Симеонов: Шансът за кабинет намалява

Ако президентът ни възложи мандат, ние ще го приемем. Но не сме наивници, наясно сме, че шансът да се направи правителство намалява, каза Валери Симеонов.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов: Шансът за кабинет намалява | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕДНО Е ДА ГО ИСКАШ,ДРУГО Е ДА ГО ПОСТИГНЕШ И ТРЕТО Е,ДА СЪСТАВИШ УСПЕШНО ПРАВИТЕЛСТВО!!!БЕЗ ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО,ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ Е КАТО ДЪРВО БЕЗ КОРЕН!!!

Със санирането , освен на пенсионерите , помагат и на хора с по - ниски доходи . В тези панелки не живее елита на България . 30 гд всички мълчаха за пенсиите и едва сега се сетиха , че пенсионерите са с малки пенсии

Дайте ми пример ,колко от материала за санирането се произвежда от БГ фирми -николко. Турция примерно произвежда,но с d. лиценз. Дава се работа на фирми на чичо,вуйчо-братовчеда от Банкя ,а и защо си мислят,че това ще вдигне ръста на икономиката ни. За работниците и монтажниците е добре-за шефовете оооще по-добре и дотук.Това не е ИКОНОМИКА бе хора -това е СМЯХ . Пенсионера какво ще си купи с увеличението-хляб и мляко повече,нещо лошо да виждате.

Нека управляващите да отговорят на единствен въпрс. Как страни наши съседки живеят при по добър стандарт с по високи заплати и по високи пенсии а ние се опрвдаваме с смешни пречини и доводи ?Стига са ни тъпчели и ограбвали живота.

Когато става въпрос за санирането,1-во повечето ако не всичкия материал е германски(турски,чешки са по-малко).Сега сметнете колко от тази сума отива примерно в Рехау и дали от Берлин не лобират.

тези са по-зле и от БСП. Програмата им за управление на държавата е от 3 точки: 1. Увеличение на пенсиите 2. Ограда на границата 3. Стреляне на месо по границата Аз друго за 2 години от тези не съм чул. Не че не са важни тези неща, но те са второстепенни, така държава не се управлява.

тези псевдопатриоти са просто една шайка откровени идиоти. Откъде всяка година ще намирате 1 млрд за пенсии ? Няма да модернизираме армията, няма да санираме, ще плащаме пенсии от данъци, понеже от ДОО не стига и все по-малко ще са парите. Пенсиите са системен проблем. Несправедливост, която може да се поправи само като се разследва кой и къде открадна пенсионните фонд от комунизма, така се връщаме пак на въпроса за независимата съдебна система...

A бе вие не разбрахте ли тъпи патриоти и кабеларки че не ви искаме във власта заедно с тиквата опряна плътно до задника ви.Oще след изборите когато спечелихте с няколко депутата благодарение на лозунга никога с боко апосле предадохте избирателите си и се прегърнахте с герп стана ясно че ще царувате с герп само едно лято.искаме си извънредните избори ,пропорционални не по метода на слугата на боко слави.

Докато България е във Валутен Борд, размера на минималната заплата, пенсиите, основния лихвен процент, какви заеми да се вземат и от кого - се определят във Виена. Тукашните премиери и министри са само изпълнители. Ако на държавата спешно и трябват пари, отвън и се казва - приватизирайте летище София, и ето ви пари ... За съжаление никой във официалните медии не смее да засегне този въпрос, в момента борда носи много повече беди, отколкото ползи на България.

ако нямаше борд, КТБ щеше да е детска приказка за лека нощ...

Много хора не правят разлика между инвестиция за саниране и пари за пенсии и коледни надбавки. Германците сигурно са прости че първо санираха ГДР сградите.

Грманците имаха какво да ядат когато санираха, така че не са прости, прости са българите и БХ, и затова се разбират и си го избират

Германците щом са имали пари да ядат значи са имали и добри заплати.Значи сега вземат и добри пенсии.А ние и преди и сега нито санираме нито ядем нито добри пенсии.

По- важното е да се измамят гласоподавателите и да се изядат парите и нищо да не остане след теб

Фири

А една от причините да нема пари за пенсии знаете ли коя е? КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ правила на ЕС. Ние дадохме 4 милиарда суха пара на дребните вложители в КТБ. Едни дребни инвеститори в едно частно мероприятие което пропадна.С това УЛТРАЛЯВО мероприятие ТИЯ ИНВЕСТИТОРИ изядоха парите на пенсионерите.Всяка инвестиция е свързана с риск.Те са гонели високи лихви.ЗАЩО НИЕ трееше да плащаме за тяхната НЕДАЛНОВИДНА инвестиция в КТБ?

Някой тук май мисли с онази част на тялото която се ползва за седене на нея. Нали държавата гарантира влоговете; ако не беше така знаеш ли кога щях да държа пари там, а ако самата държава и нейните надзорни органи са част от играта, ще плащат тези които са допуснали (или още по лошо, назначили на изборите) крадци да управляват държавата

Има фонд за гарантиране и банките са задължени да внасят в него пари, с които да гарантират спестяванията. Тази банка е ЧАСТНА, не държавна. Ако на бай ти Пешо му фалира баничарницата, държавата и него ли ще обезщети, че си бил вложил парите? Те едни такива лакоми д*пета си влагаха навремето парите и в пирамидите, ама никой не ги обезщети.

Фири

"Пари държавата има и за пенсии и за саниране, но много се краде, господа другари." Защо смесваш нещата бе? За саниране което е икономическа инвестиция парите ще се дадат И ЩЕ СЕ ВЪРНАТ в икономиката и това е ЕДНОКРАТНА инвестиция. Парите за пенсии дигнат ли се това са ПЛАЩАНИЯ аеки месец 12 месеца в годината! Разликата е кардинална! И да "блестящия" икономис и спестовник НЕМА ПАРИ да дигне пенсдиите. Щото ако имаше МОМЕНТАЛНО щеше го напраи, да СЕ УДФАРИ ГРЪМКО В ГЪРДИТЕ ПРЕД МЕДИИТЕ и да ревне: АЗ,АЗ дигнАХ ПЕНСИИТЕ!АЗ ДАДОХ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 300 ЛВ!

Парите за саниране ще се върнат, когато облагодетелствалите се от него започнат да продават оскъпените си апартаменти и спечелят, без да са инвестирали. Парите от пенсии веднага се връщат в бюджета чрез сметките, които разплащаме още с получаване на пенсията и всичко онова, което купуваме до 7-мо число на следващия месец, когато парите в сметката са стигнали почти до нулата.

Парите за саниране започват веднага от първия месец когато получиш сметката за тока.И като сметнеш колко си икономисал през зимата и лятото ще разбереш че и хляба е за ядене.

Така ви баламосваха и за фотоволтаиците, а после какво излезе, че тука има, тука нема, наште хора бръмчат с големите джипове и ес класите, а някой духа супата, познай кой. Не ми казвай че имаш 5-6 фотоволтаични парка и държавата ти изкупува тока на 70 ст на киловат

Правителство на ПФ няма да бъде съставено не толкова заради нереалните предложения /които при добра воля може да се окажат изпълними/, а защото от съответното място е дадено указание да не се позволява на националисти да управляват. Забележително е, че Борисов често спонтанно се изхвърля, за да го харесва народът. Тъй като не е опитен в политическите игри и прибързва с обещанията, "началниците" му напомнят коя е правата линия и той веднага се отмята. Това стана практика при него, затова не бива да му се вярва, каквото и да казва.

Вижте сега господин Голю Босев, пенсията за която се коментира напоследък е размера на базовата пенсия да стане 300 лева. При това положение санитарката, която е без образование ще получи базовата пенсия в размер на 300 лева, а баба ви, която е лекарка ще получи пенсия индексирана със съответните коефиценти посока плюс, но тръгвайки от базата 300 лева. Изказванията по този повод на Менда Стоянова са меко казани лобистки. Ако имахме ефективно работещо правосъдие, което да има реално въздействие върху мегакорупцията, която е на лице в България, ако митническите пунктове на България работеха ефективно, нямаше да се пълнят джобовете на митничарите, а държавния бюджет, ако се премахне плоския данък до размера на минималната работна заплата, което ще стимулира потреблението в страната, ако се премахнат бюрократичните пречки при работа на фирмите, тогава бюджета ще се напълни доволно, и този размер на базова пенсия от 300 лева, ще бъде реален, и министър Горанов няма да се чуди откъде да балансира бюджета. Изказвания от сорта, когато има пари ще дадем за пенсии са лобистки - те обслужват олигарсите, които печелят безумно много на база бедността на българите. То както сме тръгнали сега да индексираме пенсиите с по 4 лева на година, има - няма 25 години и пенсията ще се увеличи със 100 лева.

Много точно казано! Според мен да се държи народът в бедност е политика, наложена отвън. Нашите икономисти и финансови експерти не са толкова неуки, че да не знаят как може да се приеме по-разумна политика по доходите, но или не искат, или не им разрешават да го направят. Влизането ни в ЕС ни даде възможност да пътуваме /който може/, но ни отне правото да решаваме сами съдбата на народа си.

Доколкото разбрах,вчера ЕНП е предупредила Плевнелиев да не дава мандат на "ксенофобски и националистически формации".Ето защо внезпно настаана обрат.Нито пенсиите са били проблем,нито нещо друго.Сега Плевнелиев по всяка вероятност ще даде мандата на РБ.Това е всичко което се е случило 23 часа след изявлението на Бойко.

Пастирката ако слушка може да получи някое топло местенце в Брюксел

Най-големият ни проблем е в това, че щом грабнат властта, нашенците веднага започват политика на послушание, която би могла да им осигури сладка служба навън, когато им свърши мандатът. За когото и да се сетя, все са такива - във всички области.

Дограмата която се монтира струва около 70 лв при производителя.За монтажа и плащат 7-10 лв/м2 .При 5 см стиропор с труд и всичко останало по цени от магазин топлоизолацията е 25 лв/м2.Цените са ми от първа ръка. Сметнете сами има ли далавера за хората в схемата.

Пари държавата има и за пенсии и за саниране, но много се краде, господа другари. Неудобната истина е че тези които са в политиката са там за лично облагодетелстване а не за благото на народа. Който и да изберете на следващите избори, все един ..., всички ще крадат, за това са отишли там. Докато в държавата няма върховенство на закона, докато се шири корупция, клиентелизъм и шуробаджанащина, докато съд, прокуратура и служби са част от играта, държавата ще е богата, но голямото болшинство от гражданите ще са бедни.

щом вашия шанс намалява, нараства шанса на хората да пропуснат още един отбор идиоти да ги яха!

В предишните си коментари аз казах че патриотите не рискуват като поемат отговорноста да съставя правителство в този парламент разчитайки че ще бъдат подкрепени от съвестни и добронамерени депутати от различните партии.Уви оказа се че съм сгрешил защото все още има депутати които са забравили че народа ги е изпратил за 4.г. а не за 2г.Че има депутати които с опитват да заповядат на други как да мислят и как да действат.Като напр. Ц.Цветанов ВГоранов МСтоянова ПМосков ЛПавлова. Като НЗеленогорски и КНинова която повтаря изтъкани клишета ч е този парламент се е ИЗЧЕРПАЛ.Свещенна глупост.Та нали народа ви е изпрати л да се ИЗЧЕРПИТЕ за четири год.АРадан Кънев ги наблюдава отстрани как се джафкат за кокала.

МАНГАСАР И ШОПАР И БЯЛА ЗЛАТКА

Абе тоя Симеонов... все едно Ердоган гледам.

ИМАМ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ ТЕЗИ НАРИЧАЩИ СЕ ПАТРИОТИ СА КАТО ХИЕНИТЕ !! УСЕЩАТ, ЧЕ НЯМАТ ШАНС, И ГЛЕДАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ДЕМАГОГСТВАТ. НЕ МОЖЕ ДА ЛЪЖЕШ, ЧЕ ЩЕ ПРАВИШ НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА, ТОВА Е ПРИСЪЩО САМО НА ЧЕРВЕНИТЕ ИДИОТИ, КОИТО СА НА ПРИНЦИПА ОБЕЩАВАЙ И ПОСЛЕ ГРАБИ !!!

Разбира се че санирането е много по добър начин да се усвоят едни пари. Няма далавера ако просо ги раздадат на калпак и хората си извършат санирането на половин цена.

Фири

Напрао ви клазвам безпартиен съм и бех да се даде шанс на ПФ. Е след тия ОТКРОВЕНИ ПОПУЛИСТИЧНИ ТЪПИЗМИ за пенсията и грандиозните чевствания по време на чума АЗ НЕ СИКАМ ПФ ДА ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО! НЕ ИСКАМ!

Баба ми се пенсионира преди 23 години като лекарка и сега пенсията и е 327 лева. Санитарката без образование е с пенсия 196 лева. Сега според "патриотите" пенсиите им ще се изравнят. Ало лъжепатриоти, това ли е социална справедливост, или зарибявате нискообразования електорат.

Фири

Иначе да, един милион лева за честването на Левски има. Обаче при условие, че 60% от народа живее на ръба точно едно помпозно чевстване ли е необходимо? Ти ако искаш да отдадеш почест ще излезеш, ще постоиш, ще се поклониш и без пари за грандиозна заря и придвижване на армейски части!

Каква мизерия настана: "Патриотите". ГЕРБ, Марешки, БСП, ДПС са това което българите обичат и гласуват. Докато има българи, цигани и гаджали по тези места, мизерията ще расте. Факт.

Ако си от онези, които даром получават саниране, разбирам защо си пропуснал да споменеш ГЕРБ, които носят отговорност за това, че и през последните години, когато управляват те, оставаме на последно място по доходи в ЕС. Аз си купих апартамент в нов блок, с изолация и няма да получа нищо от придобивката, обаче от данъците ми ще вземат, за да дадат на други. Това е "справедливост по герберски".

Това има и добра страна - намаляват и шансовете да продължите да си пълните дебелите шкембета за сметка теглото на народа!Псевдопатриоти и лъжци!

Фири

"Пари и за пенсии, и за честването на Васил Левски има и това не е популизъм! Измисли нещо друго! " Ти верваш ли, че ако имаше банкянския самолюбец немаше ги даде и да ни осведоми скромно"АЗ,АЗ ДАВАМ ДАВАМ, АЗ ДАВАМ БЕ,АЗ АЗ ЛИЧНО АЗ ДАВАМ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ 300лв!!!

Орел, рак и щука...

симе, кака, ДА ТИ КАЖЕМ ЗА САНИРАНЕТО: СИЧКО ПОЧНА ПРЕЗ МЪРМОРКЕЛ И "ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ". ЯКО БАНКИ СА НАЛЕЛИ МНОГО ПАРИ ПРЕЗ ТОЗ ЗАКОН И ПРОГРАМА И ИСКАТ ДА СИ ГИ ВЪРНАТ! Затва: за саниране - 5 милиарда, за пенсии 0 лева. Щот там, нали така, бизнес нема, апа и мръсните комунисти живели през соца и сега пенционери, требва да умрът час по-скоро. Основниа апологет и реципиент на санирането у БГ? Плевналиев........кат почна да мяука по таз програма си продадох апатрмънтъ, че ме и изнудваха да "санирам". Нещо да ти се изясни? А да и шанса за правителство под "патриотичен" контрол е 01 баш ка увеличението на пенциес.

Направете изборите както гражданите искат - мажоритарно в два тура и ще ревете дълго над картинката. Още и субсидиите за партиите не бързате да махнете. Аман от политици и вечни политици. Трябваше да има още един въпрос в референдума: Искате ли мандатност на народните представители? Да се определи, че всеки има право само на един или два мандата. Тогава и ГЕРБ и вие щяхте да имате "мравки", застрашени от нокаут.

Колко жалко е да си алчен, корумпиран, безскрупулен и нагъл, и това да стане достояние на целокупния български Народ...!!! "патриотите" се плъзнаха по пързалката на обещаните им от БайХуй парчета от баницата, и се провалиха окончателно пред лъганите успешно до сега от тях български родолюбци...!!! Дааа....!!! Колко жалко е да си абдал, и Народа български да го е разбрал...!!! :::))) Ха, ха, ха...!!! :::)))

Ако това НС не излъчи правителство, ни чака голям срив в живота. Но това ще го отразим на следващите избори. Големите да не се сърдят след това от изненади. Най-много ще порежем ГЕРБ и деовйката Борисов начело. Ох, някой ме ощипа :) Горкия

Волери, тебе те чакат избори и нещастното ви сдружение я влезе в парламента я не влезе, кой си ти да даваш оценки за правителство, шеф на сдружението на глупаците

Вчера дадоха един клошар, работел 27 години шофьор ! Каза - ''Дъщеря ми и сина ми ме изоставиха.'' Е като дъщярята и сина са изгонили баща си от къщи, кой очаквате да се грижи за него? Почти всички клошари са с такива съдби. Изпокарали се с роднините, нямат близък човек и...на кофата!

Народа разбра що за стока сте и догодина Парламент ЙОК

За какво сте готови бе "патриоти",като сте зинали да лапате?300лв.пенсия е пак подигравка.Кажете готови сме за реформи в Кривосъдната система ,за реформи в МВР,готови сме да се преборим с корупцията,готови сме да влезем в затвора ,защото сме за там.А ние сме готови да ви изметем всички до един.

Симеонов е прав за санирането. Защо едни семейства вземат заеми и си санират жилищата, а други ГЕРБ ги подкрепя и финансира? Защо не им плаща от партийните си пари? Защо е по скъпо санирането, когато ГЕРБ плаща, а при други с три пъти по евтино?

Санирането дава работа на много фирми но от къде толкова мозък у псевдопатриоти

Кой има минимална пенсия в България? Почти 80 процента това са не работили роми и тютюнджии . Всички българи които работеха и се осигуряваха вземат над 270 лв пенсия. Имаше едни мътни 10 години от 89-та, до 990-та когато много хора покараха частен сив бизнес и не се усугоряваха няколко години. Тях ли искаме да облагодетелсваме сега?

Това просто не е вярно, 1 262 000, което са почти половината пенсионери взимат под 300лв.

Майка ми например взима минимална пенсия след 40 години трудов стаж в София като декоратор с полувисше образование. Та справедливо ли ти се струва? Има и много други като нея. Друг близък мой роднина като висшист химик също с над 40 години трудов стаж взима 210 лв пенсия, така че не са само циганите уважаеми а и много достойни хора взимат смешни пенсии дето в една закъсала Гърция на ден взимат пенсионерите толкова колкото тук за 1 месец

ИЛИТЕРАТ.В кой свят живееш

Симеонов и сие са мутри и на следващите избори ще са аут.

Мутрата им пусна някаква партенка и тия си помислиха, че са хванали Господ за шлифера! Алоу, патрЕотите, единствения шлифер, който може да държите е този на Боко!

Фири

Симепнов аз бех да ви се даде шанс. ама вие сте тъпаци. Искаш да дигаш пенсиите с едни пари които големия икономист Боко не е изкарал, искаш разхитително честване на годишнини когато 80% от народа живее на ръба. Ми не заслужаваш да правиш правителство ти доказа пшртеди да встъпиш в длъжност, че си популистки идиот!

Пари и за пенсии, и за честването на Васил Левски има и това не е популизъм! Измисли нещо друго!

Приятел, не е работата в пенсиите. ГЕРБ знае отдавна това искане на ПФ: вчера го каза дори Нинова. Работата е там, че ЦЦ си намери ПОВОД с пенсиите да разтури далаверата с ПФ, защото Баба Меца това му каза, а ББ си бе изчистил ръцете като дихна за Унгария, но и там го стигна дълга да слушка ... Това е истината. Не е за това, че са се заяли онези от ПФ. И аз очаквах да си седнат на гъза, но ако не бяха пенсиите, щяха да намерят друго ... я Свилен Болен, я, нещо такова. Капише?

Ми сега? Чии манерки ще крепиш?

на ББ и ЦЦ- той си е свикнал...

Лъжепатриоти и псевдонационалисти винаги е имало в България.

Въобще е нямало шанс за такъв циркаджълък но явно играта на герберасите за забавяне предаването на властта умело се подкрепя от всички тия дето ги подкрепяха толкова време. За всеки разумен това си беше рамо на боко за да продължи далаверите си до край

мишлетата помирисаха сиренцето и им се дояде ХАХАХА кой ви е цанил бе хамстери с тия въшливи 3-4% дето се набутахте между капките....къде сте тръгнали с тия шкембета, смешници жалки.....

1. С мандат на ПФ 2. Със старите министри 3. Подкрепено от ГЕРБ, РБ, АБВ на това му се вика - СЪС СТАРИ БАРМАНКИ НОВ БАР ДА ПРАВИШ!!!

Новият премиер ще е Симеонов, казах. Да не се повтарям.

дето ще бъде този пропаднал пияница

Господа,незнам какви си ,днес да ви предложат заплатите ви да стана 10000 всичките 240 прес...ника ще сте за.А,вие т.н."патриоти"ще сте първи.То на вас 10000са ви джобните докарвате си ги чрез"бизнеса",чрез данъчни измами,и ниски заплати които давате, но алчността ви е ненадмината.Пари няма.Нека българина да се гърчи и умира .Нека децата ни да емигрират като от война.Нека не се женят и раждат.Вие сте си рахат.