Това изненадващо заяви кандидатът за кмет на СДС и ДСБ Мартин Заимов пред bTV. Кадиев е водач на червената листа за общински съветници на София, а Бриго Аспарухов е кандидат-кмет. Общински съветници се избират на първи тур. На втори тур се избират кметове.
Някакви енигматични хора от типа на един от основните претенденти г-н Аспарухов смятат, че едно време и сега могат в едно мъгливо пространство да ръководят всички българи, каза още Заимов. Според него основният проблем на България са хора като Аспарухов, той подвеждал "с цинизма на неговата поява, както във филмите на Хичкок, както в мъглата". Проблемът при Борисов е не, че той не си изпълнява обещанията, а че не знае какво говори и появата на кандидат от типа на Аспарухов само мотивира десните избиратели да гласуват за мен, смята Заимов.
Това е поредният шамар за малкото останали заблудени сини избиратели, защото това означава, че моите думи, че БСП участва с двама кандидати на изборите в София – Аспарухов и Заимов, се потвърждават. Това коментира по-късно Борисов. “Нещо повече – думите на Заимов са лишени от нормална политическа логика, защото на втори тур не се гласува за общински съветници”, подчерта Борисов.
По думите му Кадиев е един “провалил се относно държавните събирания на мястото, което заемаше като зам.-министър на финансите”. “Той е най-приближеният в момента на Румен Овчаров. Така че всъщност статуквото, което години наред е в София и това мирно и спокойно съществуване между сини и червени в общинския съвет, явно г-н Заимов се надява да продължи. И не случайно червените съветници върнаха името на парка на дядо му", каза още Борисов.
Надяваме се подкрепата на Заимов да се трансформира в гласове и за кандидата ни за кмет Бриго Аспарухов, каза пък Георги Кадиев. “Единствената реална подкрепа, която може да направи, е да подкрепи нашия кандидат за кмет, ако той отиде на втори тур за изборите, тъй като втори тур за общинските съветници няма”, коментира още Кадиев. Той благодари на Заимов за думите и добави, че въпреки че са политически опоненти, го уважава.
“Това, че БСП играе с двама кандидати е абсурдно. БСП има само един кандидат, една листа и нашият стремеж е на тези избори да няма никакво разцепление в левите гласове”, коментира Кадиев думите на Борисов. Водачът на листата добави, че председателят на Градския съвет на социалистите Румен Овчаров достатъчно ясно заявил, че БСП не може да подкрепи Заимов на втори тур, а още по-малко Борисов.
"Г-н Борисов се е объркал. Политическата ми биография е на десен човек", включи се отново е дебата следобед Заимов. “Докато бях по януарските събития от 1997 г. и ми чупиха главата, а след това участвах в реформаторското дясно управление, г-н Борисов охраняваше Тодор Живков”, каза Заимов по въпроса кой е ляв и кой е десен кандидат. Той знаел какви щети е донесло управлението на БСП на страната: “Лично съм им оправял бакиите.”
ИЗБРАНО