Коментари - България в пожари, искаме международна помощ | dnes.dir.bg
назад

България в пожари, искаме международна помощ

Повече от денонощие бушуват огнени стихии в Старозагорско и Хасковско. Общо 48 пожара вилнея в страната, сочат данните на МВР. България поиска международна помощ за потушаването на огнения ад, обхванал страната.

Обратно в новината

Коментари - България в пожари, искаме международна помощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ ПАЛЕТЕ ГОРИТЕ!!!Вие не сте хора-ИЗРОДИ!!!Та нали този въздух дишат вашите деца и внуци!!!Децата ни са в стрес от пожарите в Сакар планина-2000 год.-АДА В ГЛАВАН!!!Сега пак е близо до селото.

България гори! Да гори и във физическия и в политическия смисъл. Това управление ни вкара направо в катранения казан на ада! А мафията само поддържа огъня. Глупаците ги избраха,а тия които се правят на много умни и не гласуваха,сега нека да псуват.

nadiavamse gospod she ni pomaga

ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА И ДА НАМЕРИ КОЙ ЗАПАЛИ ГОРАТА, ЯСНО Е ЧЕ Е УМИШЛЕН ПАЛЕЖ.

пожарите не са от селските стопани ,те не палят вече стърнища, износа на обгоряла дървесина одавна е забранен, нима и в Гърция ,палят стърнища и изнасят дървесина, ЕС запали пожарите ---като няма наводнения ,ще вземем помощи за пожари --хайде да спре помоща в кеш от ЕС и да видите как и пожарите в Гърция ще изгаснат...пожарите ,ще потуши армията, доброволци ,Русия ,дъжд след молебен /случвало се е/ ...парите при ......извънземните ( това обяснява уволнението на кадърни пожарникари-да не би да загасят огъня, защо няма обезопасително разоряване на стърнищата и т. н. пожарите ще загаснат когато извънземните вземат парите от ЕС точка. )

Пожрът на Аязмото беше умишлен. Ясно се виждаше от южната част на града, че е запален от 3 страни едновременно.

Износът на обгоряла дървесина се забрани по предложение на Долорес Арсенова - след Костов;)

При Костов пожарите спряха, когато забраниха износа на обгорялата дървесина. Сега явно пак се е отприщил вноса, защото вече няма никакъв контрол. Други причини за умишлени палежи са почистването на стърнищата, откриване на терени за пасища, изваждане от Натура 2000, прочистване на терен за строеж. Сега ханъмата Емел Етем има център за сателитно наблюдение и би трябвало да може да се установи откъде са почнали пожарите. Съответно и кой е вероятният подпалвач. Палене на гори може да се спре със закон, който казва, че материалът от изгорялата гора се прибира от държавното ледничейство, а теренът трябва да се залеси незабавно или да се възстанови в първоначалния си вид ако е песище или земеделска земя и да не може да се ползва в продължение на 50 години за каквото и да е друго освен за оригиналното предназначение. И въобще трябва да се възстанови старият режим на ползване на горите. В гората да сече само горския. Дървесината да се продава от горското. Който бъде заловен с дърва, брадви, резачки, каруци, камиони в гората да се застрелва на място. Без да се интересуват от етнически произход и човешки права. Собственицит на гори трябва да имат застраховки, които да покриват нашите разходи за гасенето на техните гори и за залесяването след пожар.

nadiavamse 4e gospod she donese duzd za da svershi pojarite

Какви са тия пожарникари и каква международна помощ искат. До кога ще и искаме международна помощ за щяло и нещяло. Това им е работата вместо да искат международна помощ да се хванат да поработят малко. Ако трябват средства да искат от министерството за бедствия и аварии ако им трябват хора да съберат доброволци. Какво са ревнали. Нито е по-топло от други години нито нищо от каде никнат тия пожари и наистина ли са повече от обикновенно. Защо? Някой има работа за вършене.

определено е умишлено

Решението на проблема е просто. Трябва да се въведе планово изсичане на горите и да се задължи всеки, който се облагодетелства от дървения материал да засади или заплати разходите за засаждане на същия по размер масив (ако не и по голям) с нови насаждения. Съответно определените за изсичане масиви трябва да се дават на отворен и прозрачен търг на дърводобиващи предприятия. Така ще се намалят пожарите ще се увеличат приходите в бюджета и приходите за частния сектор от износ на дървен материал. Въпроса е правилата да се изготвят от неутрални специалисти.

Да арестуват, това си е криминално престъпление. Непрекъснато дишаме отровен дим заради всеки идиот, който реши да си хвърля боклуците и незнайно защо ги ПАЛИ, та целия квартал да се души в отрови. Явно произволното палене на огън е присъщо на страните от третия свят...

Да арестуват, това си е криминално престъпление. Непрекъснато дишаме отровен дим заради всеки идиот, който реши да си хвърля боклуците и незнайно защо ги ПАЛИ, та целия квартал да се души в отрови. Явно произволното палене на огън е присъщо на страните от третия свят...

По времето на Костов също имаше пожари, че и по-големи и от тези.Много ти е къса паметта.

Сто процента сьм сигурен че Иван Костов го е запалил този пожар за да си разчисти терен за строеж на ваканционно селище,чух го в парламента да си шушука с Е.Михаилова.Хора изборите наближават.Да си изберем за кмет един истински демократ,а не този клоун Б.Борисов или още по лошо некой комунист.

Напълно подкрепям Векил. Положението в Добруджа е трагично. Става както е в Кърджали. Разберат ли те, че си българин и изкачат глутница турци и цигани и започват да те плюят и да ти правят мръсно. Но не само в Добруджа, а скоро и в цялата страна българите ще бъдат най-неоправданите и ще дойде време когато в собствената ни държава ще крием, че сме българи и българин ще бъде мръсна дума

Пожарите от Тополовградско,Старо и Харманлийско са наблизо до мястото където живея. Гледам дима и си спомням, как преди три -четери години горяха боровите масиви в Сакар планина. Беше страшно, помагаха пожарникари и военни от близките райони и най странното беше,че пожара е бил тръгнап от запалени стърнища от селендури.Кой селянин би подпалил ,като се знае,че може да се подпали наоколо,може би все пак има единици. А КАТО МИНА ОГНЕНИЯТ АД,знаете ли какво стана-ПАЗЕХА ИЗГОРЕЛИТЕ БОРОВЕ,не даваха на хората дори да събират клоните/така си изгниха/,защото след известно време започна да се извозва за дърводелски предприятия /пак на мой човек/.А в тъмното след модерна лека кола с ряз фучяха Камази.Извода е-все още има борова гора,и мафий под чадър.Така,че помислете кой пали .Почти всички пожари са умишлени-не може да се запали гора от три места,едновременно това видях с очите си .

Не те знам дали си от мъжки или женски пол, но май не си много запознат с истинското положение. Знаеш ли, че в БЪЛГАРСКИТЕ горски стопанства вече е много трудно да си вземеш какъвто и да е дървен материал ако не си агълар? Знаеш ли,че се сече без конкурси, а само с писма-назначения от МЗГ? Преди да плюеш хората за изказванията им проучвай, а и ако не ти оттърва национализма и патриотизма-границат с южната ни съседка е отворена, мисля че никой не те държи на въже тук.

преди малко по новините излъчиха репортаж за палежите. мнението на специалистита е че някой умишлено пали за да си разчиства терен ....

Ами викайте баш пожарникара бе. Той в София гаси де що види. Духа и плюе и всяка плюнка пожар гони. Аферим на таквиз герой. Страшно става само, когато водата дойде. В миша дупка се покрива.

Ти пък с твоите глупави разсъждения си само от вас до същата тази гора и обратно. Писна ми от такива като теб, смотан националист! И какво общо има изсичането на горите с турците, че не виждаш ли, че турци и българи заедно управляват, ти си тръгнал да критикуваш само ДПС.

ami pak sa vinovni tupite selenduri ot DPS

Не е заради дървесината! Овчаритепалят. След дъжд да поникне нова трева. Миналата година огъня стигна до 10 м. до дървената ми виличка.Естествено виновни няма.Други изгоряха. Правят го при силен вятър .

Ще... поредното дрън дрън, а да видиме кой ше арестуват...

И аз всяка година се чудя как е възможно подобно безнаказано унищожаване на природата, каквото е паленето на стърнищата из Южна България. Когато пътувам, виждам хиляди декари изпепелена земя и е ясно, че не е трудно да се досети местната власт кой пали и унищожава. Отново актуален пример за тоталното беззаконие и пълното екологично безхаберие из татковината.

Трагично е положение и в Добруджа. Там дървената мафия подкрепяна от Доган сече на поразия. Идете да видите хубавата местностКаракуз на какво е заприличала. Сече се и се изнася безнаказано. А там може да има ученически лагери, защото през лятото е прохладно и приятно. Нали там турци управляват, а ако има българин управник то той си затваря очите, защото... няма правителство, няма държавност. Ако имаше нямаше да е така. Някога Аспарух е поставил основите на българската държавност в Добруджа идете да видите-сега там управляват само турци и след някоя година вече цялата власт ще бъде в техни ръце, а българите ще им работят. Турция превзема тихо и мълков България. А управницитени спят и то дълбок, много дълбок сън.Включително и президенството. сегашните селища с ханските имена, Тервел, Безмер, Кубрат, Исперих/Аспарух/, ще бъдат отдавнашен спомен, че някога са били български селища. Защото турците имат пари и купуват българските къщи, дори и не питат за цената.

Aman ot idioti,be!Az sym ot sysedna obshtina i sym napylno siguren,che nqkoi proshlqk si e zapalil styrnishteto!!!100%! za upravata ne mi se govori,prosti sa kato gybena chorba!

Вярно е че пожарът бушува в Тополовград, от обяд и не е овлядян. Незная какво са очаквали управата на общината, но да оставиш огнената стигия да влезе в града това е престъпление. Къде беше вчера г-н кмета, та не можа да отреагира адекватно на ситуацията, а се появи в 18,30часа, разкарвайки го с джипа на Горско стопанство,като ПАША, което отговаря изцяло на името му -Пашов. Ако не беше се самоорганизирало населението, новините днес щяха да са трагични. Имайте предвид, че на метри е спрян огъня от бенциностанции и газ станции, които в района са 3 на брой. Сега вие си направете извода за управлението в Тополовградска община.

Никой не казва за тъпите СЕЛЯНИ, дето си палят стърнищата, щото после лесно се оре. После се оправдават с хвърлени цигари, но защо това се случва винаги когато нивата е ожъната?!

Заглавието на статията е объркана. Трябва да бъде следното: Държавната мафия си подготвя дървесина за износ, че и трябват парички за почивката през август.

Докога тези гопода ще палят стърнищата и ще причиняват пожари безнаказано.На тези жеги оправдано ли е въобще да се пали огън? Изнесоха дървеният материал за жълти стотинки продажна държава ,но какво ли винаги задника ни е бил надупен за чуждото.

Napalno podkrepqm jitelqt ot SAKAR.Az bqh tam.Nikoga nqma da zabravq ujasa.Be6e AD POD NEBETO!

napalho podkrepqm jitelqt ot SAKAR.Az bqh tam.Be6e AD POD NEBETO.

napalho podkrepqm jitelqt ot SAKAR.Az bqh tam.Be6e AD POD NEBETO.

napalho podkrepqm jitelqt ot SAKAR.Az bqh tam.Be6e AD POD NEBETO.

v BG kakto vinagi vseki znae mnogo