Eдин от тях е настанен в болницата в Разлог със счупен прешлен на гръбначния стълб и без опасност за живота му, съобщи ръководителят на Центъра за спешна медицинска помощ в Разлог д-р Румен Дурев, цитиран от БТА.
Злополуката се е случила около 17,50 часа във вторник. Платформа върху подпори, греди, плоскости и положена върху тях хоризонтална метална арматура е рухнала при наливането на бетон. Четирима от пострадалите при инцидента са транспортирани с линейка до Спешния център в Разлог, останалите са пристигнали до здравното заведение с личните си коли.
В болницата е останал само 39-годишният Борислав Байков от разложкото село Добърско. От останалите работници един е отказал медицински услуги, другите петима са прегледани и освободени.
От 4 до 10 000 лв. ще плати собственикът на ЕТ „Георги Солаков", чийто е обектът, тъй като отказал съдействие и да представи документацията на екипа от областна инспекция по труда в Благоевград. Наложила се намесата на полицията. Заведено е досъдебно производство срещу техническия ръководител на обекта.
Конструктивна грешка при направата на кофража е най-вероятната причина за злополуката в Банско, предаде БНР. По тази версия работят специалистите от Регионалната дирекция за строителен контрол.