Боян Радев дари нов античен паметник на НИМ

Спортистът и колекционер Боян Радев дарява един от най-ценните си паметници от античната част на своята колекция на Националния исторически музей (НИМ)

Обратно в новината

Коментари - Боян Радев дари нов античен паметник на НИМ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОТ КЪДЕ СА БОЯНЕ КАЖИ ЗА КАРТИНИТЕ НА ЗЛАТЮ БОЯДЖИВ,ЗНАЕШ КАК БОРЧЕТАТА ТИ ГИ НОСЕХА В КЪЩИ.ЗАЩО В ИТАЛИЯ НЕ ТИ РАЗРЕШИХА ДА ПРАВИШ ИЗЛОЖБА ЗАЩОТО ЖАБАРИТЕ ЗНАЕХА ЧЕ ВСИЧКО Е КРАДЕНО.НО ТУК НЯМАМЕ ДЪРЖАВА ЗАТУИ МЛАДИТЕ ХОРА НАПУСКАТ БГ ОТ ТАКИВА МУТРИ КАТО ТЕБ СНЕДОКАЗАНИ ПАРИ И ЦЕННОСТИ ОТ КРАДНАТИ ОТ ДЪРЖАВАТА НИ ДАРИЛ СМЕШНО Е ДАЖЕ ТЪЖНО И ТО МНОГО .

ОТ КЪДЕ СА БОЯНЕ КАЖИ ЗА КАРТИНИТЕ НА ЗЛАТЮ БОЯДЖИВ,ЗНАЕШ КАК БОРЧЕТАТА ТИ ГИ НОСЕХА В КЪЩИ.ЗАЩО В ИТАЛИЯ НЕ ТИ РАЗРЕШИХА ДА ПРАВИШ ИЗЛОЖБА ЗАЩОТО ЖАБАРИТЕ ЗНАЕХА ЧЕ ВСИЧКО Е КРАДЕНО.НО ТУК НЯМАМЕ ДЪРЖАВА ЗАТУИ МЛАДИТЕ ХОРА НАПУСКАТ БГ ОТ ТАКИВА МУТРИ КАТО ТЕБ СНЕДОКАЗАНИ ПАРИ И ЦЕННОСТИ ОТ КРАДНАТИ ОТ ДЪРЖАВАТА НИ ДАРИЛ СМЕШНО Е ДАЖЕ ТЪЖНО И ТО МНОГО .

Предлагам да му се даде званието "професор"(като на "професорите" Иван Славков и Хачо Бояджиев),а в централния затвор да му се запази килия с надпис"Проф.Боян Радев".

Вежди ли го е правил.... или е отмъкнат от някъде?

Какво обсъждате селянин от Мошино, натоварен със задача от ДС през 70-те и 80-те да инвестира предоставен му от държавата ресурс в изкуство?

селянинът е от кладница, не от мошино!!фамилията му е от там!!

може ли боб да стане на кафе? може, щом от каскет българите правят корона

Престанете да величаете тази отявлена мутра.

Abe kak puk edin ne se nameri da pishe nesto polojitelno za ISTINSKIYAT KRUSTNIK NA CIK I VIS. Toi moje i da razbira malko ot izkustvo, ama kolko dushichki e izgoryal . Otvratitelna SVINYA . !

Ами, който има нужда от индулгенции...

Незнам защо този не е в затвора ами се прави на дарител. Помня го още като ''правеше глаадна стачка '' и се беше скрил в хотел ''Олимп '' в Тетевен . Там се тъпчеше с изискани риби, пиеше коняк и отскачаше до София да дава интервюта как стачкува гладувайки.

Боян ,дарява това което не му трябва...що не дари уиски,и картини на Майстора?

КРАДЦИТЕ ВИНАГИ СА ТАКА.... ДА ИМАШЕ ОЩЕ ЕДНА ГРАДУШКА, ЧЕ ДА ВКАРАМ ОЩЕ КОЛИ.... КРАСАВИЦИТЕ В КЪЩИ ПРИ МЪЖЕТЕ СИ, НИЕ СМЕ ГРОЗНИ, ПЪЛНИ И ПРОСТИ....

най-нов ще дари утре, като изсъхне лепилото ......

Тоя си е за съд, не за дарения. Сътрудник на ДС, кредитен милионер, иманяр - и помеждудругото - олимпийски шампион :Д

Ако Боян Радев не е пра-пра- пра....внук на споменатия римски легионер, да докаже произхода на паметника. Все пак законът е за всички.

Ще си позволя да цитирам един от скритите коментари. ""Дарил" ( нерегистриран ) 02.08.2014 10:59 *Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име Дарява се нещо, което е твоя собственост, придобита със законно извършвана дейност. Колекцията на БР от антични предмети е придобита чрез незаконна дейност, която се наказва от закона. Така, че сменете името на публикацията на "Боян Радев връща незаконно придобити ценности на НИМ", а съответните органи за се самосезират и задействат. Престанете да величаете престъпниците и да изкривявате ценносната система на българите."

БОРЕЦ РАЗБИРА ОТ ИЗКУСТВО КОЛКОТО СВИНЯ ОТ КЛАДЕНЧОВА ВОДА. БИВШЕ ЧЕНГЕ КРАДЕ ОТ ФРАНЦИЯ КАРТИНИ.

А колко е подобни е разпродал на черно?

От каскет корона и от борец мецанат

Простакът си остава простак дори и с пура в устата, с чаша коняк в ръката и с "интелектуално" шалче на врата. БР е първообразът на сегашните рекетьори и мутри! Защо никой не се интересува как е придобил "колекцията" си.

А ти ще се спукаш от яд изглежда. Номенклатура. Това е положението.

Поздравления на един голям спортист, човек, българин! Всички отправили упреци, нека се поучат как един не образован, преследва мечтата си и дарява! Колко са такивата българи, ценете ги и ги уважавайте !

Много по-съществен е въпроса, от къде се е сдобил първоначално с тези антики? Трябва да върне всичко, а не да Дарява прашинки! Цялата му лична колекция е историческо наследство на България и трябва да принадлежи на държавата.

браво,защо не им даде и по 1милион. жалко от твоя срана щяха да тибьдат3 - пьти благодарни

Публична тайна е, че Боян Радев има иманярска група, която набавя паметници за "колекцията" му.

Може незаконно да ги е придобил ,но все пак е дарил .Останалото е задача на полицията да хваща иманяри и износителите .

След като ги е придобил незаконно, не следва ли да си плати за това? Как се придобива незаконно?

Алооо, притежаването на антики в България е забранено по закон!!!!! Или боже би само за простосмъртните. В залата на БР в музея има 3 олтарни врати, да не би баба му да е имала три църкви....... Егати айдука........

тоя от къде си ги набра тези антики ааа......