10-годишно момче е било малтретирано от служител на спортен комплекс в Бургас. Инцидентът с детето е станал след тренировка по плуване в най-големия басейн в морския град. По случая вече е започнала проверка. Служителят ще бъде освободен от работа след подадена от него молба за напускане.

Малко след края на тренировъчния ден, миналата седмица, един от треньорите по водна топка видял малкия Петър да плаче. Детето обяснило, че било ударено от служител на басейна, без да е виновно за нищо.

"Асансьорът не беше много голям и не можеха да се поберат повече хора и се бутаха. Той започна да им вика, обаче те вече бяха слезли и дойде при нас и ни викаше. Тръгнахме надолу и той ме удари с шамар в главата", разказа малкият Петър Петров пред БНТ.

От силния шамар детето си ударило главата в асансьора. Майка му научила за случката едва, след като момчето се прибрало вкъщи.

"Детето беше разстроено, плачеше. И ми разказаха за случая, който е непростимо един човек да удари дете на 10-годишна възраст, след като ние си пращаме децата да спортуват и да тренират, а не да ги удрят", коментира Юлия Качакова, майка на детето.

Според треньорите на битото дете, асансьорът е използван по предназначение. Именно от ръководството на басейна са разпоредили да се минава през него.

"Нашият клуб, понеже е последен, трябваше да излиза не по каналния ред, който е през съблекалните и душовете, а през асансьора", казва треньорът Светозар Владков.

След случая в Община Бургас започват проверка. Оказва се, че агресивният служител е баща на управителя на комплекса.

"Едно такова отношение към децата, дори поведението им в този момент да не е било правилно, също не е правилна и реакцията на служителя", категоричен е и Йордан Георгиев, председател на Комисията по спорт в Община Бургас.

Служителят на басейна сам е подал молба за напускане. Въпреки това, родителите на детето ще си търсят правата по съдебен път.