21-годишната Луиз Огбърн осъди компанията, защото не предупредила, че "мним полицай" принуждавал десетки служителки на веригата да се събличат, за да бъдат претърсени. Това разказва местната преса в Луисвил, Кентъки, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.
Случката станала през 2004 г. Фалшивият полицай Скот се обадил по телефона на ръководителката на ресторанта, в който работела Луиз, и казал, че я подозира в кражба на чанта. Той уточнил, че трябва да се претърси момичето или на работното й място, или да се отведе в полицията. Дона Самърс, въпреки протестите на Луиз, че не е виновна, я вкарала в стая в ресторанта. После накарала Луиз да се съблече, за да я провери. През цялото време „полицият” диктувал по телефона "нарежданията си". На шефката й се наложило да излезе, но "полицаят" обяснил, че някой друг трябва да поеме "обиска", докато той дойде. По негова молба пристигнал 43-годишният годеник на Самърс. Тя нито за миг не се осъмнила, че става нещо нередно. Повече от 4 часа "офицер Скот" нареждал на годеника какво да прави. Заповедите ставали все по-странни. Годеникът трябвало да бие Луиз, а после трябвало да прави секс с нея. Дотам секс обаче не се стигнало. Луиз плачела през цялото време и молела да викнат полиция. След 4 часа мъки пристигнала и истинската полиция.
„Полицай Скот” действал по същия начин в още най-малко 68 ресторанта в 32 щата през последните години, съобщава пресата, цитирана от АФП.
Шефовете на ресторантите от веригата били предупредени, но не и повечето от служителите.