НАП започва проверки по Южното Черноморие за резервации през интернет и обявяване на свободна леглова база. Това съобщиха от приходното ведомство след проведена днес в Бургаската областна управа среща, организирана от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас, с участието на представители на морските общини и на контролните държавни институции в региона.

Държавните контролни институции и общините ще обменят оперативна информация, която ще допринесе за ефективността на контролните действия. От НАП Бургас напомниха, че при неиздаване на фискален бон, търговският обект ще бъде запечатван за срок до един месец.

Като аргумент за ефективността и необходимостта от лятната контролна кампания, от приходното ведомство посочиха, че освен дисциплиниращ ефект, тя ще допринесе и за формирането на честна и равнопоставена за бизнеса конкурентна среда.

В основната си част оперативните проверки ще бъдат извършвани от екипи на Главна дирекция "Фискален контрол". В лятната кампания на НАП по Южното Черноморие ще се включат и командировани служители от вътрешността на страната.