Великобритания задава 100 въпроса на имигранти от ЕС

Имигрантите от ЕС по-трудно ще получават достъп до свързани с доходите социални облаги като жилищно подпомагане, добавки към доходите и данъчни облекчения, съобщи британският в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Великобритания задава 100 въпроса на имигранти от ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако си мислите че източните или западните демократи имат интерес от една развита и напреднала булгаря далбоко се заблуждавате!!!англичаните никога не са били европа!!!те са острова!!!троянскят кон на уса!!!колкото дали са имигранти или емигранти , това са преселници!!!както при нас се обезлудиха селата след целенасочена политика така и булгаря е селскят раион за европа. затова имаме и нови населници!!!това е савременната колонялна политика на развитите даряви!!!не са ни виновни политиците а тези които ги избират!!!политиците са огледалнят образ на гласоподавателите си!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

1984

Трябва да въведат такива тестове за всички в България които кандидатстват за помощи. И задължително да се изисква основно образование ако искаш да гласуваш.. и още много неща трябва да се регламентират така, че да се позакрепим малко.

Бих въвел закон, според който неживеещите в България с българско гражданство, да го губят, ако е за период по голям от 10 години. Поне да сме се отървали от тях, както те искат да се отърват от България. Тези уж "българи".

Не се хаби, те сами се отказват. След това да не мрънкаш, че трябва да им плащаш наем, а те да си карат почивките на екзотични места? Пак ли ти ще си им изкарал почивките? :) Някой сте си жертви по презумпция и цял живот си оставате такива.

Да не им правят тест за интелигентност та задават въпроси даже 100......

Тези 100 въпроса трябва да ги задават и на българските политици посещаващи Брюксел. Така ще се намаляват командировките им

За какво е този писък против Британците?Всеки който иска помощи и тук и навън е в тежест на бюджета!Всяка държава трябва да спре помощите и да намери работа за всеки според способностите и ВЪЗМОЖНОСТИТЕ!Сегашната система създава просяци и лентяи!Работиш и получаваш добро заплащане!Имаш отговорност и достойнство!Полезен си за народа си и за света!Имаш права но не кръшкаш!

Абсолютно подкрепям мнението ти. Брат ми живее в Англия вече 18 години. Разказва ми как български и румънски цигани си правели катуните по парковете в самият Лондон. Развалят ги, но циганите пак си ги вдигат. Ние сме свикнали на подобни гледки, но за тях това си е истински кошмар. И мисълта, че още хиляди подобна измет ще дойде, определено ги плаши. Както ние не искаме разни арабски и африкански хрантутници, така и англичаните не искат нашите лентяй. Какво толкова недоволствате и не разбирате не мога да схвана.

Да,така е... Ама това са го знаели от ЕвропаТА когато приели България,нали?? Ама-тогава-"чакай,рано е да мислим за това-първо да настаним там нашите фирми да гушнат пазара и държавните поръчки,да изпреварим руснаците...па като дойде време за техните права ние ще сме ги издоили вече,и ще ги прецакаме......." Да са мислили на времето...сега ще търпят последствията!!

Няма такова нещо, въпросите от така наречения хабитат тест си ги има от доста време и бяха въведени преди няколко години навсякъде в страната, като важат за абсолютно всички. Дрън-дрън, Дир.бг!

имигрантите ще трябва да отговарят на повече индивидуално адресирани въпроси Според европейското законодателство,европейските граждани в рамките на съюза не са емигранти. Това някаква журналистическа грешка ли е ?

В кой точно Европейски нормативен документ е указано, че емигранти от страна член на ЕС не са имигранти в друга страна на ЕС?

Ето, че е лесно да тестват мераклиите. Работа в собствената им страна. Е, вече не мислим да работим за комунистите ще е един от отговорите. Тогава?.. Ще ни кажат - "Оправете си страната". И се връщаме като украинците на Майдана. Или или...

Имигрантите ще трябва да отговарят на 100 въпроса, включително какви са причините да не могат да намерят работа в собствената си страна Това ще бъде най-лесния въпрос за отговор, както и отговора на въпроса КОЙ?.

Намерих нещо потресаващо в Youtube за английските младежи които си търсят работа! Ако напишете в търсачката на Youtube: "Britain's Biggest Sponging Chav!" и го пратите на английския премиер да го гледа, много ще ми е интересно как ще го коментира и да го сравни с българската младеж? То не че нашата младеж е идеална, ама момчето фъфли и почти не може да говори английски бе! "I'm bored, so I drink, I ain't got a job, and I can't going to look for one. There isn't much for me to do, 'cause I been to prison and I can't be bored to write a CV, it's boring. " Това е написал техният сънародник когато са му поискали CV като си търси работа.

И ще отиде един , два дни на полето, ще види за какво става въпрос и на следващият ден - дим да го няма, защото това не е работа за мамините синчета във Великобритания! Да си стегнат задниците и да не избират работа- коя тежка, коя мръсна! Тогава да претендират за големите им социални помощи !

Този индивид конкретно не е просто мамино синче, той е престъпник, лежал е в затвора. Освен това приятелката му е бременна, но той казва че не му пука, да прави с бебето каквото иска, защото ако иска може и да не живее с тях. Изпивал по 20 кутии бира на ден! Водещия го пита, знае ли че помощите с които живее идват от техните заплати за които са работили. А той отговаря: "Е, и? Какво ми пука на кого са парите? Какво ще ми направите?" Направо уникум, аз се съмнявам че в България може да се намерят такива непукисти, дори сред циганите!

Най-ценният продукт на всяка държава, -това е човекът, работна сила!Най-скъпият, е високо образованият и продуктивен индивид.Целта на Силните от ЕС, беше и е, да интегрират в редиците си именно тези граждани от другите държави на ЕС.А, малогра- монтите и необразовани да си останат-там където са!ТОВА Е!

кой ще им мете улиците, високообразованите ли? Кой ще им бере ягодите и т.н.

в кондиция и тук щеше да има млади високообразовани хора. Но понеже партията иска зомбита, на които не им се работи, то е естествено всеки млад човек да вземе съдбата си в свои ръце дори да е навън завинаги.

Ами да пратят 100-те въпроса на Вигенин, който твърди, че от 01.01.2014 не сме "имигранти", а свободни граждани на ЕС, които могат да живеят и работят където си изберат в ЕС. Нали каза, че ако има ограничения, ще вземе необходимите мерки.

Какво все подържат българите да ходят в чужбина? Това е абсолютно 100% вредно за България. Нашите политици трябва да са доволни да ги спрат. И най-добре да забранят да ходят за постоянно по ЕС.Най-добре да го и изтъргуват за нещо, че да имаме 2 ползи. Например да нямат право да купуват земя в България.

А ти що не идеш на екскурзия до Северна Корея?! Ти в коя епоха живееш? Ретрограден тип!

Ти явно и земя нямаш. Щото аз имам и нямам нищо против да я продам на един крупен фермер от Германия да кажем, който ще я обработва, вместо да пустее като сега. И данъка от реализацията на продукцията й ще остане в БГ. Жалкото е, че страната ни е пълна с ретроградни неграмотници като теб, дето не си показват и носа навън, защото нито знаят езици, нито имат познания, нито мозък за това. И по тази причина мразят целия свят и по-специално Запада, а обичат само Путин и Русия, защото така са им казали от любимата БСП/БКП

Да съм говорил за Путин и Русия? Каква е ползата на България, българи да заживяват в чужбина? Ползата сигурно е стремяща се към 0. Но за сметка на това се губи работна ръка тук. От където се смъква икономиката на България. Избягалите в чужбина, нанесоха по-големи поражения сигурно и от омразните ни политици. Ако от Германия бягаха, сега нямаше да са икономическа сила, а някаква бедна държава. А е имало пъти по-големи причини от сега за българите. Показва и колко са "българи" в главите си. Кавичките не са случайни.

За десерт, прочетете изповедта на Яна Добрева: "Защо напускам България? - Пребиха мъжа ми, линейката отказа да го спаси, депутати мутри ни се надсмяха"!

Що не отидеш в Лондон? Да ама там ще трябва да научиш 100 отговора на изуст. Такова трудно съчинение за платен драскач не върви. Нали си "ученолюбив, красив, млад, обратен". Отговаряш на условията.

сте станали с задните си части нагори. Човекът не ви е крив.

Дрискащите срещу ЕС да прочетат в НЕТА Германския Листинг на Българчетата, дипломирали се само в Университетите на Щутгарт и Тюбинген. Ученолюбивите, трудолюбивите, почтените Българи получиха невиждани до сега възможности от ЕС.

А ние да въведем ли аналогичен въпросник за английските мизерници и алкохолици, които се заселиха по нашите села?

Българските алкохолици по селата са значително по-полезни от тия британци, дето на всичко отгоре честичко издържат цялото село с пенсиите си.

Истината е, че Великобритания не може да си прости, че изпусна всички кадърни работници да заминат за Германия, която ги прие отдавна на драго сърце и сега за англичаните остана само утайката.

ами да дойдат да ги зададат на бежанците у нас.

Вместо правителството да се чуди как да улесни емиграцията на българи към Англия и др. богати държави от ЕС (а в същото време - що за парадокс! - да изпълнява препоръки за интеграция в страната ни на инородни тъмни субекти от Бл. изток?!?), ЩО НЕ ПОМИСЛИ как да създаде РАБОТНИ МЕСТА за българите В РОДИНАТА ИМ ?! Нали БСП ОБЕЩА предизборно стотици хиляди работни места - КЪДЕ СА??!

ЕС е една държава за всички държави членки и не би трябвало да се разделят хората и да има различни закони за тях. Проблемът е, че Великобритания е държава с традиционна дискриминация и се опитват да се наложат политически дискриминационно. Чувам, че и с поляците правят същото. Трябва да има ясен отпор и отговор от страна на бившите соцдържави и да бъдат защитени интересите и правата на хората от тези държави. А българските комплексари, да спрат да налагат тъпите си мнения по форумите .

абе що не си Е%$т майките тая Пе#$ли да им ходя в скапаната държава,където нз даже от коя страна да карат и пасмината Иниций и секва друга долна измет да ми се прави на шеф е не мерси

Това ми звучи като сто пръчки на голо. Абе ЕС се изчерпа. Толкова оголяхме, че се чудят как да се отърват от нас. Все още има за смукане другаде и не се наемат да го разтурят. Мястото ни е в Евроазийския съюз. Иначе последния удар ще дойде от към Турция.

Аха, точно така, ДРуГАРЮ. При православния Чекист с горещо сърце, хладен ум и чисти ръце. При нашите братя - Китайските комунисти, Беларус с товарищ Лукашенка и вся осталная. сч. Напред ДРУГАРИ, победата е наша!

Или в правия път, или под ножа. Що не отидеш да работиш или учиш в ЕС. Щото не ставаш богохулник!Боклук. Там такива миячи на чинии ги изсмукват до край.

Там му е мястото на булгаристан. При казахстан, киргистан, узбекистан и азербеджан - азиатския съюз на другаря Путин.

Статията е погрешно озаглавена и като гледам скачате за глупости. Става въпрос за обезщетенията за безработица за хора, които НИКОГА НЕ СА РАБОТИЛИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. Това е за тези, които отиват директно в бюрото по труда и искат помощи за плащане на квартира и за безработица. Този въпросник не се отнася за хората, които работят, не се отнася за хората, които са работили и са съкратени и са станали безработни. Англичаните и немците са в пълно право да си променят законодателството и да отказват помощи на всички, за които е ясно, че не искат да си намерят работа. Българинът е последния човек, който е склонен да се плаща на хора, които не желаят да работят и точно ние ще съдим другите, че са решили да затегнат малко системата.

Абсолютно точно казано. Друг е въпроса че тук мнозинството българи работят и плащат данъци. Вероятно ще изненадам много сънародници с информация лесно достъпна на страницата на тукашната данъчна служба (HMRC), а именно че аз като служител с безсрочен трудов договор и заплата значително над средната за UK в случай че остана без работа имам право на максимална помощ за безработен в размер на 75 лири седмично, или малко над 300 лири месечно. Наема на стая е приблизително равен на тази сума. Помощите за самотни майки са по-големи, но и тях ги намалиха рязко защото самите британци злоупотребяват с тях много сериозно.

То хубаво ама бай Манго е изобретателен. Той отива на место регистрира се за помощи и си ги харчи тия помощи дома. Холандците затова са пропищели и те си променят законодателството.

Милите те! :) Дори най-некадърния адвокат ще състави сборник с типови правдоподобни отговори на тези въпроси, които с 3 дневен курс в маалата ще бъдат научени наизуст. После 50% за даскала...

Имаме отговор на всичките 100 въпроса - "Ко? Нье!"

Не можем да мерим с два различни метъра: азиатско-африканските навлеци у нас и нашите навлеци в Англия... Светът се е разделил по естествен начин на държави и нации, като всяка е изградила специфичен социум и култура. Миксерът на ЕС се опитва да създаде условия за коктейл, но както личи вкусът му ще нагарча... Просто не е нормално една нация да отглежда "английска морава" с векове, а разни готованци да я тъпчат свободно и когато ги спират, да протестират!

Тези 100 въпроса трябва да се закачат на гвоздей във всеки български кенеф и тоалетна. Без да са преведени. За да се учи по-добре езика им. Язък.

Хи-хи-хи, от догодина очаквам Британският Обединен профсъюз да увеличи членската си маса с хиляди мургави нови членове поназнайващи малко ингилизки език и владеещи основния индоевропейски език, ромския, пряк наследник на класическия санскритски ;-)

Въпрос 100 "Обичате ли шкембе чорба!" -Отговор - Да. Ахаааа познахме ви, марш обратно в България!

Великобритания да вземе да зададе 200 въпроса към мързеливите си младежи! Защо не могат да работят на полето, защо не могат да вършат мръсните си и черни работи, защо повечето от тях в тази трудоспособна възраст живеят от техните си социални помощи, и тогава да тръгнат да се интересуват от нашите деца, дето с честен труд си изкарват и парите и всичко , което им се полага ! В крайна сметка, всяко удоволствие се заплаща !!!

Ти и при нас в Детройт има престъпност , но честно когато се разкарвам вечерно време в Лондон и видя техните гаменчета от всякакъв произход се чуствам доста по-несигурно ...

Ами защото са чавета затова. Това са техни си, английски чавета. Не наши. На английски се казват "chavs". И както сигурно сте се досетили, да, от цигански произхожда тая дума и я има и в британския английски!

"chavs" идва от испански chavales...

Това си е тяхна вътрешна политика, ти защо не питаш нашите си цигани същото? Много сте чувствителни като ви отнемат правото да мамите и крадете, и като не можете чрез измама да получавате помощи наготово, а?

Мързеливите английски младежи са си английски проблем, както и английските цигани... А "нашите деца " да си направят Държава и да полагат там "честния си труд" - да им е попречил някой английски мързеливец?! Нали ти е ясно, че всеки изпаднал на дъното в собствения си социум, гледа да се прилепи към някой друг, за да оживее, без да промени паразитната си същност...

Интересно как се прави държава, та и децата ни да си направят такава! Я покажете умни глави! Ако така се правеше щеше да има безброй много държави, разделени за работливи и за мързеливи! Друг е въпроса ,че младежите им са мързеливи, а и не само те! Просто английската нация си е мързелива! А за паразитизма не мога да се съглася, защото става дума че българите там се трудят от сутрин до здрач, работят на полетата им и не седят със скръстени ръце , отишли само да се възползват от техните социални помощи! Всеки човек, който се труди - има право на всичко, което му се полага! И те нямат право да го лишават от това с тъпите им въведения!!!

И английските ,,жентлемени,,нека се мотивират с какво толкова е голяма разликата между нас и всички други--немци,французи,белгийци,испанци,италиянци и,,вся остальная сволоч,,че за нас са измъдрили 100 специални въпроси

Нали се сещаш, че гражданите на тези държави не са тръгнали да емигрират за социални помощи... Е, това е разликата...

С нищо не сме по-различни тези 100 въпроса са за всички, не са за българи и румънци само. Стига сте живели с балканския комплекс, че някой иска да ви прекара - имате равни права с останалите, англичаните си въвеждат някои правила в системата, за която от ЕК им обясниха, че е прекалено щедра и проблемът не е в българи и румънци, а във Великобритания, че плаща много на трайно безработните и не ги стимулира да работят.

По биБиСи съобщиха във връзка със скандала на подслушването на знаменитости от вестник Сън: Милата ни Кралица маркирала със маркер нивото на ядките й във купичките във Бъкингам .., Оказало се че Джеймс Бонд и колеги се гощават със ядките на Елизабет - а това било любимата и храна ... Стигнало се до там че в Бъкингам пуснали заповед до полицаите да не крадат от кашуто на баба Бети :)))

Ами да назначат за полицаи наши имигранти - никой няма да пипне зрънце, просто ще изчезнат купичките...

за да получиш социални напр. в Австрия трябва да представиш Е301/У1 показващ трудовият ти стаж през последните години в друга страна от ЕС и ако имаш определен период в който си се осигурявал тогава ти дават 60 % от възнаграждението ти. това би трябвало да е валидно и за Англия ...колко биха имали възможност да кандидатстват тогава за социални ??? май по-скоро само залъгват обществвеността си ,че има заплаха.

Абе всичко е политика. Нали и те трябва да си отглеждат електорат...

Много са умни ингилизите. 100 въпроса на имигрантите от ЕС, а на арабелките 0 въпроса. Няма как да кажа, какво наистина мисля за поредното малоумие, защото ще ме цензурират. Само ще наблегна, че от този ЕС за България няма нищо положително или изгодно, всичко е само в наш ущърб. Не би било зле в отговор нашето Външно да въведе 100 въпроса за всеки потенциален пиян английски турист, който идва по нашето Черноморие или по зимните ни курорти да се напива, да повръща, да цапа и грози гледката. Задайте им въпроса: Поради каква причина не си седите да пиянствате у вас, а идвате да цапате у нас?

Разсъжденията ти са смешни. Има разлика между туристи и имигранти опитващи се да източат социалната система. Едните оставят пари, другите ползват без да дават нещо в замяна. Ти да не си мислиш, че за туристите няма избор? България не е единствената евтина дестинация по света и със сигурност не е най-привлекателната, независимо какво са ви набивали в главите по комунистическо време.