Глобиха собственик на куче, удушило котка

С 400 лева е глобен собственик на куче, което удушило домашна котка. Това съобщи шефът на Общински инспекторат Владо Илиев

Обратно в новината

Коментари - Глобиха собственик на куче, удушило котка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо кучето не е убито? Трябва да разкъса дете ли?

Глобиха куче, чийто собственик удушил котка!!! Каквато и простотия да стане в България ракията поскъпва!!!

Котката с каишка ли е била? Всички домашни любимци да бъдат водени с каишки извън дома ! Равенство пред закона на кучета и котки ! Ако стопанина си е държал котката на каишка тя е нямало да бъде удушена! Нали кучето не е нахлуло в дома на котката с взлом да я души !?!?!? Котката е била без каишка и е нападнала кучето и го е одраскала и то горкото само се е защитавало.

....Правилно! Аз така си разхождам зетя.

Така трябва !!! След това да ходи да обяснява, че то е домашно и добро куче и затова го извежда без каишка и намордник . Жалко за котката !!!

Тоя народ лудна!!

А защо не направи инспектората проверка на броя на кучетата в кв. Плослав и Коматево, където всяка къща има куче и колко от тях са регистрирани и плащат такса? Защо не провери къде и кога се разхождат, защото стопаните им и пускат дори в училищните дворове и дори по време на обучение на децата. А за вечер в тъмните часове да не говорим. Защо трябва да чакат сигнал????

В Коматево е ужас, звънях скоро на Екоравновесие и нищо. Навъдили са се доста кучета, има рапони, които ги хранят и сега лятото, като се отворят прозорците няма да има спане. Човек можек да вземе душ, но калта под ноктите остава...

Трябва да му дадат награда ,защото е унищожило едно гнездо на бълхи.

Да, чудесно просто. По-малко бълхи, повече кучешки тении, бяс и зъби на глава на населението за прехризване на крака, гърла и прочее! Ти не си у ред!

то ако беше удушило човек - нямаше да се глоби собственика.А уличните псета - за тях кого ще глобяват. хората затриваме - развъждаме кучета, котки. Да те се страх да си пуснеш детето на улицата.

Разгеле, май ще успеем да станем нормална държава.

Видях една котка как уби един плъх. Трябва ли да глобим котката?

Ами ако плъха е бил нечии домашен любимец, имаш право. Обаче не знам за случай стопанин да е насъскал котката си срещу домашния плъх на някой ей така за развлечение както правят проклетите кучелюбци! Плюс това, това вече е природа - плъха е вредител и е логично котката да го убие, както и за да се нахрани. Аз не знам в природата котката да е вредител, както и куче (или вълк, добре, по-"природно" е) да убие котка за да я яде. В природата никой не убива за кеф, а за оцеляване и си има закони и ред - макар и неписани, честно казано човека може на много неща да се научи.. животните са по-добре от хората, тъжно но факт...

Евалла Владко!!!!!!!!!къде беше да инспектираш мястото дето убиха момичето,ма ти сигурно от служебната кола не слизаш?????ДЕЦА убиват бе ей борсук,ти за кучета и котки се грижиш!!!!!!!!!!А преди да почнат да врещят "четери лапи"-имам 5 котки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е що минус,и ти ли си на хранилка при"лапите"!!!!!!!!!!!!!

Ясно от тях си-коткоман!!!!!!!!!!!!!!

А котките кой ги следи.

Котките не тряба никой да ги следи! Природно са много по-възпитани от кучетата, както и не се поддават толкова лесно на това самия собственик да ги довъзпитава с настървеност и насъскване. Защо ли не съм чела досега за човек нахапан (изподран) до смърт от котка, или за котка удушила куче? Една средностатистическа бездомна котка е много по-безопасна - както с поведение, така и с болести - от сигурно 60-70% от даже добре гледани домашни кучета. Както и кога за последен път си видял котка да се изсере или изпика до пейката, дървото или ъгъл на сграда, където минават хора и майки с деца и т.н. и особено по градинките?

Очевидно си фанатизиран/а на тема котки и едва ли ще проумееш това, което ще напиша, но въпреки това да те светна - котките са не по-малко опасни от кучетата по отношение на пренасяните от тях болести. Изхождат се в пясъчниците, където играят децата и ги заразяват с токсоплазмоза (котешка тения) и глисти. Имат гъбички, които лесно се прихващат от човека и се лекуват много трудно, пренасят краста, при близане или одраскване предават фелиноза - много кофти инфекциозно заболяване и още куп други неща. Ограмоти се малко! Котките не са безобидни. Нито домашните и още по-малко уличните. Аман от лицемерна грижовност към уличните котки!

Ама изобщо не си прав! Котката е доста по-глупаво животно от кучето - умилква ти се, ако е гладно, но е своенравно и непредсказуемо същество, трудно се поддава на дресиране - при домашни условия практически никак. Котките са по принцип по-опасни за природата, защото ловуват и убиват птици и по-малки от тях животни дори и да не са гладни - УБИВАТ ЗА УДОВОЛСТВИЕ, запомни това, глупако! Вероятно затова и кучетата не ги понасят. В някои държави котките се преследват, защото направо унищожават цели видове птици!!! Виж: "Домашните котки - враг номер едно на дивата природа в Нова Зеландия?"