31-годишен мъж от Бургас - криминално проявен и осъждан, е задържан от полицията при зрелищен арест в морския град.

Заподозреният е заловен на 8 юни в района на ж.к. "Славейков" със 65 пликчета с глави от марихуана и 66 дози метамфетамин.

Общото количество на иззетата марихуана е около 400 грама, а на синтетичните наркотици- 150 грама.

Вижте снимки >>

Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.

В цялата страна продължава, разпоредената от главния прокурор Иван Гешев, специализираната операция "Бяло", насочена срещу наркоразпространението. Арести са извършени още във Варна и Дупница, където са открити насаждения с марихуана.

Снимка: МВР

В акцията участват 3000 полицейски служители и десетки магистрати. За повече от година и половина, това е първата мащабна спецоперация, която полиция и прокуратура провеждат съвместно срещу лица от криминалния контингент. Вчера главният прокурор съобщи, че планирането на действията по места са продължили повече от един месец.

Край Пловдив е открито голямо хале, пригодено за отглеждане на марихуана. Помещението е било оборудвано със скъпа климатична инсталация, чиято стойност възлиза на няколко десетки хиляди лева.

Днес и утре от МВР и прокуратурата се очаква да дадат повече подробности за броя на задържаните лица, както и колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност.