Близнашки: Не може да определяме сила като Русия за заплаха

Не може една велика сила като Русия бланкетно да се определя като заплаха за националната сигурност на България, заяви Георги Близнашки пред "Дневник".

Обратно в новината

Коментари - Близнашки: Не може да определяме сила като Русия за заплаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия е изключителна заплаха за България

Близнашки е по-нормален от Плевнелиев. САЩ и Великобритания ( чакай да видим дали с или без Шотландия ) са далече от Русия и си лаят. Ние обаче не бива да влизаме в ролята на тъпото копеле от филмите, което се дърви на най-якия и умира пръв, защото не различава смелост от глупост. Не ни трябват такива селски биячи, които "имат топки" - американска простотия. Иска се СМЕЛОСТ и родолюбие, а не "топки", само че Плевнелиев не е такъв персонаж.

Вместо да дърпа Дявола за опашката Мин Шаламанов да изпрати остатъците от ВМФлот да пазят морските граници на Бълг и да потопяват всякакви пиратски яхти, корабчета и надувки доставящи сбирщина от емигранти и бъдещи главорези. Турските служби организират доставка на подбрани бежанци джихадисти, министъра пише стратегии за борба с ветровете.

Продължавам да се чудя защо му беше на Плевнелиев да слага за премиер този комунистически ренегат Близнашки! Чии интереси балансира Близнашки - та тоя мазен чичко хем е отритнат от комунистите, хем не е приет от десните. На кого беше нужен??? И ето ви резултатът - при първия сложен казус - конфликт, скандал, противоречие. След което шикалкавене, мазнене, замазване!

Bell

За какво е виновен военният министър Велизар Шаламанов? За това, че формулира гласно и от името на овластена институция една истина, която е известна на всички. Москва изнудва България с грижливо охранявания руски енергиен монопол, получава свръхпечалби от десетки милиарди през последните 20 години и заделя част от тях за масирано корумпиране на българските политици, олигарси и медии в отпор на европейския и атлантическия избор на страната ни. Български правителства са сваляни с режисирани преврати, организирани през арогантни медийни публични кампании, организирани протести и провокационни оперативни мероприятия като утрояване на сметките за електричество в началото на 2013 г. Официозни руски медии разпространяват филми и публикации за "краха" на българското европейско членство - прехвърляйки върху Европа резултатите от действията на руската пета колона в управлението на България. За какво е виновен Шаламанов - че предложи умерена и коректна формулировка на всичко това като заплаха за сигурността на България? Ами заплаха е - нещо повече, българската държава е на санитарния минимум на своето съществуване вследствие на организираната враждебност на Москва срещу суверенното съществуване на България. И още нещо - ако служебният премиер Близнашки не е съгласен с позицията на президента Плевнелиев по въпроса, достойната позиция би била оттегляне - оставка. Служебното правителство е правителство на президента.

Публична тайна са ангажиментите на Шаламанофф към някои чужди държави и служби.

+++...+++...+ !

И с това беше сложен край на курвенската английско-френска игра със нацистка Германия за запазване на неутралитет с хитлеристите, докато последните се справят с СССР. Наложи им, обаче се те първи да обявят война на Германия и така Сталин спечели време и територия, за подготовка за тежкото изпитание.

Мераклиите да нападат Русия да се запознаят с Виетнамския синдром на Амер морска пехота: Колко командири на малки подразделения са убити от собствените си войници. Връзка с реалността: 1993 Команд на Поддърж рота от БГ Контнгента в Камбоджа бе в остър проблем с подчинените си, които на всеослушание му заявиха , че при следващото нападение на противника, той ще бъде първата жертва. При проверка бяха намерени заредени патрони в пълнители от АК с подменен куршум- от М16/ гилза от Ак и куршум от М16/ Т.е при нападение ще бъде ликвидиран в тъмното отблизо и като извадят куршумите - от М-16, демек черв кхм. Поради липса на нападение остана жив. Последната вечер беше здраво набит и лицето му получи цвят на патладжан.

Подгряващият отбор на ГЕРБ +ГЕРБ+ПлЕВНелиев започнаха медиина Извинителна операция по Замаскиране на Твърдата си АнтиРуска политика ! ..... Замаскирват медиино ,докато Политичеиски Продължават Разрушителната за отношенията НИ с Русия-АнтиРуска политика ! .... България има патриотичен,Но и силно Русофилски Народ !! Това вечае Провал на вредни за Родината еднодневки като ГЕРБ !

България няма "русофилски народ", а добре платена и многобройна руска агентура. Българският народ е много древен ЕВРОПЕЙСКИ народ, с една от най-старите държави в Европа - много по-стара от Русия, със собствена богата култура, със собствена азбука, която се ползва в редица страни, включително и в Русия. България е признателна на руския народ за Освобождението си от османското иго и затова е построила огромен брой паметници. Но България не може да бъде признателна на руския и съветския империализъм, който изби стотици хиляди българи, за да ни превърне в задунайска республика (губерния) и да ни спре по нашия труден, но естествен ЕВРОПЕЙСКИ път. Руският/съветският империализъм в България се обслужва от руски/съветски агенти, като тоя тука, които са класически НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.

Dimitar Dimitrov

Точен анализ, съгласен съм напълно с твоето мнение.

Вижда се как едва имперска сира иска отвътре да срива отдерни държави и райони. И после да се притичва с танкове по братски да ги "спасява. Те мислят , че светът е забравил Унгария и Чехословакия. Добре, че има снимки и очевидци.

значи Холандия, Латвия и Естония могат. Че и други също. Вие болшевиките не можете. Много сте мазни. Критериите ви са в комунистическия манифист, а сте тръгнали демократична държава да ръководите.

Близашки, тоест Тиквата и ГР ОБ ще подкрепят агресивните действия срещу Русия, макара че същата не била заплаха за България. Коментарът на подобна гробарска олигофенщина е излишен.

Що не питате хората по морето дали смятат Русия за заплаха към България???????

Гад, промития мозък не може да те разбере. Патриотизъм ни липсва на нас, българите..........това е!

Западът превърна България в колония. Изсмуква всичко което има стойност. Заповяда унищожение на икономиката и Армията, разгром на спец службите. Министрите на отбраната са от банката кадри създадени от САЩ и ще служат на техните интерси. В случая е необходим Глашатай, който да обяви Военния поход срещу Русия. НАТО /САЩ/няма сили и смелост да нападне Русия с войска по сухопътните направления създавайки съотношение 5-10 към едно-съгласно устава. Страхува се да нападне и с ядрено оръжие заради ответния удар. Но стратезите танцуват по нервите на Русия като искат да запалят война на нейните граници в която да участват балъци като БГ ТР РМ ПО като пушечно месо. Ако има успех ще има и американци. Бълг войник сега независимо от подготовка си има Боен дух НУЛА и 1 мисъл -Ако пукне пушка-НАКЪДЕ ДА БЯГА. При ГЩ на БА -котило на предатели и шпиони ако бъде изпратен на някакъв фронт ще изпълнява задачата на Подвижна жива мишена. Няма кой да брани и да умира за българските къщи, нито платен нито доброволец-войник. Мин Шаламанов ще говори това, което му наредят от САЩ , а БГ 150 000 армия трябва да бъде мобилизирана и пратена за мезе на ГРАД-овете. Как ще стане -мобилизационната система е унищожена и никой няма да отиде да умира някъде за да могат други да крадат в София. БГ е в тупик- ШАХ! -засега.

Много цинично от страна на авторите на анкетата . Искат от хора , който се захранват с информационна помия от която се развива почти шизофренно отражение на реалността - да формират обективно мнение !!!

Близнашки дали знае за проекта за създаването на Евразийски съюз, нов СССР, от Лисабон до Владивосток?

Вижте сега, професоре, тя заплахата не е военна, а енергийна. Нали разбирате, че ако газ, нефтени продукти и ядрено гориво се доставят предимно от една страна, то държавната ни сигурност е в нейни ръце. Damnum infactum (лат.).

за чия армия говориш .Ако говориш за БГ армия тя е същата както Украинската ще се предаде на руснаците за 5 минути !

Не само на руската, а на турската и всяка друга..........

Тоя лаф за "Великите сили" да го бяхте забравили вече, а? "Великата сила" Русия я смля от бой една току-що създадена Полша, още по-великата сила Великобритания я изгони Ганди, а най-великата сила САЩ, каквато светът не е познавал до сега (казвам го без грам ирония - просто е факт) не успя да се справи с виетнамски селяни. Които след това разхвърляха на разни страни другата "велика сила" Китай, чието споменаване просто подмокря електоралната база на БСП, Атака и так далее. Няма "велики сили" - има такива които си отстояват националните интереси и такива, които не го правят.

Нашата игра е да не се дърлим на държави, които са на порядъци по-силни от нас. Може да се правим на интересни евентуално в региона на Сърбия, Македония, Гърция. Но и това е ужасна идея, в момента едва ли може да спрем дори Сърбия при Сливница.

ВНИМАНИЕ "РАБФАК" ! ИЗНАСЯМ ПОЛИТБЕСЕДА .

Представите за взимна помощ са ти от Варшавския договор :))))) старички

Близнашки, Русия е злото. Твоето поведение го доказва.

Правилно. Русия не е заплаха за българската сигурност? Тя е заплаха за световната сигурност.

И Македония, и Македония е заплаха! Особено с оная статуя в Скопие с коня!

ИЗАУРИ , КАК Е ТАМ НА НАШТА АМЕРИКАНСКАТА ТРЪСТИКА ?:)))

ама бивш комунист , а бивш комунист няма .

Случайно бях миналата седмица в една фирмичка за оптимизиране на сайтове. В едно апартаментче на последният етаж бяха наблъскани 20 до 30 души с компютри. Толкова близо бяха наблъскани, че ако се протегнеше накой щеше да блъсне съседа си. Всички служители под 25г. "Боса" - 30г. Докато чаках "боса" да се освободи, хвърлях по едно ко на мониторите. След минути разбрах - ТОВА БЕШЕ ФИРМА НА ТРОЛОВЕ !!! Кой им плаща, кой им спъска текстовете, може само да гадаем. Къде са службите на България? Едно е да изкажеш мнението си във форум, каквото и да е то, а съвсем друго да прокарваш интересите на друга държава. Имаме ли разузнаване? Имаме ли контрразузнаване?

а ХИБРИДНИ ТРОЛИКИ на ПУТИН !

Брей, много страшен тоя Путин, бе..........................

Тези тролове дали не бяха про-американски - за мен е по-вероятно това? Затова не си подал и сигнал - щеше да е "приятелски огън" :)

ВНИМАНИЕ "РАБФАК" !

тия комундери докато не ни направят 16-та република няма да мирясат! близнашкия да си ходи в москве за да го наградят и него като болен.

Трол-простак!

ХИБРИДНИ ТРОЛИКИ на ПУТИН !

Г-н Близнашки, след като Путин вече назова Новорусия, след като заяви, че ще отправи военно-хуманитерна помощ, какво трябва да се случи за да кажем, че " Царят е гол " Колкото и малка да е България, то тя е член на НАТО и ЕС, нарушавайки суверинитета на Украйна Русия - Путин са заплаха както за ЕС така също за България, а може би и света. Търговските отношения нямат нищо общо.

Слагйте минусчета само да попитам , колко от тези минусчета са били в Русия, извън Москва след 89 година, ако бяхте видели истинското лице на Путин, няма да слагате минусчета. Не мразя Русия, мразя режима на Путин, а това са две различни неща, но кой ти смята , че това е 45-тата война на Русия от 1917 година насам, като половината от тях са след 44 година, изводите оставям на вас !

Ти от американското БКПли си, бе тролче, че си такъв заклет интернационалист. Бе, може и от авглийското да си.

Bell

"В случая заплахата за мира и стабилността в региона произтича от невъздържаните и агресивни действия на Русия в т.нар. постсъветско пространство," добави той. Значи не по врат, а по шия? Ма Близнашки, то това едно и също бе?

Министъра на МО и Плевнелиев са заплаха за националната ни сигурност. Дори Бойко трябваше да ги озаптява.

Другарю, Путин. Моля те! Ела завладей и България - ние сами ще ти се предадем, че да заживеем и ние като хора!!! Писна ни бъдещето на България да се решава от 4-5 човека!

Да те светна всяка вечер от гара София тръгва влак за Москва, защото ние не искаме и да чуем за живот като в Русия, я виж къде отиват децата ни, май не към Москва !!!!!!!!!!!!!!!!

Ти глей, аз да те не светна по куфалницата.

Абе човече, ти ме сбърка, иронично ли го казваш това всичкото? Сигурно на майтап го казваш, а? Щото не може да има толкова глупав човек че да пише толкова откровенни детинщини? Питам защото ми звучи като сериозно. Сигурно е майтап, не може да го мислиш сериозно нали?

ами не хванеш влака за Кремъл? Той ще те забележи веднага.

Можеш да бъдеш сигурен в това!!!

Ама , все пак , я обявихте, нали. Да ви се чуди човек. Колкото по - тъп и прост, толкова по - нагоре го издигат.

В момента реалността е точно такава. Слугите не е необходимо да са много умни, а алчни нихилисти и изпълнителни.

КОЙ Е СЪЩИНСКАТА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ : - ВСИЧКИ МУТРИ И ОЛИГАРСИ СИ ДЪРЖАТ ПАРИТЕ В ЗАПАДНИ БАНКИ , А НЕ В РУСИЯ :)) - ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 2000 ГОДИНИ САМО 4 ДЪРЖАВИ СА РАЗПОЛАГАЛИ ВОЙСКИ В БАЗИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ - РИМСКАТА ИМПЕРИЯ , ВИЗАНТИЯ, ТУРЦИЯ И САЩ :))))

Наистина, у такива робски глави, промяна не може да настъпи

Русия е заплаха !

Не може, ама може!

Е къде е изненадата, че Селяшки е поредният долнопробен руски агент ли. Друг вид министърпредседател в БГ не е имало от 1944 насам.

Кой е заплаха за България, другарю Близнашки? Само 2 държави близо до нашата територия обявяват претенции за величие - Велика Русия и Велика Турция. Османлиите са ни завладели, защото сме ги подценили. Руснаците ни завладяха, защото ги мислехме за приятели.

ЕС съюз и НАТО ни завладя, защото станахме държава без достойнство и морал. Не забравяй най-новата история!

Естествено че Руснаците са заплаха за сигурността на България. Тоя Путин съвсем е психясал и реши да превзема Украйна, след това може да е Румъния, а България е до Румъния. А и Руснаците може да нападнат по Черно море. Руснаците на Путин превзеха Крим, а сега и областта около Донсцк и Луганск. Всякакви измислици за опълченци и други глупости са ИЗМИСЛИЦА. След като Руснаците превзеха части от Украйна, най- вероятно са им платили доста на разни- украинци- предатели и сега пишат че уж някакви въстаници или незнам какви си още превзели Луганск от Украинскатаармия. Без тия Руснаци и Путин, нямаше да има война в Украйна !!!!!!!!!!!

Според Роско Плевнята, Турция ни е най-големия приятел, а Русия най-голям враг. Този човечец или е чужд агент, или е на твърди наркотици, или съвсем е изкукал.

ПРА ДЕДО МУ НА ПЛЕВЯНЛИЯТА ОСВОБОЖДАВАЛ БАТАК ОТ ТЕРОРИСТИТЕ В БАШИБОЗУШКИЯ ОТРЯД НА АХМЕТ АГА БАРУТИНЛИЯТА :)

Бе ти не разбра ли че Путиноглу и Ердоган са кръвни братя? Поинтересувай се малко за мегаломанските идеи на тюркославянския евразийски съюз на Путин и неговата клика пък тогава коментирай пак!!!

Русия била "велика" сила??? Ама верно ли бе??? Ей, да му се не види макар брех!!! Язе па си мислех, че оно само Македония била велика сила!!! Тю!!!

Премиерът на Словакия Роберт Фицо заяви, че нови санкции на Европейския съюз срещу Русия са безсмислени и контрапродуктивни, предаде BBC. Фицо отбеляза, че си запазва правото да наложи вето на санкциите, ако те ощетяват националните интереси на Словакия. Българския мълчи като п. ....а !

Българският трябва да се присъедини. От санкции полза няма. Трябва съвременно оръжие за Украйна за да отблъсне руската агресия. Да се надяваме, че на предстоящата среща на НАТО българският представител няма да мълчи.

Що така с минусите, бе другари!? Нали в Украйна руски войници и техника няма? Освен отпускари. Значи е безопасно...:D

"... е оттеглен и ще се преработи. Президентът обаче го одобряваше." Той Плювенлиев и свирките ги одобрява ама между мъже и щото му харесва като ги рпави не за друго