Пристигналите на място полицаи са заварили 26-годишния мъж да лежи окървавен пред входа на дискотеката, която се намира на бул. "Хр.Ботев", съобщиха от полицията.

Битият бил със счупен нос и кръвонасядания по лицето. Пред униформените казал, че е ударен от охранител на нощното заведение.

Криминалисти бързо установили извършителя – 28-годишният Калин Т., който работел като охрана във "Вог".

Гардът е задържан за 24 часа, работата по случая продължава.

Установено е, че той е криминално проявен, предаде Дарик. Според осведомени задържаният е бил е съден за дрога, но после реабилитиран, съобщава 24chasa.bg.

Кметът Димитър Николов издаде поредна забранителна заповед дискотека „Вог” да не работи след полунощ. Така тя стана второто нощно заведение, чийто разрешително за работа след полунощ бе отнето.

Нашумялата дискотека "Час Пик" бе санкционирана първа след кървав инцидент, при който охранител бе намушкан от пиян клиент. Междувременно обаче административният съд в Бургас отмени заповедта на кмета като неправомерна. Въпреки това дискотеката все още не е отворила.

За да ограничат инцидентите в нощните заведение се предвиждат спешни промени в Наредбата за обществен ред и сигурност. Ще бъдат въведени по-големи глоби за нарушителите и санкции за носене на оръжие в дискотеките.

Кметът на Бургас Димитър Николов иска затварянето на дискотеки, които нямат детектори за откриване на хладно и огнестрелно оръжие и видеонаблюдение. Той е внесъл своите предложения за по-строг контрол на работата на нощните заведения в Общинския съвет.

Докладната записка ще бъде гледана от съветниците на януарската им сесия.

Предложението на Николов включва и едномесечен срок, в който собствениците на нощни заведения трябва да изпълнят изискванията. В противен случай ще бъдат затваряни.

Част от мерките са детектори и видеонаблюдение с камери в режим на записване и паник бутон. Заснетите материали трябва да се съхраняват 30 дни.

Друго условие е да бъдат осигурени каси, в които да се заключва иззетото оръжие. Всяка дискотека трябва да назначи отговорник по сигурността, който при инцидент незабавно да уведомява органите на МВР и да им предостави видеозаписите.

Ще бъдат завишени и изискванията за спазването на нивата на шума в късните часове. Сред предложенията е и въвеждането на пропускателен режим в тези заведения.

А също така и забрана за внасяне на предмети, които могат да послужат за оръжие. Сред тях са боксове, бухалки, спрейове с газ, разяждащи вещества и пиротехнически изделия.

Промените в Наредбата за опазване на обществения ред са изпратени на полицията и прокуратурата за мнение.