В. Симеонов: Първо ще променим Изборния кодекс

Първата ни работа в Народното събрание ще бъде да седнем и да променим Изборния кодекс, заяви Валери Симеонов.

Обратно в новината

Коментари - В. Симеонов: Първо ще променим Изборния кодекс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, много сте ми интересни - Симеонов лош, а ГЕРБ, пълен с бивши комунисти, техни деца и внуци ,много добре, нали ?

Гласуваш за Симеонов- получаваш Боко и Герб. Така беше в предната коалиция, така ще е и сега. Ако си продадеш гласа за 30-40 лв е престъпление, като подмениш вота на 300 хиляди човека и го продадеш за министерски кресла, пари и разни постове- не е престъпление.

Пишман патреотите първо измислиха да превърнат конституционното ни право в задължение (със санкции, предлагаха първо и парична глоба), после тръгнаха да пречат на една част от гражданите да гласуват. Сега ще мислят как съвсем никой да не гласува в Турция, вместо да мислят какво да направят за гражданите в България. Айде, като сте патриоти вместо да блокирате границата, блокирайте ЕРПтата, ВиКтата,Топлофикация, дето ни мъчат! Ама не ви дреме за това! Дано в другия парламент да ви няма като реформаторите! И без това сте едни подлоги на управляващите.

Съгласна съм да се промени изборния кодекс.Право на глас трябва да имат само тези ,които си плащат данъците и осигуровките в България.Тогава много българи ,които работят в сивия сектор ще загубят правото си на глас и дано се осъзнаят. Може би така ще се премахне сивия сектор в икономиката.Циганите ,които също не плащат данъци и осигуровки също ще отпаднат от списъците. Така ще отпадне и купуването на гласове.

Ами да,ще управляват ,Болен е русофил,другия е русофоб..........

Bсяко зло за добро , ти с твоите късогледи привърженници и антиетнически действия, ще принудиш етническите турци с български корени да се организират много подобре . C тези опити за отнемане на правата на гласоподавателите и противозаконни мероприятия, вие ще станете причина същите незаконни действия да направят и етническите турци, което при следващите избори ще ви създадат проблеми.

Етническите турци с български корени ? Те знаят ли си корените ? Искат само България да премине към турския султанат................ За тези турци България не е Родина.

Решението е толкова просто, че даже депутатите ще го разберат. Право на глас да имат само и единствено тези българи, които са били в България последните 6 месеца, плащали са данъци и здравни осигуровки. Така и партиите ще спестят някой лев от купуване на гласове...

Аз съм против тези напуснали България завинаги да гласуват. Откъде накъде някой чиито деца даже не знаят и не познават българския език, история и култура, не плащат данъци и осигуровки в България ще решават съдбините на България? Който е напуснал България и живее за постоянно извън пределите е взел своето решение и не разбирам, защо трябва да ми се меси как аз тук трябва да живея - аз нали не определям как той да живее?

направете референдум ; Който не знае български и е неграмотен да няма право да гласува. А в Турция както във всички държави да се гласува само в посолството

Не забравяйте и сиганите-до кога ще убиват и крадат беззащитните старци по селата,до кога ще бият полицаи,до кога ще имат само права,до кога няма да плащат здравни осигуровки,до кога ще се возят гратис в градския транспорт,до кога ще се плодят като мишки,до кога.....?

такава промяна е проста смехотворна за мазния и нагъл домогнал се със сетни парички до мястото в резервата за потенциални затворници - парламент, не само изборния закон няма да бъде променен,но живота у нас ще стане по-лош,с по-нисък стандарт и още по-непоносим, защото същите некадърници са вътре,нищо добро не ни чака..

Много точно си го писал,браво !

Защо не го променихте в предното народно събрание? Стига циркове!

Глупак! Но глупака, глупци го избраха!

Той много приказваше и след предните избори, ама никакви не ги свърши -типичният български политик - силен и вилен, докато си намърда задника в парламента, след това някой друг му е виновен, че нищо не се е и опитал да свърши.

Валерка, внимавай какви условия поставяш, защото при едни нови избори може и да не влезеш в парламента.

С европата не върви! Станахме шещо средно между концлагер, лудница и сметище! Предлагам референдум за да решим, кой да ни окупира! Турците или руснацте? А ако не щат с добро да дойдат - да им обявим война! Така със сигурност ще ни окупират и ще ни оправят!

Боже Господи, прости му. Той просто не знае какво говори

Аз предпочитам германците

...В. Симеонов: Първо ще променим Изборния кодекс.. --- дааааааааааа ! 240 депутати за целата популация!а не само за гласувалите! Това не е Народно Събрание а Събрание на Гласувалите и затова не представлява народа, а представлява Диктатурата на Гласувалите за европата! Къде са празните места на Негласувалите него, а? ...... Да се разтури!

някой да ти е пречил да отидеш? не?

А защо не промените първо Наказателния кодекс ?Страх ви е,че ще се довършат корумпираните и продажни съдии и политици ли?

ЗАБРАНА НА ДВОИНОТО ГРАЖДАНСТВО ЗА ТУРЦИ

НЕ! ПЪРВО ШЕ ДИГНЕТЕ ТОКА, ПАРНОТО И ВОДАТА.

ТЕЖКО ИМ НА МАЙМУНИТЕ В ЦИРКА .... ТЕ МАГАРЕТАТА ВИНАГИ МОГАТ ДА ПОИСКАТ "ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ" В НЯКОЯ ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ :))

Айде, намериха си занимавка поне за три месеца в НС! Един път правят закон , после 1000 пъти го преправят. Ако беше дреха щеше да е кръпка до кръпка и мръсен, скъсан парцал. То Фидоска ли не беше, то Мая Манолова ли, то Радан ли, сега и този. А че през това време държавата се обезлюдява, че децата от пети клас вече мислят как ще бягат от тук,защото нямат бъдеще, че и мигрантите даже не искат да живеят на територията , че младите не могат да си позволят и едно дете, хич не им дреме. Налапаха кокала, няма пускане! Сега ще завъртят опашка на Боко, като започне да потъва първи ще се спасяват и ще се обършат с него. А бе ей, в кой век сте вие, бе? С дните за размисъл, неграмотниците по секциите, забранения алкоол (поне вече е по преценка на кмета!), сините химикалки, забраната да се казват резултатите през изборния ден и пр. наследства от 60 години на миналия век? В развитите страни се гласува с машини и по интернет, в работен ден, по пощата, агитацията не е забранена пои време на избора, не губят времето на избирателя. В тази насока променете закона, не само да се чудите какво и как да забранявате и наказвате!

Да, абсолютно, първото решение трябва да е да се махне възможността на 30-40 хиляди български Турци да гласуват. Абсолютен национален приоритет. Няма надежда за тая държава, поне още 100 години...

не са 6-7 милиона българи! Управляващите по-добре да се замислят, защо българите не ходят да гласуват!!! Ще им го кажа направо - ЗАЩОТО НЯМА ЗА КОГО!!!

ЗАДАВА СЕ ЛУДНИЦА : - РОМЛЯНИТЕ ГЛАСУВАХА ЗА МУТРЬО - ПАТРИОТИТЕ ВЛИЗАТ В КОАЛИЦИЯ С МУТРЬО :))) .... И НА 4-КАТА "ЛИДЕРИ" ТОПКИТЕ ИМ СА ПО СТО ОКИ , И КАТО ПОЧНАТ ДА СИ МЕРЯТ И ОНИЯ РАБОТИ ЩЕ БЪДЕ ЦИРК "МУТРА ПАТРИОТ С РОМЛЯНСКИ ЗАГАР ":)))

Ексклузивно в БЛИЦ! Найновата статия на Кеворк Кеворкян: Корнелия загуби от Бойко и соца е виновен. Новият кабинет: Бягство в лудостта БЛИЦ Новини от България и света link 1/1 Иначе, всичко е наред. Кабинет на ГЕРБ с Патриотите ще бъде нещо невероятно, психодиспансер, гладни срещу сити, ръмжене до небесата. Няма как да функционира този кабинет, ако и двете страни не направят големи, дори саморазрушителни отстъпки в собствените си разбирания отстъпки, които ще ги унижат в очите на публиката. Например, ако Патриотите поискат, както се говори, поста на министър на отбраната, кой и какъв трябва да е тогава министър на външните работи? Дайренцето Митов вече се изпари, все едно, че е бил от пушек. Първата седмица още Каракачанов /ако той стане военен министър/ ще има повод да прати няколко танка пред външно министерство. Как ще правят обща политика с Ердоган? Бойко ще се опита да лижи и маже, а ония ще поискат главата на турчина сварена. По магистралните въпроси не могат да имат никакво съгласие освен, ако не се откажат от самите себе си. Не че го изключвам, но тогава ще присъстваме на погребението им.

Браво на патриотите - незаменим фактор са и нито ГЕРБ, нито БСП могат без тях.

всъщност могат! ще вземат на назаем дпс от бсп дпс!

jizast

Големи умници по форумите. Всеки се изживява на голям експерт. Искам да ги видя такива умници в ситуацията в която са Патриотите дали ще могат и една десета да постигнат. С малкото си депутати успяха да прокарат доста поправки в избирателния закон и сега се радваме на парламент без ислямистите от ДОСТ. Нека всезнайковците да знаят, че на приказки всички са много силни, но когато опре до реални действия с ограничени средства нещата изглеждат по съвсем друг начин. Дайте им 30-40 % гласове на изборите пък тогава изисквайте от Патриотите чудеса!!

Е, от к'ъв зор? Хубаво щеше да бъде и те да се бяха измели от пърлъментито заедно с другите боклуци и да не виждаме повече мутрата нито на Валерката, нито на Болното, нито на Каракачанов - до един гнусни шпиони

пАтреотите трябва да се оттървАт от бАтака. до тогава ще са номинално-маргинална хулиганска партия.

решението е простичко, но няма нивга да стане!гласуването не трябва да е право, нито задължение! гласуването трябва да е привилегия! да я ползват само грамотни български граждани навършили пълнолетие, които плащат данъци и осигуровки в България! толкоз! плащаш данъците, участваш! не плащаш, стоиш отстрани и гледаш!

В нормалните държави, няма начин да не плащаш данъци и осигуровки.

в нормалните държави няма и неграмотни, няма и по осем партии в парламента, и купуване на гласове няма, и 21 парти и на бюлетина няма да видиш!

В Германия има двойно гражданство,изключение правят само някои страни,,като САЩ и Канада ..примерно...

Първата работа е да ви изстреляме на Марс вас "новите", а пък стари и веднъж завинаги да си решим проблемите. Боклуци!!!

Проклети да са!!!

Предлагам като решение за въвеждане на образователния ценз, оето да е демократично и същевременно недискриминационно да се мобилизират всички даскали по български език да контролират с червен химически молив попълването на декларациите. Една правописна или граматическа грешка да означава пълна дисквалификация на изборния вот. Ето тогава ще можем да имаме не само по-образовани депутати, но и избиратели такива. Амин!

то добре, но и ти си скъсан! имаш грешка на първият ред последната думичка!

проблемът не е че гласуват 75 000 души в чужбина, половината от тях в турция! проблемът е, че не гласуват две трети от българите в България! ако "патриотите" вместо да губят време три дни да правят цирк на границата, бяха убеждавали българите да гласуват, щяха да имат тройно по висок резултат!

Ами като сте тръгнали да променяте, въведете поне образователен ценз. Турците с двойно гражданство са много, ама неграмотните цигани, които си продават гласовете са много повече.

Тези кога свикаха парламента, кога оформиха мнозинството, кога започнаха и закони да променят! Иначе е крайне време наистина да заработят, щото 27 години само с глупости, далавери, корупционни схеми и простотии и лъжи се занимават.

Ама ти искаш и да мислят !!!

колкото пъти бе преправян този закон, всеки път по-зле става. той бе сбъркан поначало. някак си се получава както с всичко. след поредната риформъ, положението от сериозно, става плачевно. някой поне да предложи условие да няма неграмотни в избирателните комисии, или грамотните вече свършиха. с което можете с гордост да кажете: "мишън акомплишд!" с България най-сетне е свършено! и айде и вас да ви нема!

Наследниците на изселилите се в Турция турчета излиза,че също са с двойно гражданство....Така-а-аа.Значи след 30-тина годинки да очакваме от Турция повече гласове на изборите,отколкото от България,така ли?!?!??Ми то драмата с гласовете от турция ще се задълбочава значи.Ма тия в парламента май хич не мислят!!!!

Ще приемеш 300000 бежанци значи. Пикльовци.

Остави сега за малко, защо турците дошли да гласуват у БГ-то! Ти ни кажи, защо българите пак не отидоха да гласуват за НИКОЙ!?!? Задай си този въпрос, отговори си и се измитайте всичките измамници!

Сбогом Демокрация. Популизъм и псевдо национализъм. Това ще ни реши проблема:)

каква демокрация те гони....кога я е имало изобщо....та чак и сбогом

Вчера видях репортаж в БТВ , за изборния туризъм от Турция . Един турчин се изпусна че идва в България заради ТЕЛК . Останах потресен - Здравната Каса и Пенсионния Фонд на Република България изплащат Инвалидни Пенсии на турски поданици ???

Така е поискал Ердоган от наш Батко и ние да не разваляме дошлука си плащаме, щото армия няма, службите ги няма, държавата я няма и от борчове и фондове го докарваме.

Така може ли да се напише закон , че в целия свят може да има секции извън посолствата, а само в Турция да има забрана? Или това ще е за всички извън БГ? Нещо не ми е ясна тази схема.

Тя всичката оправихте вече, че най-спешен е Изборния кодекс, който между другото го променяхте само миналата година 2 пъти, от които единия път беше няколко дни преди изборите. Да не говорим, че по закон трябваше да се гласува електронно във всички секции, ама от пазарлъци и схеми не ви остана време едни машини цяла година да купите. Но не в Изборния кодекс е най-големия проблем, а във вас, господа и госпожи от жълтите павета. От Турция дойдоха 30 хил. гласа, колкото за 2-3 депутата максимум. Не е приятна тая история, ама и докато сменяме кодекси и закони, България изчезва.

Я пояснете,че не разбирам:турско семейство се изнася от България.Те са с двойно гражданство.Раждат им се в Турция 3-4 турчета.Те с двойно гражданство ли ще са?

Ами да, Българско гражданство получават по произход - достатъчно е единият родител да е Български гражданин.

Могат да избират гражданството едно или двойно. Обикновено избират двойно, за да могат да пътуват безвизово и да учат в българските университети.

Бързата котка слепи ги ражда. Преди Изборния кодекс трябва да се предложи и гласува правителство и ако не се получи,се ходи на нови избори.Ако ли пък новият парламент оцелее,трябва да се намерят достатъчно депутати на твоя акъл за такива промени и т.н., и т.н.... Симеоноооff!

Като чух какви ги приказва този монголоид по телевизията си (СКАТ) тази вечер се уплаших. Той твърдеше, че българската държава (чиито наследници сме ние, сегашните българи) не е създадена от някакъв си хан Аспарух през 681 г., а е съществувала хилядолетия преди това и то на много места - от Атлантика до Урал и малко по-в страни!??? Този мегаломан е по-опасен и от Бойко!

Той просто цитира други мегаломани - редовно се изявяват по разни тв канали. Според тях от българите почва всичко - те са учили и индианците, и китайците - Лао Дзъ си е бил чист българин, и т.н. На път са да стигнат чифутите по мегаломания. Ето защо е повече от сигурно, че македонците са българи - същата мегаломания!

Поне 1 е сигурно, македонците са българи!

Изглежда се е заразил от Сидеров. В тази коалиция и тримата фюрери са за Карлуково.

Каракачанов е за България на 3 морета, Симеонов България на 3 континента, сега остана Сидеров да каже България на 3 кълбета.

От 1995 г. Чехия премахна двойното гражданство!Още не са загинали,бачкат по цял свят, чехкините продължават да са със привлекателна външност,бирата им е добра и още много други неща.Обаче това е родината на гениалният Швейк, а не на бай Ганьо.

За чехкините не си прав, но словачките ,хммм

Назрява конфликт със Слави Трифонов. В момента предаването му е спряно.

е поискал политическо убежище в Турция :)

Спрена е последната му глупост, но е заместена със старите му бълвочи

стига с това двойно гражданство бе !!!!!!!

Ako byah nablizo na granitzata styah dobre da go markiram tozi na snimkata .

По-добре си стой в А надолу.