Преди това пък Аспарухов беше нарекъл Борисов "мутра". “Гласувайте за левицата, ако не искате София да продължи да бъде управлявана от човек с неясен произход преди 2001 г., свързан с не най-добрата част от българския народ, т.нар. мутри”, заяви преди ден Аспарухов, който призова симпатизантите си да не допускат мутризиране на властта, заяви преди дни пред съпартийци червеният претендент, цитиран от Mediapool.
От днес за мен Бойко Борисов е човек, който се прояви като страхливец, който никак не се вписва във визията на мачо, който се заклева и произнася сакралните думи: “Да пукна, ако не е така”, заяви днес Бриго Аспарухов. Въпросът е това изрази на политик ли са или лексикон на човек от подземния свят. Бриго Аспарухов призова Борисов да представи доказателства, че кандидат-кметът на левицата е искал да стане част от ГЕРБ. Според него в главата на Борисов съществуват конспирации, мистерии и те се вписват изцяло в мътните му разбирания за политически живот. Кандидатът за кмет на БСП за София сравни поведението на Борисов с това на Христо Стоичков и посочи, че истината за Борисов е разкрита на страница 74 и 75 в една от книгите на Георги Стоев (известен с книгите си за мафията в България - бел.ред.). Борисов не е престанал да води живота от преди 2001 г., заяви Аспарухов и допълни, че не си спомня кога е била последната му среща с неформалния лидер на ГЕРБ, но призна, че е имало момент, в който той е помагал на Борисов да се върне в МВР преди 2001 г., но този момент не е бил решаващ. Кандидат-кметът на левицата заяви, че не кани Борисов да се извини и не би приел неговите извинения, но го призова да му се обади и да каже дали потвърждава датата 18 октомври за диспут. Не разбирам кога говори искрено, когато казва истината или когато лъже и се кръсти, че казва истината, посочи Аспарухов.
От своя страна водачът на листата за общински съветници на БСП Георги Кадиев също взе отношение по повод на това, че Борисов го е нарекъл “кретен”. “Мутрата си е мутра, дори и в целофан и в генералски пагони. Това е начин на разбиране на света – милиционерски и самовлюбен, подчерта Кадиев. Няма да позволим на Бойко Борисов да измести дебата за София, каза лидерът на градската организация на БСП Румен Овчаров. Той зададе въпроса дали Борисов наистина си мисли, че вече никой в България няма достойнство. Ние нямаме нужда от извинение, а и мутрите не се извиняват, допълни Овчаров.