6-метрова къщичка за куче в приюта в Г.Богров

До края на седмицата започват строителните дейности на втория етап на приюта за кучета в с. Горни Богров. Капацитетът му е за 1294 кучета.

Обратно в новината

Коментари - 6-метрова къщичка за куче в приюта в Г.Богров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затвори нямаме , кучешки приюти строим, 6 кв.м. площ за куче , в затворите няма и 3 кв.м. за човек. Пълно безумие! А това как да се коментира - "..Тези, които са спокойни, и се нуждаят само от кастрация, ще са връщани по места, както изисква Законът за защита на животните и за ветеринарно-медицинската дейност. " ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА! Два пъти в годината кучетата стават неспокойни - пролет и есен, връщайте кучетата от там където сте ги взели , ако сте ги намерили в полето или в гората, останалото е гавра с хората!

с децата ни..........

Закона е абсолютна гавра. Там пише , че е забранено човек да убива животно и да му причинява стрес. А че животното причинява стрес на човека - нищо. Т.е. ако някое животно те стресира, позволения от закона начин да се защитиш е да му построиш къщичка, а и тогава няма гаранция, че някой няма да го осинови и върне на улицата.

След кастрация няма как да стават неспокойни два пъти годишно! Не знаеш ли?

Интересно ми е, че има напредък и броя на бездомните кучета е доста намалял през последните години, но поне в моя квартал се наблюдава един друг проблем кучета няма много, но за сметка на това има жестока популация на котки.Незнам дали това е само в кв.Надежда или е навсякъде. За мен котките са по-голям проблем от кучетата, като са в размножителен период през лятото и спиме на отворени прозорци се чува такова силно и непоносимо мяукане, че направо не се издържа, отделно и котешката орина меко казано смърди. Трябва господата управници да помислят и за този проблем.

Толкова много котки, че и ние започнахме да мекаме вече. Даже и пишейки. Това спимЕ, ядемЕ, ходимЕ, с.ремЕ... мекаме до полуда! Ама сме столичани! Не сме като прованса да мякаме :)

И като изчезнат котките идва ред на плъховете от 1,5 кг, тогава можеш да прибереш няколко за домашни любимци. За сведение: в Кипър кучетата са на каишка и по улиците не се виждат, а котките са на почит. Защо ли?

Проблемът с мяукането е нищо в сравнение с НЕГРАМОТНОСТТА! Това не е клавиатурна грешка , а неграмотност:котешката орина. Време е интересът ти да се събуди за правопис (Пише се Урина)! За човечността ти коментар -няма!

Приют за 1200 кучета.... а останалите 30-40 000 какво ще ги правим? Да продължаваме да се "радваме" на нападнати и изпохапани ли?

Хубаво, нека го построят. Предлагам междувременно да настанят кучетата в общински жилища, а ако ще и в самата община. На мен лично ми пречат на улицата.

Лично ще даря пари ако към приюта се прострои една газова камера :)

Предлагам като дариш пари да си първия който ще пробва газовата камера за да сме сигурни че работи и след това ще преценим дали да я използваме.

Как ще ги приспиват? То с умряло куче може ли да се изнудва, че ще го пуснеш ако ти намалят паричките? Бе изобщо и абсурдния ЗЗЖ, и лудите кучкари много добре са подсигурили далавераджийте, дето се възползват от глупостта и на двете, с парички за живот.

В крайните градски части няма защо да се правят кампании по кастрации, просто кучетата трябва да се разкарат. Местата са пусти и опасни, а понякога се налага на човек да мине оттам. Особено ако трябва да ходиш рано на работа, няма жив човек и е страшно. Общината първо трябва да създаде условия за хората, а после да мисли за животните.

Ама защо къщичка - трябва да построят блок на няколко етажа с парк за разходка. Най-високото здание в Г.Богров нека бъде хотела за агресивни кучета!!! Колкото по сложно е решението, толкоз е по-умно!

Че то кучетата по на широко от децата в детската ми градина бе - 33 в стая за 24. Иначе - няма лошо!

Значи, в приютите остават само агресивните кучета - и пак от приютите се осиновяват. Какви са тези хора, които биха осиновили куче, определено като агресивно, и защо това се позволява. Утре тези кучета може отново да са на улицата. Агресивните кучета е редно да се приспиват, а другите да се прибират, ако има място.

Какво означава на всяко куче - 6 метрова къщичка? Все едно ще му правят двуетажно здание... Не е ли 6 кв.м.?

Аз няма проблем с псетата. Като взема въздушната пушка ги целя право в главата. Като консерви ги отварям. Жалко че няма виетнамци да си хи хапват че за зян отиват.

Ей келеш, ти май въздушна пушка си виждал само на пушкаджийница. Ходи сега пред огледалото, би си два шамара сам да се освестиш, мий си кракат и си лягай, каиш нещастен.

Ти що не си лягаш?

Виждам, че си доста отворен и цепиш глави. Що не се появиш с тая въздушна пушка някъде и да ми покажеш как действа, пък ще видим кой с какво и къде ще си тръгне.

Пистолет, заглушител, 2 сандъка с патрони и 1 УАЗка да изнася труповете и решаваме проблема за няма и месец! НО - не било хуманно! А, да убиват хапейки хора, да разнасят зарази, да късат пазарски чанти - е много хуманно! Трябва да се избият помиярите! Да се маркират кучетата в магазините и когато намерят куче с маркировка, купено и изхвърлено на улицата - 20 000лв глоба, или конфискация на каквото има! И без номерцата - ми, то избяга...!

Ами тези като тебе, вместо да им сложат по една марка на ухото да може по лесно да се разпзнават и прибират в Карлуково, вместо да мислят по цял ден за пушки и патрони и трепане, крайно време е нещо да се направи и за вас.

Интересно защо няма закон за защиа на хората. Близкия контейнер за боклу се посещава на всеки 10 минути, но на никого не му пука. Улиците са пълни с клошари и просяци, ама пак на никого не му пука. Тргателните грижи за помиярите гълтат огромни пари без никакъв ефект, ама какво от това.

Трябва да приемат закон за защита на хората от природозащитни организации

И закон за защита на хора от тъпаци. Но няма и затова пишеш коментари...

Не виждам смисъл от влагане на пари за специални сгради, след като София си е един идеален Кучкарник, в който въпреки престъпната политика на СО, хората се опитват да живеят.

Разбрахме, че капацитетът е 1200 кучета, ама не е написано на седмица или на месец могат да колят толкова и къде ще се пласира кучешкото месо. Има ли договори с Китай или Корея? В България може да се ползва само в зоопарковете - лъвовете и тигрите много обичат кучешко.

само се краде в тази държава, досега за толкова години проблема трябваше да бъде забравен, но някой захлебва на нещастието на други- животни или хора все тая