Виждам, че много се страхуват от повторението на Жан-Виденовата зима и може би поради това, а най-вече поради чиста проба комунистическа демагогия ”въртят народа на шиш”! В момента учителите са на дневен ред, защото са поискали да им бъде компенсирана натрупаната инфлация пред 2007 г. и възстановена частта от излишъка в бюджета, който ”хуманната” ни държава вече е прибрала от тях.
Станишев& Вълчев+Орешарски са пренеприятни с факта, че се опитват да представят инкасирания на гърба на всички нас излишък в бюджета за банково обезпечение на валутния борд, т.н. валутен резерв. Костов в ”Панорама” преди ден специално подчерта, че това са различни неща! Комунистите освен лъжи, демагогии, популизъм и проваляне на държавни икономики явно друго не умеят. Всичките им изборни победи през тези 17 години на преход са били пирови победи, заплатени с обедняване на гласуващия за тях и останалия в България, негласувал за тях народ, емиграция на младите, образовани и интелигентни българи, досъсипване на икономиката и всеобща разруха.
За каква реформа в образованието говорим? Апетитът идва с яденето. Какви потребности има икономиката на България (ако икономика без промишленост може да се квалифицира като такава!) от образовани и интелигентни хора, че тормозят учителите и ги обвиняват в липса на професионализъм и алчност!? България все още се радва на елитни училища, където може да се получи солидно образование, но защо българският бизнес не може да привлече и задържи младите, образовани хора, които напускат непрекъснато страната?! Като какви да ги привлече - като бармани, сервитьори, готвачи, камериери, шофьори, багеристи, селскостопански работници, чистачи - при цялото ми уважение към така изброените професии! Или да ги направи съдружници в мафиотските си структури, тайно благословени и негласно подкрепяни от политическата класа на България?!
Не можеш да искаш при така изложените факти качествено образование. Няма как да се получи. Така, че бих посъветвала учителите дa посъветват Станишев и компания най-напред да вдигнат на крака болната ни икономика, да разсекат гордиевия възел, в който са завързани мафия и държавна политика и след това да обвиняват интелектуалния елит на държавата, че не си е професионално на мястото.
Дали обаче Станишев и компания ще имат смелостта да отрежат клона на който стоят, защото точно там е въпросният гордиев възел?! Само едно ми е чудно: как никой, дори и Костов не им го каза това в прав текст!
Мнението е от форума към новината