисано месо и сирене?! Ударете спекулата, за да не ни удари и да не ви събори от власт!

Ами то си има лостове да не се покачва цената, само че държавните органи трябва да почнат да РАБОТЯТ! Аз като потребител не виждам защо да плащам по-висока цена - много лошо качество(хлябът на втория ден НЕ става за ядене), и в пъти по-ниски заплати от европейските. Имам следния въпрос: Как например в Гърция успяват да продават 1 хляб за 0,5 евро цента (1 лв) при минимална заплата там от 1000 евро???

Абе,кой го е емя за хляба,млякото,зеленч няма хляб ще ядете пасти.Не знаете ли , че имаме работа - предстоят избори и трябва да видим как ще се избира,как ще докараме турците да изберат кмет на кърджали.Пък и сме във ваканция до есента..........

БСП, БСП, БСП !!! Само да не сте гласували пак за БСП ! Когато те са на власт, винаги е интересно ...

Пак някой чичко-паричко си прави далаверата. Интерес ми е защоне се внесе жито... май вносителите гледат да отикат старо жито на високи цени и след това даси внесат ... за следващата година. А какво зависи от държавата ... ами и тя не знае ... освен да каже че няма криза. А изборите - че какво зависи от тях .. кой ще дойде на власт... че нали са от едно котило всички и само ни хвърлят от медиите по някой лав аз съм десен... аз пък съм по-ляв ... ние сме център. Що се лъжете при комунизма само се отричаше ролята на парите в политиката! Тогава се вземаха решения за пресъиж и незнам още какво. а сега нещата се движат от чичко паричко

като е празен държавният резерв и зърното (хляба) поскъпват ЗАЩО СЕ ИЗНАСЯ ОТ ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС? Пак идва зима - този път серГЕЕВА. Дано да стане последна за тази измет... А може би и затова се пилее и малкото което остана... Защото е последно... Преди поредната смяна на местата... Стягам куфарите и дим. ПИСНА МИ!!!!!!!!!!!!!

Абе да става 5 лева хляба и край! Няма сульо и пульо хляб да ядат!:))))))

докато си траем ще е така

Ти верно си дебил. Първо плоският данък няма да облекчи хората кой знае колко - 20тина лева а 20тина лева няма да ти стигнат само за хляб - и това ако взимаш заплата над 500. В противен случай налога ще ти се вдигне, ако депутатите не решът да направят нещо по въпроса. Втроро - ако реколтата е слаба - това не значи непременно, че хляба трябва да се вдигне 100%, което междувременно е факт. Замисли се дали цената на зърното се е вдигнала със 100% в сравнение с миналата година. Освен това всичко е далавера - никой не внася по-евтино зърно, защото не искат цените да падат. Целта е хляба да достигне 2.50-3 лв и след това ще се внесе зърното, което макар и по-евтино, няма да повлияе на цената. Ето това е целта! Замислете се още веднъц преди да напишете каквото и да е над следния факт: В Германия, Англия, където зърното се внася продават по-евтин хляб, отколкото в България в момента.

Mnogo si prav bratle!

Малко е увеличението,трябва хляба да стане 5 лева килцето,тъкмо ще останем живи само тарикатите и сами ще се избием после,като измрат тъпите балъци....:-))

ЖАН ВИДЕНОВОТО ВРЕМЕ ИДЕ!!!!!!!!!!!!!!!!! Добре ,че все пак идат и избори ! МИСЛЕТЕ НАЙ ПОСЛЕ С ГЛАВИТЕ СИ !!!!

Вчера си правих труда да погледна световните борси-по-добра година от миналата . Регионален недостиг в ЕС. Без сътресения в цените

Няма да ядете ляп, я се вижте колко сте дебели. Ще ръфате зеле и моркови.

Да не мислите , че на международния пазар зърното е много и по -евтино.Суша и наводнения.

КЪДЕ Е ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ? НАЛИ Е ЗА ТОВА ЗА БЕДСТВИЯ И АВАРИИ. ЕДНА КАМАРА ЧИНОВНИЦИ И КРАДЦИ ГО ОБСЛУЖВАТ. СЕГА ЩЕ ДУХАМЕ СУПАТА КАКТО КАЗВАШЕ ПЕНЕВ

Zadulzhitelno e da si plashtame danucite no nikude ne pishe che e zadulzhitelno da se iade !

Много сме емоционални . Даже и в Б-я не може дълго да се продава зърно на двойни цени от международните . По-добре мислете за изборите. И гласувайте.

Нормално е хляба да поскъпва !!Реколтата е много слаба и затова!!Реалната цена трябва да е около 2.5 лева за килограм!! Но мисля че това няма да се отрази на доходите на хората защото плоския данък ще ги облекчи доста финансово,а пенсионерите с тези 2 увеличения саоще по добре!!!

аз ще си купувам хляб от Гърция

От една страна ще трябва да се избиват отнякъде милионите изхвърлени на вятъра за уж медиците/медиклекар друга -далаверите никога не са свършвали.И така радвай се на живота народе.След нас потоп.

Ve4e nojat e do kokal be robi kakvo traete oshte....Egati plebejskiqt narod!!!!Pen4o e prav kato e kazal:Ne narod ,a marsha!!!!Pfuuuuuuuu

да се отпусне от държавния резерв пари за закопуване на жито отвън и без това е по евтино наполовина

Аве-ще не купувате зърно от чужбината а? Или купувате и пак вдигате цените. Всичко скача, освен заплатите. мамата...

Боят настана, тупат сърца ни, ето ги близо, наште душмани, кураж дружина, вярна сговорна, ний не сме веке, рая покорна.

какво стана с интервенционната агенция, която благодарение на мен и на мойте колеги отколешни усилия се създаде , поне на хартия? Ако тя се намеси в момента, пускайки на борсите или на централизиран търг по 4-5000 тона зърно всеки ден на цени с 10% по-ниски от тези , които така наречените родни производители искат да вземат за боклукчивата си пшеница, т.е. ако в агенцията имаше 500 000 тона, колкото трябваше да има, ако миналата година беше купувала зърно с 10% по-скъпо отколкото така наречените родни потребители на зърно - мелничари, хлебари и скотовъди даваха, то хем миналата година нямаше да бъде изнесена със свръхпечалба свръхпродукцията, хем тази година няма да бъде свръхвисока цената и да се налага безмислен внос, хем в агенцията след края на операцията щяха да останат по 100-150 лева на тон, т.е. 50-75 милиона лева чиста печалба за агенцията, респективно за държавата. Страничният ефект от цялата работа е, че такива катаклизми с цените на храните нямаше да има. Агенцията съществува. Защо никой не се сети да попита министър Хабиб защо не работи?

мога да доставя брашно тип 500 на цена от 550 лв/т.Само че ще ме гръмнат тези които изкупиха държавен резерв и сега го продават.За каква пазарна икономика говорим,не е ясно,като навсякъде монопол(не е явно),я някой да направи сметка:за колко пари могат да се доставят въглища от Украина за ТЕЦовете,а на колко пари се доставят в момента???горницата много ЯКА.

Как се промениха цените на производители през последния месец Хляб - 20% Мляко - 11% Сирене и кашкавал - 15% Пилешко месо - 60% Червени меса - 30%

Народът да яде пасти!

Е няма да стане тая оти извън Б-я е на половин цена житото. Най-напред доста производители ще фалират, което е по-големия проблем

От всяко яйце - по стотинка за всеки медик! Всяка кокошка - бомба в леговището на вражеска Либия! Вече говорим за нова психологическа граница - 20 години без вдигане на заплати :)

Абе, тия не виждат ли, че идва нова 1997 година ....мамка му...пак ли да преживеем тоя ужас. Или да деблокират от резерва, или да субсидират. Защо ми е този излишък в бюджета, след като мизерствам. Може такава инфлация да предвидена в бюджета, но в моя - не...То сега едва оцеляваме, а с тези цени, направо умирате...ще ни затриият ейййй....