На 5 октомври вечерта при тунел “Траянови врата” автопатрул забелязал камион “Рено Магнум” с ремарке, който криволичел по цялото платно. ТИР-ът се движел в посока към София. Единият полицай веднага подал със стоп-палка сигнал на водача да спре. Шофьорът едва успял да реагира, отбил вдясно в последния момент и за малко не блъснал катаджията. Камионът бил с турски номера.
Тираджията бил толкова пиян, че когато тръгнал да слиза от кабината, паднал на пътя. Станал, разкрещял се и започнал да дърпа единия полицай, когато му поискали документите. Недоволен, че го спират за проверка, дори тръгнал да се качва отново в камиона.
"Полицаите задържали арогантния чужденец, който оказал яростна съпротива", казаха от МВР. Той се нахвърлил върху единия катаджия и откъснал пагона на униформата му. "След употребата на физическа сила и помощни средства, чужденецът бил укротен", обясниха от МВР.
Веднага след това дрегер отчел, че 37-годишният шофьор Челик Х. от град Ускудар, Истанбул, има 2,28 промила алкохол в кръвта. Той карал бяла техника, собственост на истанбулска фирма.
Пияният бил отведен в Ихтиманския център за спешна медицинска помощ за кръвна проба. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Образувано е дознание. Районна прокуратура-Ихтиман му е повдигнала обвинение по чл.325 от НК - за хулиганство. По всяка вероятност обвинението ще е утежнено от съпротивата срещу полицаите, което може да донесе до пет години затвор за турския шофьор.