Москва обвинява в измами правозащитник, задържан в София

Москва обвинява правозащитника Николай Кобляков, задържан във вторник на летище София, като съучастник в кражба на руски активи във Франция.

Обратно в новината

Коментари - Москва обвинява в измами правозащитник, задържан в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бивш съветник на Владимир Путин по икономическите въпроси, 2011 г.: "Властите се занимават с провокации и дискредитиране, се готвят за остър завой, когато от така наречените либерализация и демократизация в кавички ще се насочат в съвсем различна посока. Това ще се случи много скоро Виждаме, че кандидатите за президент на Русия, или хората, които си мислеха, че могат да бъдат президенти на Русия, приключиха живота си трагично. Загинаха от насилствена смърт. Достатъчно е да се припомни Галина Старовойтова. Застреляна във входа на собствения си дом. Сергей Юшченков. Застрелян пред входа на собствения си дом. Един от организаторите на партия Либерална Русия, въпреки че той не беше кандидат за президентския пост, Головльов беше застрелян. Генерал Лев Рохлин е застрелян в дома му през юли 1998 г. Генерал Александър Лебед загива при катастрофа с хеликоптер. Харизматичният генерал Трошев - той се замисля за властта и има подкрепа сред войските в Северен Кавказ, загива в самолетна катастрофа. Да не говорим за лидерите на Чеченската република, за хилядите загинали в Кавказ или при терористични атаки. Говоря само за това, което се случва в нашата история. Просто трябва да разберем какви методи могат да бъдат приложени към онези, които сериозно се замислят за политическата власт в нашата страна".

Западна Европа и особено САЩ, много им харесва да вземат под своя егида престъпници от Източна Европа и да ги издигат на кокото се може по високи постове във фирми, държавната администрация и където се сетите! Това са им най-верните и полезни кадри! В Източна Европа а, може би, и на запад е така - ако не си сериозен престъпник, вербован и зависим от службите, едва ли можеш да растеш много в кариерата си, каквато и да е тя!

Ватсон! По-скоро - примитивно!

Руските мошеници идват на специализация в Бг...

Руски следователи, прокурори или оперативни работници? А може би и психиатри?

Как пък всички до един противници на Путин са или мошеници, или чужди агенти? Нищо не са забравили от времето на КГБ, нищо! После разправяйте, че в Русия няма диктатура...

не съм съвсем сигурен. Най-стойностните и опасни противници на Путин обикновено гушват букета. Което не отхвърля и действия по очернянето им.

Долу мръсните ръце на КГБ от борците за свобода. Един правозащитник не може да бъде крадец по дефиниция. Това са мръсни инсинуации с цел да се задушат правозащитните организации в Русия. Най напред ги обявиха за чуждестранни агенти и ги лишиха от финансиране чрез международните правозащитни организации, сега им скалъпват обвинения, че са мошенници

абе ние ги знаеме тези "защитници" колко струват! за това правя пат към Cибир

Абе как всички големи мошенници и криминални хванати в Русия изведнъж стават политически репресирани, опозиционери или правозащитници. Ако беше в САЩ или западна европа за тоя нямаше и да се раздува и вече да търка наровете в затвора. Да им го туря на мизерната политика!!!

Като големи мошеници и криминални станаха държавни ръководители, време е да се приложи принципа "Крадецът вика: дръжте крадеца!"

Готов си за ФСБ (ако вече не си там)!

да го ексдрадират във Франция-страна членка на ЕС- съюз в който и ние членуваме. Те да решат, какво да правят с него, нали е и френски гражданин.

По-добре в САЩ да го пратят.Нали е борец за свобода.

ПИПО

И защо страна членка на ЕС? Интерпол е светована организация.

са извършени в страни, членки на ЕС. Освен това в Русия не може да се говори за правосъдие, нали не твърдиш противното?

"Петицията ни в Интернет получава нови подписи буквално всяка секунда и се надяваме, че ще стигнем до няколкостотин подписа много скоро.":-))) Това направо изби рибата. Тези мислят ли преди да кажат нещо? Тази петиция трябва да е от две минути в интернет. :-)

А някой дали е правил ревизия за положението на българските имоти и фирми зад граница? Как да направи, като ДС другарите са унищожили всички архиви. И да искаш не можеш да разбереш къде какво е имало. То поначало е било полусекретно - явно с "далновидна" идея.

по времето на Филип Димитров, комисия ръководена от Илко Ешкенази се беше заела с имотите и имуществата на българските външно-търговски дружества (нароили се в чужбина малко преди рухването на социализЪма като основен инструмент за трансформацията на политическата власт на комунистите в икономическа). Илко Ешкенази загина при "нещастен случай" като изключително важни документи изчезнаха!...

е и в русия има свестни хора макар и малко на брой, то и в бг са малцинство

Е да ,власта в Русия отдавна ,не е в ръцете на крадливата партийна номенклатура и за това такива нейни отрочета трябва да си платят за кражбите .Разбира се този също е изпълнител макар и от висок ранг.Не е случайно ,че при разплитане на аферата неочаквано се късат връзките когато някой от участниците излезе на светло.Този се опитва да се измъкне прикривайки се зад афишираната си правозащитна дейност .Плащаш -получаваш индулгенция и кресливи добре платени защитници.Сигурно нашите власти сега се чешат където не ги сърби и си задават въпроса:,,И ко шъ праим сиа?"Европейците са си решили простичко проблема като са изпълнили задължението си с тази европейска заповед за задържане която са били задължени да изготвят.Странно защо нашите се мотаят .Явно тук негласните чужди влияния стоят дори над законните ни европейските задължения или се търси нов повод за влошаване отношенията ни с Русия така желано от тези среди.Все пак не може да не си зададем въпроса свързан с този случай -кога ли и у нас ще дойде власт която да се заеме с подобните случаи на кражбата на някогашното ни държавно имущество зад граница .По този въпрос никой политик дори не отваря дума както и за целия грабеж на държавата и наказване на виновниците .Разбира се всичко това е практически невъзможно докато самите те ни управляват посредством слугите си също крадци.

за Илко Ешкенази, "нещастния сучай", при който загина и изчезналите важни документи за ВТД? А да ти е известно, че "крадливата партийна номенклатура" в Русия осъществяваше кражбите чрез КГБ, чиито кадри пък си сътрудничеха (както и сега) със злодеите от престъпните групировки? И които се отличаваха със средновековна жестокост и бруталност? Да ти е известно, че тези кадри в момента управляват Русия? Да си чувал нещо за питерския период на сегашния президент и съвместния му "бизнес" с узбекската престъпна групировка, с Тамбовская, със Солнцевая и т.н. Да си чувал за Гафур, Алишер, Тайванчик, ген. Дустум, Барсуков-Кумарин? А за Хохолков и Сергей Ястржембски?

Другари "КЛОАКИСТИ"-товарищь Путкин е прав,който не с него,като ВАС е мошеник!Точка!

голем си пъпеш

По добре "голЕм пъпеш" от колкото мъничко,продажно човече-знаеш,като кого!

За това си има съд. Сега е момента българският съд да докаже че не е проруски а проевропейски и да освободи задържания противник на Путин. А като стана дума за Интерпол, тук е мястото да кажа една любопитна подробност: Едни от президентите на Интерпол са били печално известните нацисти Райнхард Хайдрих и Ернст Калтенбрунер - когато президентството на Интерпол попада в ръцете на Третия Райх от 1938 г. до 1945 г. Така че... не сме длъжни да изпълняваме всичките им разпореждания нали?

Ти наистина ли си малоумен или само се правиш на такъв? Това за което призоваваш е: Българскитя съд да се ръководи от политически мотиви, а не от положенията на правото! Заради такива като теб, после пищим, че съдът у нас бил политически зависим.

Не, ти се правиш на улав!!! Само не казвате кой ви е шефа - руския посланик или някой от Позитано?

Ти наистина ли призоваваш съдът да не поставя справедливостта и закона на първо място? Извинявай, но нали според самите организации на правозащитници една от вините на Путин е, че използва съда по начина, по който ти призоваваш да бъде използван? Всяко подобно изказване на "демократи" като тебе прави по още няколко души скептични към тая ужким демокрация дето ни я рекламират подобните на твоя милост. Ако така разсъждават демократите и носителите на Западните ценности днес - Западът отдавна вече е загубил и то не от Путин или когото и да било друг, а от врага в себе си - такива като тебе.

Ония крал милиони а те искат да го пуснат ... пфф

Това е сериозен тест дали сме руска губерния или самостоятелна държава от ЕС! А че ареста е активно мероприятие на руските служби е ясно! Кажете платени антибългари, ако е издирван от Интерпол, защо не е арестуван във Франция?

Остави ги, пич! Руска губерния сме, то се вижда. За съжаление. Най-големите български "националисти" ходят в Москва на инструктаж - какво ни говори това? Националисти, ама руски. В никакъв случай не може един българин да направи подобно нещо, независимо дали ще ходи в Москва, Пекин или Токио - не може да бъде истински патриот, което е най-важното. Такива хора поставят интересите на Русия на първо място, ако трябва да ни направят провинция на Руската империя ще са доволни...

това говори че си куха лейка БГ е горд член на ес и нато БГ има силна икономика и още по силна армия в БГ има и картофи.като теб

Руска губерния или про-Американска бананова република е все едно и показва един и същи проблем - на чело са слагачи и мазници, а остават на чело, защото хората като вас се държат като футболни фенове, при това не на наши отбори. А колкото до лошата Русия, на мен все ми се струва, че днешна Америка далеч повече се старае да унищожава чужди суверинитети. Сега пак ще имаме банкянски бек и хората му начело и то благодарение на Американски натиск - същите тия дето си позволиха действащ вътрешен министър да седи 3 седмици на обработка зад океана - ти даваш ли си сметка какво значи това, че си тръгнал да виждаш намеса от едната страна и да не виждаш какво прави другата? Що не се попиташ как тъй Америка все избира за баш "демократи" у нас все хора с едно прекрасно червено минало, все дебело обвързани с елита на БКП? ?Нали се сещаш, че говоримза продажност и именно тя е проблема, а не купувача, а най-активно търсещия марионетки на пазара в момента далеч не е Путин. Ако ще защитавате принципи, бъдете принципни, а не нечии подлоги.

То правозащитничеството и борбата за демокрация е като индулгенция - правиш 10-тина прояви в защита на правата на ислямистите или циганите например, а после можеш да си крадеш и дори и да убиваш на воля... Щото всичко насочено срещу таб автоматично се превръща на недемократична политическа репресия. Те на този принцип действат и евронаемниците от батальона "Азов" - бият се срещу опълченците в Донбас и всички им ръкопляскат. Нищо, че официално обявената им цел е Бяла Европа чрез физическо прочистване на всички, които не им се вписват в арийските стандарти. Тов никой от шефовете в ЕС например не иска "да го види".

Поредния крадлив "борец за демокрация".Проблема на такива индивиди,че за тях демокрацията е само удобен параван за хайдутлук и лично обогатяване.Затова трябва отново да почна да действам.От гробищата никой няма да те чуе.

Протестърните соросоидчета вече съвсем оглупяха, започнаха да защитават хептен криминални типове! А защо крадеца не е предаден на Русия вече цяла седмица?

Ако искат да го предават. Бил е издирван от Интерпол, значи се е криел, а сега руснаците го знаят къде е, това е достатъчно, пиши го умрял.

Bell

Аз започвам да се плаша за живота си. Имам чувството, че ако путинофилите във форума разберат кой съм, ще ме убият на место. Варвари.

гоУем си КЛОУН ве,що да те убиват като така добре забавляваш???......ХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХ

Който се чувства руснак - да ходи в Русия! Няма място тук! В България - само с шенгенски визи!

Да се чуди човек, къде им е акъла на тия! Как ще крадеш от Русия!? Ами рано или късно си мъртъв! Прошка няма! Дълга е ръката на Русия. И справедлива. Умее да си прибира вересиите.

Нали? Като сицилианската мафия! И Путин е досущ като дон Вито Дженовезе!!!

Само замени "от Русия" и "на Русия" с "от ЛПГ" и "на ЛПГ"! ЛПГ = Лубянската престъпна групировка

Нека да напомним,че е арестуван измамник и крадец в огромни мащаби.Защото от мрежа в момента замазват нещата,разводняват и въобще вършат си тяхната работа....ХАХАХАХАХАХАХХААХАХА

Интерпол го търси и трябва да бъде арестуван. Ако имаме спогодба с Русия за екстрадиране, трябва да я спазим. Мнението на шайка френски безделници е без значение.

Каналите на петата колона се проверяват периодично и днес сме свидетели как те вече открито се употребяват от руската агентура за демонстрация на сила в България и като послание към руските опозиционери да избягват опасни места, като България, където ръката на Кремъл е вездесъща. Това е нещо, което военните правят чрез въздушни провокации, за да тестват противовъздушната отбрана на евентуалния противник. Българските другари на практика рапортуваха на Путин, че са на поста си и на тях може да се разчита.

Че е кражба, кражба е. Но го търсят не защото е крал, а защото не е крал за правилните хора.

абе кво като е крал важното е че се бори с путлер!!!

Само, че много хора не разбраха иронията и напраскаха минуси

Чиста кражба в големи размери,извършена от група лица,после пране на пари посредством социалното предприемачество и евентуално прикритие на действията си чрез активно участие в някакви асоциации за да се представят в вид на политическо преследване.

не ве,той е борец против путлер,от нашите хора е!!!!

Дир.бг,защо толерирате агитаторите от протестна мрежа да си вършат "работата" във вашия сайт?

Bell

Истината боли, нали? Кой ще отрече над 200 политически убийства в Русия? Кой? Вие нямате морал.

ти ли ще говориш за морал бе,малвино?колко кинти взе от отворен общество миналото лято?

в този дир.бг, дето повече е дир.ру, да си останата само путинофилчетата? Има ли смисъл и от Русия, ако всички знаещи, талантливи, съзидателни и работливи хора я напуснат? Да си останат самото крадливите ченгета да се избиват помежду си?

интересно как е живял толкова години във Франция без да го издирва Интерпол. Да го върнат във Франция и путлеристите да си го искат от тях!

Въпреки смешните усилия на двамата агитатори от насрана мрежа,очевидно е че този арестуван е най-обикновен крадец и измамник.Приятен престой в затвора.

Измамници трябва да бъдат в затвора. Назависимо да ли в българия или в Русия

Bell

Щом партията е казала, че са измамници, значи са измамници х) Политковская, Литвиненко, Маркелов, Естемирова, Сергей Юшенков (да не се бърка с русофоба украинец Виктор Юшенков) и т.н. списъкът е дълъг.

защо толерирате платени агитатори,като този субект?

Те са измамници и предатели като теб и никой никъде не ги обича.Обикновено ги застрелват.Не само в Русия.Какво би станало, ако Асандж или Сноудън се върнат в САЩ, какво стана с Вануну, когото заловиха израелците?

бивш съветник на Владимир Путин по икономическите въпроси, 2011 г.: "Властите се занимават с провокации и дискредитиране, се готвят за остър завой, когато от така наречените либерализация и демократизация в кавички ще се насочат в съвсем различна посока. Това ще се случи много скоро Виждаме, че кандидатите за президент на Русия, или хората, които си мислеха, че могат да бъдат президенти на Русия, приключиха живота си трагично. Загинаха от насилствена смърт. Достатъчно е да се припомни Галина Старовойтова. Застреляна във входа на собствения си дом. Сергей Юшченков. Застрелян пред входа на собствения си дом. Един от организаторите на партия Либерална Русия, въпреки че той не беше кандидат за президентския пост, Головльов беше застрелян. Генерал Лев Рохлин е застрелян в дома му през юли 1998 г. Генерал Александър Лебед загива при катастрофа с хеликоптер. Харизматичният генерал Трошев - той се замисля за властта и има подкрепа сред войските в Северен Кавказ, загива в самолетна катастрофа. Да не говорим за лидерите на Чеченската република, за хилядите загинали в Кавказ или при терористични атаки. Говоря само за това, което се случва в нашата история. Просто трябва да разберем какви методи могат да бъдат приложени към онези, които сериозно се замислят за политическата власт в нашата страна"

Как пък всички политически неудобни на Путин са измамнмци, а той е самият е честен, честен.

Схемата за присвояване и продажба на държавен/общински имот изглежда много позната в България, не мислите ли?

И тук и там всяко мизерно нищожество, присвоило милиони, веднага се изкарва жертва на политически репресии.

Много е удобно да демонстрираш, че си политически репресиран, докато в същото време вършиш престъпления.

Bell

Я кажи за политическите опоненти на Путин, както и масата журналисти, застреляни по време на режима му. И те ли градяха? Щото не съм чул. Просото ги застреляха като дивеч.

Bell

Този да не свърши като Политковская? Колко е демократичен Путин, винаги намира начин демократично да се отърве от политическите си опоненти :)

ти прост ли си?или си платен протестър-професионален русофоб?този е крадец и то сигурно в доста големи мащаби,какви борци против путин те гонят?

Bell

О, да, със сигурност, колкото и убийството на Политковская не беше политическо. Хаха 165 журналиста са убити в Русия през последните 20 години. Половината по време на режима на Путин. Да не говорим за политическите лица като Юшенков и т.н. Аз не съм русофоб, аз съм професионален путинофоб.

Съветският режим изкарва всички политически неудобни луди. Колко му е да изкарат някой крадец. А кога ще ни върнат архивите и златото?

И какво, това ли е новия начин да се краде безнаказано. Крадеш, крадеш, после се пишеш борец за свобода и демокрация и получаваш амнистия за кражбите. Като е крал има си закон да го осъдят. А ти се гръмни. В България е пълно с такива крадци и измамници, дето крадоха, а после се писаха видни демократи. И ако някой се осмелеше да им потърси сметка, веднага се надаваше вой, че демокрацията е в опасност.

А и да те питам, в Интерпол да не са червени комунисти. Те са поели искането и са преценили на база доказателствата, че искането е достатъчно обосновано. Настоятелно отново ще ти препоръчам да идеш да се гръмнеш.

той най-обикновен крадец бе,какви правозащитници,какви 4-5 лева...

Еее, ари уе.

Нека му направят добро - да го екстрадират в Русия, защото Русия не е Булгаристан и ако това не се случи и той ще ритне канчето при неизяснени обстоятелства , па макар и в Израел и зарит в злато и пари.

Щом е обвинен от руски съд за съучастие в измами и присвоявания, трябва да отиде да отговаря пред съда. Но това пък напомня за българските фирми зад граница, които никой не потърси , но за сметка на това държавата ни щедро почерпи.

Да те огумят, не знам къде и тебе!?Коя държава бе тъпанар!?Кои правителства и имена, това напиши!

а другаря дойнов кой го търпя толкова години да се разпорежда и краде от българските задгранични дружества? не беше ли руската мечка, тази която даде тон за песен за този тип далавери с държавите дружества??? или понеже това са партийни другари за тях може....