Данъчните хванаха в нарушение цветари

Данъчни инспектори хванаха в нарушение осем търговци на цветя на борсата "Димитър Петков" в петък, съобщиха от НАП.

Обратно в новината

Коментари - Данъчните хванаха в нарушение цветари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Две цветарки, облечени с бронежилетки, успели да се изплъзнат, търсят ги и по граничните пунктове (с печалбата) :)

Аз се чудех от къде бил дефицитът в държавния бюджет, а то цветарките били виновни. Смърт!

Голямя акция -голяма работа.Продавачите на цветя стоят по цял ден на студа-за да изкарат някой лев за да имат какво да ядат.Къде са инспекторите към големи акули от КТБ-нали щеше да има международно разледване за милионите ,изнесени от страната.Няма ,защото всички управляващи са вътре.

Тези дето продават вън на студа трябва да се махнат. Те не палщат никакви данъци и унищожават тези който имат магазини, касови апарати и т.н. п.п Това е проблем в нашата държава, а не тези големите кой колко е взел те ще си откраднат парите по един или друг начи, но унищожаването на цели отрасли от бизнеса с мургави събратя продаващи нещо на улицата срещу наем от 15 лв. на общината е фатално за всички.

баси кретените ни гонят големите риби ами ловят цаца! Идиоти! Мафиоти, осъдени рецидиви, убийци се разхождат на свобода тръгнали да се занимават в пенсионерките по сокаците! Шибъняци!

търговци си имат лоби в парламента. Съответно никой не ги търси за "данъци". Законите са направени така, че ей такива дребни риби обират пишкира. Какво ще кажете за обявените фирми в несъстоятелност със задължения над 1 млн. лева , които не разпродавате въпреки налично имущество и чакате да мине едната година и държавата да си остане със задължението, а фирмата чиста като сълза към следваща регистрация?! И какво ви пречи да промените законите така, че при обявена несъстоятелност не можете да откривате фирма в близките 5 години?! с което ще предпазите бюджета от нови откраднати 1 млн. лева?! НАП да изнесе данни за загубите на бюджета от подобни фирми - 7 млн. лева са загуби само на един крупен търговец, който си го къткате, слагате си му чадърче и натискате редовите служители да си затварят очите. В БГ данъчният контрол е съвсем избирателен, в крайна сметка се извършва дискриминация над малките в името на големите търговци. Това е истината!!!

За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.

Господа данъчни тези нарушения не са от вчера и са във всяко направление и населено място. Само че Вие предпочитате да си седите на бюрата. И защо е това обявяване. Това е ежедневната Ви работа. Иначе казвате - подгответе се за проверки, защото сме решили някой ден да поработим. Контрола трябва да е непрекъснат и внезапен, а не от време на време.

Олекна ни!Най после икономиката ни ще процъфти!

Днес купих два букета от Г.Кирков е този за 20 си струва, но този аз 10 не. Като се загледах после те половината листа изпорязани, целофана лепен и никаква бележка. А продавачката на букета от 20 веднага ми я даде, е как няма да се върна пак.

евала на данъчните!а какво стана с палатите ,оградени с дувари по над два метра!Там май не ви стиска а и не ви изпращат!

БРАВО ТЕЗИ ИСТИТУЦИИ СЕ РАЗРАБОТИХА НАЍ ПОСЛЕ...

и много цветя за за данъчните стратези

а мен ще ми хванат шлифера

свит от сртах чадъра......

Ред е на "труженичките"...

Ало НАП първо хванете едрото, то дребното си е все така бедно, даже да скрие лев два.Ама така е по-лесно и се отчитат работни часове.

Смешни са резултатите от проверката, които се съобщават в пресата и медийте... На борсата за цветя може би са осем магазините, които дават касови бележки за закупени цветя...а на самата борса на Дим.Петков има над 100 продавача сутрин от 6,00 ч. до 8,00 ч...до този час те вече са си направили оборота и си тръгват...до другата сутрин...Ако поискате фактура пък за закупената стока-такава просто няма...или ще ви кажат да си закупите стока от друго място... Не зная защо от общините си затварят очите на празници като 14 февруари и 8 март за търговците на цветя, които продават на масички по спирки, улички и пазари, където същите продават стоката без касови апарати и т.н., а най-комичното е, че самите общини издават на някои от тях разрешителните... По този начин ли трябва да се стимулира незаконната търговия...? Трябва ли хората, които имат магазини за цветя, и които си плащат данъците, осигуровките и всичко останало, свързано със законна дейност да бъдат ощетявани от конкуренция/неконтролируема/ в дните, когато приходите в държавата могат да бъдат най-голями... На практика се оказва, че държавните служители в общините легализират незаконната търговия, чрез издаване на разрешителни, за да изкарат някакви смешни суми от тротоарно право, а в същото време същите тези търговци няма да платят нищо в държавната хазна във вид на данъци... За търговците на едро на цветя нищо не се казва...защото те се смятат за "недосегаеми"... По същата схема се продават и цигарите, но това вече се случва ежедневно...

Проверете зъболекарите,наскоро си правих зъби-800 лева ми струваше,но без касови бележки,ако ще се въвеждат проверки правете на големите доходи.Да не говоря за нотариусите и адвокатите.Там търсете .

Е, 800 лева за зъби голяма сума ли е? Бих казал, че тънко си минала.

така браво.такива са печатнизи са пари. ние мислим че малко искарват, но те не плащат данази.каде дават така *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Митничари, политици, наркобарони, цигански мафиоти "барони" и т.н. няма кой да ги провери, нали така?!

кво ше ми проверяват, бе умник! що не проверят тия дето са взели кредити от КТБ, а? - МИЛИАРДИ!!! ше проверяват цветарите и митничарите и милиционерите! ше ги фанат за шлиферите, защото нямат нищо! парсата се обира от шефовете-мафиоти и с нея се купуват хотели с кредити от банки -уж! ето това е схемата, ама нема кой да я разследва, защото милиционерите и данъчните са оставени на 20 лв. рушвети и могат да излетят от работа на секундата - и затова СЛУШАТ шефа-мафиот!! КАПИШ???

Айде нема нужда! Ще ви проверяват, и още как! От всеки 20 лева 5 са за теб, какво ми говориш скамо за начални;ите си - не мисли, че те са по-виномни от теб! Защото никой от тях не "проси" на пункта, или както му викате вие - "фронта", вие я вършите тая черна работа, но се отчитате, вашите началници също нагоре се отчитат, щото иначе и те ще изхвърчат, ако не се отчетат на правилните хора/партии, които са ги е назначили на тези възлови места. Та, ако ти не вземеш от мен на браздата, защото и аз не искам да ти дам - ще излетиш, но с теб и шефа ти, щото ти не си му се отчел, той не се еотчел нагоре и т.н. И другите като мен спрат да дават - така може и да се прекрати това непрекъснато изнудване на хората... А и не забравяй как се бяхте нахвърляли всички на скъпите мерджани, баварци и аудита, златните ланци, вили, любовници и т.н. И в един момент, заради някаква вътрешна проверка, изведнъж всички се качихте на жигули и трабанти едва ли не, свалихте ланците, спряхте нон-стоп запоите... И дори ти лично да си най-честния, най-некорумпирания и т.н. митничар и да не си направил нито едно от гореизброените неща, то мнозинството твои колети направо се наср.ха... Така, че сега заради тях ще страдаш и ти... Апропор, като е толкова лошо в митницата, защо за 1 място кандидатстват по 250-300 човека? А защо място се освобождава само като титуляра умре? А защо ти си още там?

Тръгнали по цветари бръснари тъпанжии по улиците да хващате,големите нарушители,ще управите държавата

а едрите риби-нарушители кога? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ало, данъчните, отидете на Женския пазар и проверявайте индобългарите за контрабандни цигари ! Знам, че може да се правите на бабаити пред цветари и мартеничари.

ходят на женският пазар само за да си купят цигари.и полицаите също.

Дълго ли са ги гонили или са ги пресрещнали.. ;)

Частните зъболекарски кабинети, рехабилитационни центрове, малки частни клиники и тн. са печатници за пари - никъде не се издават касови беежки.....

частните уроци по английски и други чужди езици? никой не издава касови бележки-джоб пара.

Търговците на дребно в момента едва свързват двата края и ми е чудно НАП до тях ли опря? Не визирам само цветарите. Защо не правят проверки на големите фирми, където стават големите далавери?

а зъболекари погвали ли са?