Седмокласничката Деница Крайчева е пребледняла, главата й клюмнала. Това разказа директорът на учебното заведение Величка Христова, цитирана от Дарик.
Според нея фелдшерът веднага е оказал първа долекарска помощ на детето – изкуствено дишане и сърдечен масаж. Веднага след подадения сигнал е пристигнала и линейка.
Момичето е изпаднало в клинична смърт, уточни Христова. След поставяне на маска за изкуствено дишане от дежурния лекар, детето е откарано в болницата, където е установена смъртта му.
Деница е много добро дете, математиката й е любим предмет, каза Христова. Няма данни в медицинската документация да страда от някакво трайно заболяване, добави тя. След случилото се майката на детето споделила пред директора, че напоследък Деница имала силно главоболие, съобщи БТА. От Регионалния инспекторат по образование съобщиха, че са информирани за трагичния инцидент.
След извършване на аутопсия ще бъдат ясни причините за смъртта на момичето, съобщи за Дир.бг говорителят на полицията в Сливен Георги Шейтанов. Образувано е досъдебно производство.
Смъртта на Деница е зловещо повторение на трагедията с 14-годишната ученичка от сливенския икономически техникум Василена Съртмаджиева. Тя почина на 18 декември 2007 година в болницата в Сливен, след като прекара 12 дни в кома. На 6 декември 2007 г. Василена припада в час по математика, след като разбира, че е има двойка на контролната си работа. Пристигналите на място два екипа на бърза помощ са успели да извадят припадналото момиче от състояние на клинична смърт. Осмокласничката обаче умира 12 дни по-късно в реанимацията на сливенската болница. По ирония на съдбата икономическият техникум в Сливен се намира в непосредствена близост до 12-то ОУ "Елисавета Багряна".