Едуард Сноудън: АНС не е германската Щази

Поставен на второ място след папа Франциск в годишната класация "Личност на годината" на списание "Тайм", Сноудън обяснява в интервю за списанието защо е предал службата.

Обратно в новината

Коментари - Едуард Сноудън: АНС не е германската Щази | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jizast

Хахаха глупак.... Щото не искал да го подслушват и затова се нахендри на КГБ. Какъв ще го дириш сега в тази свободна, либерална държава? То бива да си тъп ама чак толкова...

В много отношения ЩАЗИ беше уникална организация без аналог. Почит и уважения на защитниците на първата национална германска държава на работниците и селяните. С несравним професионализъм и най-високо кпд. Истински защитник на трудовия народ от посегателствата на международния империализъм. Не случайно днес много от тях служат на обединена Германия, естествено тези които не застигна дългата ръка на примитивното професионално комплексарски обусловено западно германско или американско отмъщение.

Дори кучето маркус се дистанцира от щази, за да няма нищо с нейните престъпления и геноцид върху германския народ. След падането на стената май изтича до сънародниците си в обетованата земя и им позанесе малко архиви.

Учудвам се, че Такъв служител с Такъв Ранг може да коментира така ЩАЗИ. Вероятно , това е комплекс за професионална малоценност и неосведоменост. ЩАЗИ много трудно може да има аналог. Това се отнася и за Маркус.Дето го видяха, малко преди да си отиде от този свят. А този, очевидно е второразрядно мекере. Повярвайте ми, така е.

Младежът снежков е служил в частна компания, която е външен изпълнител на поръчки от NSA. Просто няма начин да е имал достъп до сериозна информация. Най-вероятно я е получил от вътрешен служител.

На такива бройлери разчитат терористите...

Хубаво, че се появиха списъците на много сътрудници на ДС. Защото отново лъсна истината, че в ДС доказано работеше елита на нацията, Creme de la Creme, както казват французите. Сега няма ДС, но има мафия, начело с пожарникар (агент Буда), физкултурник-подслушвач, президент-к*ртизан на пожарникаря, Маджо, Пашата, ТИМ, Бендо, Маргините и всякаква друга криминална утайка!

Всички изброени от Вас, са били щатни служители на дс-то. Отрицателната селекция на трофим денысофич лисенко, наложена в Бг след 9.9.44г. от мужикоидния окупатор, рекрутира един изключително посредствен и опасно-вреден за Нацията "елит". Резултатът от дейността на тоз "елит" е видна и в момента.

Доста грешна история си, а още по-малко логика! По-точно:"ЩАЗИ защитаваше "интересите" на немския пролетариат" от самия пролетариат! И КОЙТО СЕ ОПИТАШЕ ДА ИЗБЯГА ОТ "ИНТЕРЕСИТЕ" СИ, ПОЛУЧАВАШЕ ЗА НАГРАДА 7,62 мм В ГЪРБА!!!

Гепманската ЩАЗИ защитаваше интересите на немския пролетариат. Бяха на предната линия на социализма в Европа. Честно изпълняваха задълженията си. Днес ренегати, платени провокатори на десницата, настървени за кръв ултрас и други малоумници и обзети от историческа амнезия смешници реват против първата германска държава на народа. Това е нечестно, това е повик за борба на класова основа и за повторение на най-мрачните европейски страници. Цената я помните - 50 милиона през втората световна. Това ли искате за вашите деца?

Наричаш фашизоидната соцноменклатура, пролетариат ??? Маркса и Енгелса, не читал ???

Той няма нужда да чете. Политкомисаря му е обяснил всичко, точно и ясно. А къде другаде ще му дадат ръководна, отговорна длъжност? Само там където "Може да е глупав, ама наш!" ;)

Интересно защо при равен старт след втората световна война,40 години по-късно ГДР произвежда Трабант и Варбург,а ФРГ Мерцедес,БМВ и Фолксваген.ФРГ е първа икономика в Европа и финансира обединението на Германия,барабар със замяната на източните марки на населението със западни в съотношение 1:1.Мишоците от Щази се изпокриха в дън земя!

За ФРГ, а не за ГДР (отказан). Между впрочем, Трабант имаше много новости, които впоследствие станаха общоприети. Например: предно предаване, тюблес гуми, огледало за нощно каране, стоманено скеле под картона.

Интересно какъв "равен старт" ти се е привидяло или си спал в часовете по история, а? За плана "Маршал"да си учил, а? За Екхарт ( немския следвоенен финансов гений) да си чул, а? Равен старт... дръжки!!! Колкото за Трабант и БМВ...е те сами по себе си са показателни, колко е бил равен старта.... ;) и какви са били и треньорите. Резултата...? Е, резултата е ясен и само кьоравия, физически и духовно, би твърдял обратното!!!

Приятелю... "мишоците" от Щази... организираха и съдействаха за плавния "anschlus"... между ГДР и ГФР!!! Те го бяха предвидили и разиграли теоретично още преди да бяха си го помислили, умниците на Кол, в Бон! Така че, се поклони на хора като Маркус Волф (Шеф на източно-германското разузнаване до 1989), заслугата на които е, колкото и странно да звучи, сегашна обединена Европа! Колкото за нашичките "мишоци' от 2-ро главно, е то там нещата са ясни - една "демокрация", кат хората, не можаха да изимитират! ;( Тъй ами, ам'чи как... ;(