Тежък камион с озвучителната техника, използвана за предизборната кампания на кандидата на Десен алианс за София Мартин Заимов, премина през пешеходната алея около езерото “Ариана”. От тежестта на камиона някои от плочките около езерото са се напукали, а някои са леко хлътнали. На едно-две места са се отбелязали гумите на тежката машина. Видимо щетите не са много големи, предаде “Фокус“. Плочките бяха поставени преди няколко седмици, при ремонта на езерото и инфраструктурата около него. Това предизвика гневни коментари на кмета Борисов:“Това е удар срещу софиянци. Те - сините, 10-15 години разрушаваха София, а аз я оправям. Aз като станах кмет, направих фонтаните, направих "Ариана" - един жабурняк стана най-красивото място в момента в София“, изтъкна Борисов, три ледени площадки имаше в София през зимата, навсякъде започнахме да ремонтираме“, каза Борисов. "Заимов отсега се държи така сякаш София му е бащиния, заключи той. Според него, ако сега не е бил период на изборна кампания той е щял да бъде “изключително строг“ към Заимов. “Сега го оставям на съвестта на избирателите”, заключи кметът.
“Ако има каквато и да било повреда, аз нося отговорност за нея и тя ще бъде отстранена веднага“, каза в отговор Мартин Заимов пред медиите. Той допълни, че повредата ще бъде отстранена “с каквото е нужно”, като уточни, че това са пари или с ремонтни работи.“ Дали има нарушение, трябва да кажат органите. Аз преди да правя каквото и да е, трябва да знам дали наистина е установено нарушение”, допълни Заимов и обясни, че ако шофьорът на камиона е направил нарушение ще бъде освободен.
От щаба на Заимов показаха разрешителното, което е било издадено за преминаване на камиона с подвижния щаб на кандидат-кмета. В него пише, че камионът може да премине по алеите, но не е отбелязано по кои. Служители на Столичен инспекторат провериха какви са щетите и връчиха на представител на щаба на Заимов покана да отиде в инспектората, за да дискутира възникналия инцидент.
Димитър Славков, шофьорът на камиона, привозващ техниката за изборната кампания на Заимов, показа документи, които удостоверяват, че минал през алеята пред езерото “Ариана“ с разрешението на КАТ. Шофьорът обясни, че при пистигането в Борисовата градина е бил върнат и е паркирал при Сектор“Г“ на националния стадион “Васил Левски“. Днес сутринта отново се е опитал да влезе до езерото, но е имало знак поставен от охраната на комплекса, който указвал, че преминаването е забранено.
От щаба на Мартин Заимов са извикали служители на КАТ, които са позволили камиона да премине по съответната алея.