За да го усмири в клас, учителката го ударила със стол, който засегнал дясното око на момчето, съобщи в събота БНТ. Деян Павлинов се лекува във Видинската болница "Св. Петка" и зрението му постепенно се възстановява.
Тежкият инцидент с 10-годишното момче станал на 4 октомври заради отказа му да прави тест по английски език. После решил да избяга от час.
"Момчето нещо говореше и госпожа Светла изведнъж хвърли един стол върху него и го удари и той почна да реве, после излезе навън", разказва негова съученичка пред медията. Михаил Ермилов пък обяснява: "Тя сложи един стол пред него да не избяга и той се удари в стола ...".
Според учителката по английски език Светла Иванова тя и с пръст не е докосвала Деян. Искала е да го задържи в час и препречила пътя му с чин, върху който бил поставен обърнат стол. "Ами аз бутнах стола с чина. Столът не се е подмествал и на пръст от масата. И аз си задавам въпроса как е станало?", чуди се Иванова.
Деян казва обаче, че тя го е ударила. Според него госпожа Иванова често въдворява ред с подобни методи. Директорът на училището Минчо Петров обясни, че досега не е имало оплаквания от учителката по английски.
По думите на лекуващия лекар д-р Михайлов травмата на окото е много сериозна и ако още малко са се забавили с лекарската намеса, това би било фатално за зрението на Деян. Полицията започна разследване по случая.