Задават се високи изравнителни сметки за парно

Топлофикационните дружества предупредиха за по-високи изравнителни сметки от обикновено и призоваха за промени в регулаторната рамка.

Обратно в новината

Коментари - Задават се високи изравнителни сметки за парно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ток да убие Топлофикация, гореща вода да попари ЧЕЗ!

Казват също да не се учудваме много, когато през уредите с дистанционно манипулиране, което те наричали "отчитане", ще начукат каквито си искат "единици", дето така или иначе нямат значението на коловатчасове.

Ами гледай сега - като слажиха бележката за отчитането, аз сам си направих отчитане. После като дойдоха с уредите ги сравних. Съвпадаха. Така, че не става точно така. Поне при мен. Ти ако си достатъчно смотан за да те работят така - твой проблем.

Предупреждават, че ще крадат повече. Хайде бе!? Като че ли не знаем, че идват избори и трябва да се пълнят черните партийни каси за закупуване на гласове! Приятели, що за идиотско оправдание!? Та нали за това наужким са изравнителните сметки! Тези нагли идиоти ни взимат съвсем за малоумници, та разчитат на такива глупости! Да питам, къде са парите от ПРОИЗВОДСТВОТО И ПРОДАЖБАТА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ПО ЗАВИШЕНИТЕ "ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ" ЦЕНИ? В КТБ ли потънаха към джобовете на ГЕРБКП-ДПСДС? Николаев търси "помощ от парламента" забележете! И то в открит призив! Същия Парламент, който си назначава ДКЕВРа и който се ползва от черните каси на топлофък! При това "Наредбата за топлоснабдяването" се пише от самата топлофък, а не от ДКЕВР, както беше първоначално записано в Закона за енергетиката. Самият този закон променян над 40 пъти в полза на Енергийната мафия от същия този подкупен парламент, от другарите като Кадиев, Бисеров, Р. Овч, Дебил Добрев, Пелтека Стойнев, Цвинокио, Буда и прочие.

с "топломерите" мерят нивото на дунав а трябва да има ед.мярка, число показание и във фактурата число показание, ед.мярка, ед.цена, сума А ТАКИВА РАБОТИ НЯМА ВЪВ ФАКТУРИТЕ ! НЯМА ПОСОЧЕНО ПОКАЗАНИЕ НА "ТОПЛОМЕР" МОНТИРАН НА РАДИАТОР, ЕД.МЯРКА, ЕД.ЦЕНА и СУМА, които да са съответстващи !!! било дялово разпределение ... аз не искам дялове от топлофЕкация .... искам топлинна енергия в джаули или калории ... Аз на топлофЕкация не съм акционер та да ми продават далове.

м. Април - за 65 кв. апартамент в Младост2 -260 лв.

Месец февруари-Младост апартамент 102 м2 - 98 лева. Без спрени радиатори. Но! Апартамента е панелка ама е саниран прекрасно. Във входа сме 32 апартамента но нито един не е с изключени радиатори. Имам малко дете и радиаторите работят. Миналата година сметката за цялата година ми беше - 880 лева за отопление и топла вода за сезона 2013-2014. Тази година показанията на топломерите са малко повече от миналата. Аз съм много доволен.

Фалит, одит, съд !

Само да са посмели!! А тези загуби за милиони не са ли им на съхранение в КТБ?

Топлофикациите лъжат,че са на загуба,защото една елементарна сметка показва,че при средна сметка на месец от 100 лева,всеки може да си сметне макар и грубо,колко милиони апартамента има поне само в София и гушата им е пеликанска.Защо като са на загуба не се откажат от този бизнес?

ЗАЩО ДА СА ВИСОКИ ИЗРАВНИТЕЛНИТЕ СМЕТКИ ? НИЕ ИМАМЕ ДИСТАНЦИОННО ОТЧИТАНЕ , НО НИКОЙ НЕ ГО ПРОВЕРЯВА , ТРЯБВА ДА ДАДЕШ МОЛБА И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ДА ГО ОТЧИТАТ - ПИТАМ ,ЗАЩО СЪМ ДАЛА ТОЛКОВА ПАРИ ЗА ТОВА ДИСТАНЦИОННО . И СЕГА МНОГО ПАРИ ЗА ИЗРАВНИТЕЛНИ СМЕТКИ , ОТ ДАЛЕЧЕ НИ ПОДГОТВЯТ . ГОСПОДА ,ДА НЕ РАЗРЕШИМ ТОВА ГРАБИТЕЛСТВО - НА БУНТ И СТАЧКИ ОДРАХА НИ КОЖИТЕ.

ПРИНУДИХА ни да сменим топломерите, а сега не искат да ги отчитат дистанционно !!! колко е средната заплата в Германия и колко струва един "топломер"

Ти първо попитай на колко места в Германия се прилагат разпределители с дистанционно четене. ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ НАД 80% ОТ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИТЕ В ЕВРОПА СА ОТ СТАРИЯ ДОБЪР КАПИЛЯРЕН ИЗПАРИТЕЛЕН ТИП? И СЕ ЧЕТАТ ВЕДНЪЖ ГОДИШНО!!! АМА НЕ СЕ КРАДАТ!!! А АКОНЯКОЙ КРАДЕ - ХВАЩАТ ГО СЪСЕДИТЕ МУ И ОРГАНИТЕ, НА КОИТО ТОВА Е РАБОТА, А НЕ ТОПЛСНАБДИТЕЛИТЕ!!!

Кой организира протеста и къде ?

Плачете? А добре ли ви беше, като цяла зима ТОПЛОФИКАЦИЯ ви спонсорираше? То има и българска народна поговорка за вашия случай: "Докато пили - пеели, докато плащали - плакали". Спомнете си я и не псувайте никого другиго, освен тези, дето с промените-недоносче в Наредбата ви излъгаха, че ще ви намалят сметките. И си помислете на кого да вярвате - на експертите, които денонощно се трудят за да имате топло и светло или на демагозите, дето ВИ ЛЪЖАТ, ЧЕ ВИ ПЛАЩАТ ТОВА, КОЕТО СТЕ ЗАРАБОТИЛИ. ТОВА НИ Е ПРОБЛЕМЪТ, РАЗБЕРЕТЕ!!!

вервай си на "ЕКСПЕРТИТЕ"... Както и да го сучеш и да са пънеш за ЧЕРВЕНА точка от "ЕКСПЕРТИТЕ" помни - ХЛАДИЛНИКА ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА ТЕЛЕВИЗОРА... Февруари 2013-та..... Бори и БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП с невърнат партбилет в рамка на стената в хола. Баш срещу магнолиите..

Абе май и ти си за псуване,че си от другата страна на барикадата.

даваите да спонсорираме топлофиказя няма проблеми ние го можем *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Банкевското слънце няма да ви остави, спокойно. Той за вас и дупе си дава. От парите на селяните и провинциалистите ще отклони (сефте!!!), но няма да ви остави прецакАни.

На всички ограбени ни е ясно че грабежът е станал държавна политика и няма държава.......как тогава да бъдем патриоти и да милеем за държавата, която ни граби в полза на крадци, бандити, паразити, законотворци, управляващи и правораздаващи?

Организирайте се за протест и да се вдигаме. Проблема трябва да го решим, като няма държава. Народът трябва да го реши.

Българите - на протест?! Хахаха! "Записки по българските въстания" чел ли си, да видиш как се организира въстание по български? Всички ще дойдат, ама накрая едни ще са заети, други ще имат спешно пътуване, трети ще са си добре и тях това не ги интересува, четвърти ще плюят, че протестиращите са платени и им пречат да минат с колата си през жълтите павета... ще бъде истински български протест!

Със сопите пред топлофикация преди сметките. Време е да ги почваме, че ще ни довършат.

Незабавно да започне процедура за фалита на Топлофикация София. Там се краде безобразно, издържат партиите с нашите пари, раздути щатове и администрация и всичкото това го плащаме ние. Незабавен фалит, защото в противен случай ще фалираме всички ние. Стига с тоя рекет. То не бяха топлинни счетоводители, то не бяха топломери, водомери, разпределители и всякакви боклуци, които се измисляха през годините само и само да ни ограбват тия мръсни твари, за да паразитират на наш гръб. Те също като циганите - паразити и кръвопийци.

Може ли да ми кажете кога ще започне годишното ( изравнително ) отчитане ( за младост ) ? Сега Юни или Юли е ? Благодаря

Ние, селяните от провинцията, ще ви платим парното. Нали и без това живеете на гърба ни, на мама софийските паразитчета. Разхвърляйте ни ги на нас тези пари.

хехе, софиянци сме живеели на гърба на провинцията и те щели да ни платят парното:) да не си отпочнал с домашнярката още от сутринта бе, байно?

Предствям си каква експлозия в закърнелите ви шопски глави предизвиквам, но е точно така. Всяка столица по принцип е паразит за държавата си, просто в нормалните държави нещата не са така фрапантни и не се усеща толкова.

Не вие живеете на наш гръб.Идвате в София в някоя мизерна гарсониерка под наем,за която нито данък плащате,нито такса смет.Карате каруците си регистрирани в Долно Койнаре,за които също не плащате данъка си тук, да не говорим за изгорелите газове от тях.Заради вашите деца,за нашите няма места по детските градини.Заради вашата евтина работна ръка,няма работа за нас,затова всички софиянци избягаха по чужбина.Е СОПол,кой на кого живее на гърба.На всичкото отгоре супер нагли и безцеремонни!Мячат като настъпени котки,ама иначе с претенции!

София е град-тумор за България. Всеки трети е или рентиер и реститут, или корумпирана държавна писарушка в раздутата държавна администрция, или меринджей-клатикрайник докато "бай Иван" в провинцията работи за 400лв.

Не знам как ще ни платите сметките, но само ще ти дам един пример. Наскоро дойде от провинцията една, няма да казвам от кое село, нае един апартамент защото е решила да става гражданка и на другия ден под балкона ми /защото съм на първия етаж/ беше стоварен дървен материал /разбирайте някакви дъски и летви за разпалки/. Щяла да се отоплява на дърва на печка и нямала да ползва парното. След дълги пререкания и казах да си изчисти боклука под балкона ми дървата бяха качени на нейния балкон и няма да ви казвам как цяла зима се чупеха летвичките за да си запали печката. На пролет въпросната се изнесе и дори не е плащала за сградна инсталация което е задължително поне за сега. Всичко това го пиша за да покажа какви хора идват от провинцията за да ни плащат сметките. Разбира се не всички са такива, но повечето са с този селски манталитет и страшно нагли.

Ще има високи изравнителни заради парите на Топлофикация, които изгоряха в КТБ.

Смислено изказване. Прав сте. Сега ще си го изкарат от нас, нали все пак засичат дистанционно, пито-платено, иди се оплачи на арменския поп.

За бога , българи , не плащайте ! Стига са богатяли на наш гръб , стига са ни извивали ръцете - ние би трябвало да имаме достойнство и да не позволяваме да ни третират като безмозъчни неандерталски касички за трупането на милиони от монополистите. Крайно време е да се опълчим - когато циганите си платят тока , когато държавата докаже , че е и държава на българите , когато управниците ни излязат от бордовете на монополистите - тогава може би ще бъде по-поносимо за нас.

А ти като не плащаш имаш ли пари после за дела и ЧСИ,защото за хиляди лева задължения натрупани за няколко години никой няма да те потупа по рамото!

Ако нямам значи няма и какво да ми вземат. Ако имам и се стигне до ЧСИ ще се стигне и до съда в Люксембург и Страсбург по простата причина че не съм абонат и потребител, а набеден за такъв и ограбен чрез принуда и рекет от държавни органи.

Е как няма да са на загуба. Като лъсна измамата с КТБ се оказа, че Топлофикация София са държали по сметка 70 млн. лева (пари, които никога не е трябвало да се теглят за да може да се откраднат). Вместо тези пари да се инвестират. Най-вероятно и в момента с високите сметки надуваме следващото КТБ. КАЛПАВА ДЪРЖАВА!

Мръсни крадци- всички трябва да спрат да им плащат!

Аз го разбирам така: дружествата са на големи загуби /нефактурирани/, затова потребителите трябва да ги покрият, защото ще им бъдат издадени фактури за тяхна сметка... Ако това не е грабеж, не знам кое е...

Не луд този, който изяжда сто зелника, ами.... Тури си 2-3 обикновени климатика (но по-мощни и по възможност до - 20 градуса), смени си прозорците с такива с три стъкла и си тури отвънка стиропори. Просто забрави за Т...я. Ем ще ти бъде невероятен кеф от топлото в къщи. Аз, два месеца след като си турих климатици, ходих да си гледам електромера - толкова не ми се вярваше колко консумират. Ама гат се опитам да го кажа на някой комшия, той си мисли, че съм отворил фабрика за климатици.

Абс. потвърждавам и подкрепям - от 2 г. съм така, разходите са 30-40% от предишните. Дори топлоизолация сложих едва сега наесен. Само малка добавка: климатиците може и да не са по-мощни, но ефектът е мн. по-добър, ако са инверторни!

Така е - това доста хора са го направили. Но... сградната инсталация пак си остава :-))) А тя хич не е малка! При мен, не използвам парно и нямам радиатори, а тръбите са ми студени, защото и над мен не ползват - 92-98 лева на месец зимата. За април - 56 лева. Пари за нищо и оттърване няма :-(

....бедна ни е фантазията - Като дойде концесионера - парното ще е без пари...Ама след изборите.

И тогава днешните сметки ще ни се видят джобни пари...

Вдигай се Народе .........

от Топлофикация, как за април имам 37лв. сметка за отопление, като радиаторите са на 0 и не са пускани?! Вие заслужавате за дойдат и да ви подпалят да изгорите живи до един!

е аз на Ваше място бих се радвал. Моята е 200 лева, при същото положение

Йок, само не подпалване ма Т-я, че ще се опитат да ни фактурират за отделената топлина!

Април месец 138 лева парно.

Април месец - 159.00 лв! Това не е ли пълен абсурд!

Стойте си мирно и кротко в къщи. То и да излезете на улиците нищо няма да се промени. Всяка година ще има увеличение. Само дето няма увеличение на заплатите, да не говорим че и работа вече няма достатъчно. Това е действителността. В държава дето държавата я няма какво искате? В нормалните държави в такива кризи се намалят ДДС, данъци /не на всичко разбира се/ но тук дето е котилото на икономистите /дето нищо не разбират/ всичко е пълна трагедия. Няма политици които да не крадат.....просто някои имат мярка.

Сган крадлива, сган лакома! Некадърници, убийци, мафиоти, АНАТЕМА! Следваща природна стихия да ви ликвидира кирливите централи!

Като гледам теб природата отдавна те е ликвидирала

Наредбата за дялово разпределение, приета миналата година е особено идиотска- месечно 1/12 от миналогодишното потребление, без значение от нищо друго. Причината- политическа- да не би през по-студен месец (по-голяма сметка) народа да излезе на улиците като преди 2 години. Ама то през лятото е по-лесно!

"По думите му изравнителните сметки вероятно ще изненадат най-неприятно потребителите в София, където масово отчитането е сезонно." КАК ДА СЕ ОТЧИТА- НА ПЕТИЛЕТКИ ИЛИ НА КРАЯ НА МАНДАТА НА ВСЕКО ПРАВИТЕЛСТВО ?? ОТОПЛЕНИЕТО Е СЕЗОННА ФУНКЦИЯ-А ВИСОКИТЕ ЦЕНИ СА ОТ АЛЧНОСТТА НА МАФИЯТА И ЗАВИСИМОСТТА НА ПРАВИТЕЛСТВАТА ОТ НЕЯ.

Крайно време е да се приложат директивите на Е.С. 1/Да се въведът индивидуални доброволни договори с Топлофикациите- който доброволно желае да се отоплява-подписва договор,който може да се анулира оот всека от двете страни по желание 2/Топлинната енергия има една цена и в нея са включени всички добавки. 3/Премахва се измислената такса "Сградна мощност" 4/Ежемесечно реално отчитане на консумираната топлина и топла вода от консуматорите 5/Да се сложи край на своеволията на Топлофикациите. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДЪРЖАВАТА ДА ПРЕСЕЧЕ ТОПЛОФИКАЦИОННАТА МАФИЯ

1. В ЕС договорите са на ниво сграда, а не на апартамент. И сега сградата може да се откаже от парно, но крадците са против и са мнозинство. 3. Тополофикация я боли за такса мощност. Тя си мери на абонатната станция. 4. В момента водата се отчита на 3 месеца. Дали е на 1 или 3 все тая. 5. Трябва да се сложи край и на своеволията на крадците в блоковете.

грую прибирай си се в кочината наречена топлофикация и не се изказвай по въпроси за които не си компетентен!

Ако енергията осчетоводена от топлофикациите за една сграда влезе в нея тя ще се стопи като лава от вулкан. Това е очевидно дори при елементарни изчисления, но понеже българските съдии, политици, управляващи са неграмотни, нагли, подкупни, зависими и крадливи сме стигнали до тук да пишем нова физика в законови разпоредби, а такива като теб лично заинтересовани от принудителния грабеж мястото им е в затвора или на бесилката.

1.В Европа договорите са на ниво сграда само там където собственика на сградата е един! 2.В Европа няма тецове във вида който е у нас там отоплението на сгради етажна собственост е на газ и котлето е във самата сграда! 3. В Европа никой не начислява такса сградна инсталация ,ако си спреш парното в апартамента! 4. В Европа топломерите блокират, ако входящата температура не е по стандарт и не отчитат потребление! 5. В Европа топломерите минават на проверка в лаборатории които не са зависими от доставчика! 6. В Европа монопола е забранен! 7. В Европа крадците и рекетьорите са в затворите! 8. В Европа Закона се прилага от съда , а не се търси вратичка за да се заобиколи! 9. В Европа няма Груювци които имат власт! 10. В Европейските парламенти няма боядисани демократи с комунистически мироглед!

Крадците по блоковете са основно служителите на топлофикациите съставящи фалшиви фактури за принудителна подажба на загуби на граждани, които нямат договори с топлофикациите и не ползват услуги от тях!!! Крадците в блоковете са и тези служители на топлофикациите които отчитат манипулираните топломери с умишлено блокирани датчици за температура!!! Крадците в блоковете са и тези служители на държавни организации издали лицензи за използване на манипулирани топломери!!! Крадците в блоковете са и тези граждани които ползват услуги от топлофикациите без да са сключили писмени договори с ясни правила и се крият зад гърба на бандитите от топлофикация заради удобството част от сметката им да се заплаща от съседите им които не ползват услуги от топлофикациите!!! Крадците в блоковете са и онези съдии които издават осъдителни присъди на граждани които нямат договори и не ползват услуги от топлофикациите!!! Крадците в блоковете са и тези депутати които променят умишлено закони с цел узаконяване на грабежа!!! Крадците в блоковете са и всички служители на ДКЕВР узаконяващи наредбите по които работят топлофикациите!!! Крадците в блоковете са и всички служители на прокуратурата които за 20 години не са се самосезирали за този пладнешки грабеж!!! ...............няма смисъл да продължавам и да гласувам на избори за престъпници които са ни поробили с цел грабеж!!!

как да отпадне таксата за сградната инсталация ами нали шиляшки едно време за това я измисли да се събират сигурни приходи не за друго - мамка му и на него и на бате боко и на фандъчкова всичките в казана и отгоре с ятагана

фалит за социалистическата топлофикация-мами лъже краде.спрете да им плащате пък и къквито високи сметки искат да ни пращат.