Теренът на "София ленд" променя статута си в многофункционална зона. През част от него ще преминава бъдещия булевард, който ще свързва "Никола Вапцаров" с улица "Сребърна". Ще се отчуждят 7 дка от "София ленд". „Новият път ще се изгради с цел облекчаване на трафика по бул. „Черни връх”, а останалата част от „София ленд” трябва да запази дейността си на атракцион”, каза главният архитект на столицата Петър Диков. Той посочи, че тепърва ще има обществени обсъждания по въпроса и днешното решение на СОС не е окончателно.
Според промените спортната зона около къпалнята "Мария Луиза" ще бъде със статут на парк. Предвижда се и изграждането на пет нови жилищни квартала, 10 бизнес индустриални зони, строителство на нови гробища и разширение на старите, както и преместване на Централния софийски затвор. Освен това ще се измести трасето на АМ “Тракия“ от северната дъга на Околовръстния път към северната скоростна тангента.
Върху 630 ха земи ще бъдат изградени нови квартали. Жилищен комплекс на площ от около 250 ха ще бъде построен в района на с. Герман и с. Лозен, върху 100 ха - в района на с. Бистрица, върху 160 ха в района на с. Войняговци и с. Локорско, като и върху 40 ха край Банкя и на 80 хектара в района на с. Владая. Градският парламент преименува парк „Оборище” на парк „Владимир Заимов”.

Решенията бяха съпътствани от скандал за апетитния терен на “София ленд“ и политически изказвания, провокирани от внезапната поява на кандидата за кмет на СДС и ДСБ Мартин Заимов, предаде “Фокус“. Въпросът за терена на “София ленд“ бе повдигнат от общинския съветник от СДС Борислав Бориславов, който поиска от плана да отпадне отреждането на терена за застрояване с бизнес сгради и той да остане територия за детски атракциони. Съветникът от Демократи за София Пламен Илиев нарече предложението глупаво, защото не можело да се накара инвеститора да поддържа нерентабилни дейности.
Спорове предизвика и решението да се остави на следващия мандат на градския парламент второто допълнителнително споразумение между Столична община и "Софийска вода". Общинският съветник от ССД Нели Манова отправи питане към председателя на СОС Владимир Кисьов защо се отлага гласуването на споразумението и изрази притеснение, че по този начин общината рискува да загуби 58 млн. евро за водна инфраструктура по ИСПА. Кисьов й отговори, че точката е отложена по решение на Председателски съвет, но няма никакъв риск за парите по ИСПА.