Пред форума Станишев добави, че е важно и да се гарантира информираността на потребителите, за да могат те да получават добри и качествени продукти на приемливи цени, предаде БТА.
Конкуренцията очевидно ще се засилва благодарение на цифровизацията, посочи премиерът. В процеса на масовизация на броя на телевизионните канали и програми функциите на регулиращите органи ще са много по-сложни, допълни Сергей Станишев. Той изрази надежда, че подаръкът - свирка, който са получили участниците във форума, ще им напомня както за срещата в София, така и за функциите на регулиращите органи - да алармират, ако виждат нещо нередно. Премиерът символично свирна със свирката.
Преди седмица Франс прес публикува изследване, според което в България вече има много телевизии, но малко хора в страната са щастливи да имат по-голям избор. Защото те смятат, че има все по-малко и по-малко интересни програми за гледане. Проучването показва, че 32,8% от българите са доволни от многообразието на телевизионните канали.