Черноморец иска старото си име - Свети Никола

Референдум са поискали жители на Черноморец, които искат населеното място върне името си Свети Никола, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Черноморец иска старото си име - Свети Никола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подкрепям ви-чак от София :), ако трябва и референдум да направим!

За повечето коренни жители на Черноморец и почти всички преселници заселили се в Черноморец през 70-те и 80-те години на ХХ в.е важно да висят на автогара Черноморец с табели и като глутница чакали да се нахвърлят върху идващите туристи,да ги дърпат за квартири че даже и да се бият помежду си за клиенти, да си имат свинарници,кокошарници,зайчарници и др.подобни в дворовете.Тоест да няма никаква промяна но да има и туризъм.Да не говорим за връщане на името на Светеца закрилник Свети Николай Чудотворец.Почти цяла България си върнаха имената на населените места но само тук се говори за документи за разходи и т.н.За другите граждани променили имената на населените си места нямаше разходи само за тъпаците от Черноморец има разходи. Нека хорицата си живеят в собствената си помийна яма.А накарайте Кумлука и Столипиново да се променят.А ето и част от стихотворението на дядо Славейков -пардон не е ж.к."Славейков"все пак на хората от Черноморец трябва да им се обяснява кой е П.Р.Славейков : Не сме народ, не сме народ, а мърша,хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Не сме народ! Не сме народ, а мърша,пак ще кажа и с това ще да свърша. 1875г. АЙДЕ С ЗДРАВЕ ЧЕРНОМОРЦИ И ТОВА ЛЯТО ВСИЧКИТЕ ИЗЛЕЗТЕ С ТАБЕЛИТЕ НА АВТОГАРАТА ИНАК ЛОШО ТУРИСТИ НЯМА И СЕЗОН 20 ДЕНЯ ДАААЖЕ Е МНОГО.

Бетона в селото ,пардон града е върху засипаното миризливо дере-вековно бунище, разделящо източната от западната му част. А бетона околовръст е от заселилите се от кол и въже шопи, руснаци, странджански нерези и прочие "свъртяни" новобогаташи и един брой президент.От предимно "чехословашки" курорт Черноморец се превърна в любимо място на богати сливенски цигани, харманлийски бостанджии и пловдивски градинари. В това не би имало нищо лошо ако местната власт в лицето на кмета Добрев не беше отпуснала реда до ниво на слободия и повсеместна простащина.

Щом им харесва, ти що им се бъркаш?

AZ!Изключително си точен.Името няма да върне старата красота и атмосфера на този бил някога хубав кът край морето.Само дето ще има масова смяна на какви ли не документи.

Че има ли по голяма беда от тази която жителите на черноморец сами извършиха бетонирайки всичко в града и около него.