На мястото на Централния затвор в кв. Банишора може да се изградят жилища или търговски комплекс. „Не мисля, че мястото на затвор е в градска част. По-добре е правосъдното министерство да прояви добра воля и да изнесе дейността извън града. Какво пречи например да предложи на инвеститор да вземе терена срещу построяване на затвор извън столицата, попита главният архитект пред Дарик радио. Според него е добре да се срутят зданията с изключение на една централна сграда, която е обявена за паметник на културата и би могла да остане като атракция, а около нея да се изгради модерен жилищен комплекс.
В плана на Диков фигурира и продължение на метрото от летището до „Кремиковци”, при условие, че се осъществи намерението за затваряне на металургичния комбинат и превръщането на района във финансов и делови център.
Планът предвижда столицата да расте на северозапад с висококатегорийни, „баровски” квартали. При това има идея летището в Доброславци за малки самолети да бъде запазено. До МО и ръководството на въздушното движение вече било изпратено запитване дали такова летище може да функционира и да се ръководи едновременно с летище София.
Архитект Диков категорично настоява за отчуждителни процедури в бюджета на общината за следващата година да се отделят поне 40 млн. лева при 15 млн. лева досега и половината от тях да се ползват за отчуждавания с цел още озеленяване в града и изграждане на нови паркове.