Аргументът на опозицията бе, че комисията е безполезна. Това стана по време на парламентарните дебати за узаконяване на месечните заплати на нейните членове, съобщи Дарик.
От ДСБ упрекнаха председателя на комисията Стоян Кушлев, че е нерешителен, а комисията че не върши работа и няма правомощия. Кушлев се защити с аргумента, че членовете на комисията досега не са се поддали на натиск, упражняван от организираната престъпност и от депутати от всички цветове, за назначаване на определени хора в комисията.
Натискът бил и една от причините, поради които Кушлев не идвал в парламента. Той призна, че в момента заплатата му е 1790 лева, което според приетия днес закон представлява 90% от основното възнаграждение на парламентарния председател. 90% от заплатата на Кушлев ще получава заместникът му, а 85% останалите членове на комисията, реши парламентът.
Едва в края на 2008 г. се очаква първото решение за отнемане на незаконно придобито имущество. До момента под възбрана са поставени имоти за над 66 млн. лева и са предявени искове за 20 млн. лева.