Искат 1,30 лв./км минимална тарифа за такситата

Тасиметрофи фирми в София са против определянето на минимални тарифи за возене. Има предложение тe да бъдат 1,30 лева през деня и 1,60 лв./км през нощта.

Обратно в новината

Коментари - Искат 1,30 лв./км минимална тарифа за такситата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

разходите за движение в София са под 10 стотинки на километър (10 лева за 100 км) с метан ! лев и тридесет !? КО ?? НЬЕ !!! много нелегални таксита ще се навъдят ...

Крайно време е да се въведе контрол в тази професия. Например назначаваш шофьор с криминално минало и ти отнемат лиценза. Има помпи пак ти отнемат лиценза. Караш пиян пак ти отнемат лиценза. Докато не се санкционират собствениците на транспортни фирми шофьорите, ще са такива. Иначе много лесно се бяга от отговорност " ама ние не знаехме ", ми да сте знаели нали това ви е бизнеса! цените ще са такива, каквито пазара определи. Като не Ви харесва, фалираш и се преквалифицираш, ама може ли да работи нещо шофьор - "то не е да седиш по цял ден и да четеш вестници".

Не стига, че при сегашните тарифи ни "помпат" здраво, при 1,30 плюс "помпа" вече е прекалено. Като гледам на тези тарифи колко много таксита има, значи не е зле. Сами ще се возят щом искат.

Направете тарифата ако искате и 2.50 и си се возете сами.

А дали бакшиша ще плаща обезщетение за миризмата която замества дезодоранта.Има такива които не се къпят със седмици.Ако ме вози с ролс ройс ще плащам по 1.30 на километър и в цената има и кетъринг.За раздрънката дачия или друго самоходно устройство и сегашните цени са високи.В повечето таксита мирише на пор и отношението на бакшиша е като че ли съм му дашъл неканен на гости.Да не би да са завършили в Кембридж шофьорски курсове.

Такситата да станат на 43 години, да се забрани на шофьорите да се къпят, задължително пушене в колата, чалга до дупка, оборудване тип "помпа" да се заплаща индивидуално от клиента при всяко сядане в таксито , да се въведе официално термин за ресто в българското законодателство, наречено " ми нямам дребни", да се забрани превоз на клиенти на по-малко от 500 км. (поръчката да е и в двете посоки). Така мутрите-собственици ще хилядат , а шоферите ще рахатясат. Простаци нещастни.

разходите за движение в София са под 10 лева за 100 км с метан ! лев и тридесет !? КО ?? НЬЕ !!! много нелегални таксита ще се навъдят ...

Живеем в свободна пазарна държава - цените са свободни, комунизма си отиде преди 25 години - какви минимални, какви максимални цени - пазара определя цената.

Прочети първо малко книжки за пазарната икономика и регулациите. Глупости можеш да плещиш по всяко време. Неолиберален галфон

Той(пазара),вече е определил цената като гледам как висят по цял ден на стоянките,и при сегашните цени. А иначе всеки може да си иска всичко.

А, ако искат да фалират, да го направят! Не знам кой ще е тоя луд да ползва такси при тия цени.

Работата намирисва на картел! Преди седмица таксиджиите в Пловдив искаха също повишаване на цените и ставките им се въртяха около тези суми. Въпрос на време беше и софийските фирми да тръгнат да си "търсят правата" на гърба на гражданите!

Kalin

За мен лично има нещо сбъркано в цялата тая работа.Да определиш максимална тарифа иди доди но все пак го разбирам но да се бориш за минимална.....е нещо болнаво.Кого защитават тия?Таксиметровите обирджии или потребителите?Все си мислех че би трябвало да са вторите ама явно съм в грешка.

То кое ли е нормално при нас? Парното го плащаш без да имаш договор, фактура и даже без да го ползваш, банките ги фалират играчите, а от данъците да се възстановяват, депутатите вместо в затвор, в парламент, да продължавам ли ?

Аз съм за! Така такситата ще станат по-малко, защото ще намалеят клиентите им при тези цени. Като резултат - по-малък трафик!

А бе бакшиши малоумни,газта е на 1,14,метана още по тънко,безнина и нафтата паднаха с по 20ст на литър от лятото насам,какви по-високи тарифи искате,като трябва цените да падат,нали рИвете като вдигнат нафтата с 1ст на литър.

Ха ха 1,60 лв за км . . . За такси или за хеликоптери говорим. Тракаща от всякъде кошница на 10 години с миризлив тъмнозелен набил чалгата на макс и 25 лв от летището до центъра. Мерси. Половината викам да ми се върнат като вредни!

Тъкмо жълтите малумници по пътя ще намалеят драстично. Ако може и още да вдигнат цената, моля!

А В ПАРИЖ И БЕРЛИН И ЦЯЛА ЕВРОПА МОЖЕ АМА ТУКА НЕ МОЖЕ А Я КАЖИ ТИ БЕ ЛЬОЛЬО НА ТИЯ 59 СТ НА КМ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ПЛАЩАШ ЛИ А .... ЧЕ КАТО МАХНЕМ ДАНЪЦИТЕ И ОСИГУРОВКИТЕ ОТ ТЯХ ИЗЛИЗА ЧЕ РАБОТИШ БЕЗ ПАРИ ТА ДАЖЕ И ВРЪЩАШ НА КЛИЕНТА А АЛООООО НАП КЪДЕ СТЕ

Така Отиваш в Гугъл и пишеш "такси берлин" - и гледаш изображенията. После пишеш "такси софия" и пак гледаш. Открий разликите . . . и това само на външен вид. За особеностите на БГ такси драйвър няма да се обясняваме!

да де, това е работа на нап, не на общината! да не мислиш че ако сложат този минимум, бакшишите ще се затичат да си плащат данъците?! българия, андрешко...

В Париж и Берлин имаш ясна фиксирана цена на услугата. Знаеш още преди да се качиш, колко точно ще ти струва. В Германия дори няма възраст за таксиметровия автомобил - просто има истинска инспекция, на която се проверява реално дали тази кола става за превоз на пътници

Ма какви такси, какви пет лева. Те самите таксита - коли не приличат на нищо. Да те е гнус да се качиш, а пък да не говорим за таксиджиите, те са самия ужас /някои/. То цигани ли не щеш, то неизмити ли не щеш, мръсни, миришещи, няма климатик , не се отварят прозорците, особено на .задните врати. Моля ви, какви са тия безумни цени. Ще спрем да се качваме на таксита и ще им замре работата. Това е.

Ама още ли ги подкрепяте чрез парите си? Аз спрях !

А бухалка не искат ли тия мангусти?

1.30 за тази смрад, наречена такси? Май някой иска рязко да забогатее без да дава нещо качествено насреща. типично бг стил на правене на бизнес

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ СА ТОВА,ЧЕ неговите коли возели най-евтино!!! По ценоразпис на стикерите може и да е така но в действителност крайната цена на всяко едно такси в София е винаги над 1лв.

аз съм инвалид със 182 лв. пенсия. Таксито за мен не е лукс, а единствено средство за придвижване при необходимост. Кокви са тия ненормални минимални цени от некомпетентни алчни общинари

Ползвам само една компания, защото не ме вълнува само цената. Не искам да се возя на 15-годишни бараки, дори и на по-ниски цени.

По същата логика да гласуват минимални цени на хляба - 2.50 лв. Ако не ви харесва, яжте пасти!

Минимална цена за такситата? А защо не и минимална цена за хляба, месото, бензина и т.н.?! В тази държава си има закони и ако някой прави дъмпинг да си носи последствията. Но да има фиксирани минимални цени е безумие!

тъкмо ще ми повозят дедовия

Може и 2.30лв. ама да няма шофьори мангали и мърльовци като тези на "Солунска" и "Витошка" на стоянката.

Кой влиза в тея кенефи, вътре бахти коптора ;))