Той и близките му помолили миналата седмица магистратите да няма открит процес, съобщиха запознати с разследването, пише в. "Стандарт". Искането обаче било отхвърлено.
Стависки изтъкнал, че ще му бъде тежко да застане очи в очи с родителите на загиналия младеж Петър Петров и не може да понесе мъката им. Въпреки това прокурорите били категорични, че по това дело задължително ще има открит съдебен процес заради големия обществен интерес.
Максим Стависки бе разпитан за пореден път преди седмица в Бургаската прокуратура. Тогава му бе официално предявен и окончателният вариант на обвинителния акт. С последните корекции по него стана ясно, че световният шампион е шофирал с 1,29 промила алкохол в кръвта, а не с 1,1, както показа първата експертиза. Срокът за разследване по случая и приключване на досъдебното производство бе удължен с 20 дни.
Междувременно стана ясно, че официална информация по делото за катастрофата вече ще бъде давана единствено от Върховната касационна прокуратура, добавя вестникът.