Екшънът се разиграл малко след 13 ч. в сряда в офиса на 34-годишния адвокат Светлин Стойнев на бул. "Тотлебен". Стойнев е член на Кюстендилската адвокатска колегия, съобщи bTV. Нападателите нахлули в кантората, пребили жестоко юриста, а след това избягали, съобщиха от МВР.
Пострадалият е откаран във ВМА. Оттам съобщиха, че юристът имал рани по главата от удари с тъп предмет. След като раните били обработени, Стойнев е освободен, предаде БТА.
Полицията изяснява по какви дела работи Стойнев. Едната от версията за нападението е, че побоят е свързан с работата му. Нападателите се издирват.
Стойнев е собственик на 99% от акциите на акционерното дружество “Кей Джи Маритайм Шипинг”, което е един от кандидатите за приватизацията на Български морски флот, съобщи БГНЕС. Дружеството е регистрирано на 13 септември 2007 г. в София с предмет на дейност “Морски и крайбрежен транспорт”. Стойнев участва и в управлението на хокеен клуб “Славия”, в сдруженията “Автомобилен ретро клуб – Агресия” и “Асоциация за бизнес и спорт” и други. Стойнев е бил в управлението и на търговския център “Илиенци”.